fbpx

Viborg Metal Festival - Interview med Michal Gajos Fremhævet

Michal Gajos
Michal Gajos

Den 3. maj løber første udgave af Viborg Metal Festival af stablen. Arrangementet finder sted på Paletten i Viborg og koster 170 kr i forsalg og 200 kr i døren. På plakaten finder vi 10 spændende danske bands, her i blandt stærke bands som Dawn of Demise, Corpus Mortale, Malrun og Ferocity.

Vi stillede arrangør Michal Gajos nogle spørgsmål omkring festivalen, for at finde ud af hvad der skal til for at lave sådan et arrangement og hvilke tanker de har gjort sig med hensyn til programmet og festivalens fremtid.

 

Hvordan blev Viborg Metal Festival til og hvad var din motivation for at starte en metal festival i Viborg?

I Viborg oplever vi tit, at upcoming metal bands ikke får ret meget opmærksomhed. Jeg har selv stået og oplevet et nogle fede bands på Paletten, hvor der bare ikke mødte nogen op. Det er som om, at folk skal kende bandet ret godt inden de dukker op til koncerten. Med de tanker gik jeg i gang med konceptet som har til formål at trække nogle større metal navne til området og samtidig give både større og mindre upcoming bands en chance for at spille for det midt- og vestjyske publikum.

Jeg har boet i Aalborg i mange år før jeg flyttede til Viborg området. Deroppe er der AMF og mange andre metal tiltag. Det har jeg savnet i Viborg og derfor gik i gang med projektet.

 

Kan du fortæller lidt om folkene bag festivalen og hvordan er arbejdsfordelingen?

Jeg har stået for ideer, booking, skaffe sponsorer mm. Jeg har selvfølgeligt nogle få dygtige mennesker at sparre med og får meget støtte fra folk på Paletten og INVI/Music2you. Desuden er der efterhånden kommet nogle dygtige frivillige på banen som hjælper med det praktiske. Det har faktisk også være en bagtanke med VMF at samle metal ildsjæle i området og bruge det som omdrejningspunktet for et fællesskab. Jeg håber, at vi efter 3. maj kan etableret en forening og fortsætte vores samarbejde den vej.

 

Hvad skal der til for at lave et sådan arrangement?

Først og fremmest tid og lyst. Siden VMF blev offentliggjort på facebook har vi modtaget henvendelser fra langt over 100 bands (som alle har fået et svar) plus en masse henvendelser om alt mellem himlen og jorden. Der bliver skrevet mange mails, holdt mange møder og stillet mange krav.

Når det så er sagt så skal der være folk bag projektet som tror på det og kan overbevise andre til at gøre det samme.

 

Hvad har jeres tanker og ideer været omkring valget af bands til festivalen?

Vi brugte faktisk meget tid på at snakke om hvilke bands der skal bookes. Ideen har hele tiden været, at få nogle spændende og velkendte hovednavne til Viborg som trækplaster for festevalen. Derudover en række danske mellemstore navne for at give publikum mulighed for at opleve den talent masse som findes derude. Til sidst nogle mindre upcoming navne som får muligheden for at netværke, blive anmeldt og får deres musik ude til en større publikum. I år tænkte vi meget i lokale upcomers, da vi uden tvivl har brug for deres indsats for at gøre reklame og få folk til at møde op.

Jeg er i hvert fald godt tilfreds med det lineup vi kan præsentere i år på en stram første-års budget, og håber at publikum vil give alle bands en chance.

 

Hvad glæder du dig selv mest til at opleve med Viborg Metal Festival, både af bands men også som arrangør?

Jeg glæder mig til at se hvordan de 4 første bands stepper up og giver den hele armen, da det uden tvivl er en fed chance for dem. Det bliver sjovt at gense nogle af bandsne og se Deus og Malrun for første gang.

Som arrangør håber jeg selvfølgeligt at vi får de 12 timer afviklet uden de store problemer. Jeg håber at folk vi møde op fra starten og at det bliver en festdag med metal i centrum.

 

Hvordan går billetsalget indtil videre, som forventet og tror i der vil blive udsolgt i forsalget?

Billetsalget er begyndt at tage fat. Der er ikke solgt helt så meget som vi ville ønske, men vi er godt på vej. Jeg tør ikke at gætte på om, der bliver udsolgt i forsalget. Men vi vil opfordre meget kraftigt folk til at gå på nettet og købe billet allerede i dag. Godt forsalg gør det ubeskrivelig lettere for os, at overbevise vores sponsorer til at stille op med flere sjove tiltag. I sidste ende er det jo publikum der får glæde af dem.

 

Har i planer om at lave dette til en årlig begivenhed og hvad er jeres fremtidsplaner for festivalen?

Planen er helt sikkert at VMF kommer igen til næste år. Det kræver selvfølgeligt at folk støtter op. Vi er overbeviste om at VMF har sin berettigelse og at Viborg sagtens kan være en god vært for sådan en event.

 

Satser i på at udvide med flere dage, udenlandske bands osv.?

I høj grad. Hvis årets festival bliver en succes har vi allerede nu snakket om at få et eller flere udenlandske bands på programmet. Måske oven i købet et hovednavn som kan trække folk længere væk fra. I så flad ville det give god mening med at udvide. Det er dog vigtigt for mig at nævne, at uanset hvor stor VMF bliver så vil og skal der være plads til de mindre upcoming bands.

 

Det var alt vi havde for denne gang, vi takker for din tid og ønsker jer alt muligt held og lykke med Viborg Metal Festival! Vi håber det bliver en succes og i kan forsætte mange år frem.

 

VMF2014-plakat

 

 

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Viborg Metal Festival
  • Interview med: Michal Gajos
  • Interview dato: Tirsdag, 08 April 2014
  • Samarbejdspartner: Viborg Metal Festival

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.