fbpx

Timechild - Interview med Anders Folden Brink

Timechild - Interview med Anders Folden Brink

Timechild er massiv og organisk heavy rock. Bandets lydunivers består af en kraftfuld og nærværende vokal, karakteristiske twin guitarer og svævende korharmonier, som tilsammen skaber deres unikke skandinaviske udtryk.

I november 2021 er bandet klar med deres debut-album “And Yet It Moves”, som udgives globalt igennem Mighty Music.


Hej! Først og fremmest stort tillykke med jeres nye album. Kan du starte med at introducere dig selv og fortælle os om din rolle i bandet?
Mange tak! Timechild er:
Anders Folden Brink (Lead vokal – Rhythm/Lead Guitar)
Birk (Lead/Rhythm Guitar – Backing vokal)
Martin Haumann (Trommer)
Daniel Bach (Bas – Backing Vokal)

Hvorfor har i valgt denne titel til albummet?
Titlen på pladen “And Yet It Moves” er, i følge sagnet, de sidste ord som fysiker og filosof Galileo Galilei sagde efter at Vatikanet tvang ham til at give afkald på sin videnskabelige tro på, at Jorden bevæger sig omkring solen og ikke omvendt. Netop denne menneskelige søgen efter formålet med vores egen eksistens og kampen for at hæve os selv over naturens love, er et gennemgående tema i pladens tekstunivers.

Hvornår begyndte du at arbejde på dette album, hvor lang tid tog processen fra det første trin til det endelige produkt?
Vi begynde at skrive sange da Birk og Anders mødtes i starten af 2020, fik Martin og Dnaiel med få måneder senere, indspillede pladen i slutningen af året. Så det hele gik ret hurtigt. Vi skulle lige bruge lidt tid på at finde hinanden rent musikalsk, da vi alle kom fra forskellige dele af rock- og metal-genren, men derefter var det en ret nem og naturlig proces og vi er alle ret vilde med resultatet, hvis vi selv skal sige det :)

Hvor er albummet indspillet og hvem har produceret det? Hvordan var samarbejdet?
Pladen er produceret, mixet og masteret af af Søren Andersen (Glenn Hughes, Jesper Binzer, Thundermother, Marco Mendoza, Artillery). Med sin store erfaring inde for genrén, både som producer og musiker, var Søren et naturligt valg, da vores sange skulle foreviges.

Vi har allerede fået lov at høre lidt fra albummet, hvordan har responsen været hidtil?
Vi har allerede udgivet 5 singler siden marts og feedbacken har været rigtig god:
1. The Bite Of Frost
2. And Yet It Moves
3. This Too Will Pass
4. Haze Of The Dawn
5. Where I Now Belong

Hvem har lavet jeres artwork og hvad var ideen bag?
Artworket er lavet af Mads Bangsø og inspirationen er taget fra titelsangen “And Yet It Moves”. Resten må være op til modtageren fortolkning :)

Hvilke slags musik er du opvokset med og hvilke nyt musik høre i disse dage?
Da vi alle kommer fra forskellige dele af rock og metal genres har vi også haft forskellige inspirationskilder i vores musikalske opvækst. Anders (vokal/guitar) er vokset op med klassisk musik i sin barndom og samtidig sin fars pladesamling med 60’ernes og 70’ernes rockscene. Daniel har bragt lidt af 80’ernes rock og metal scene til bordet. Martin kommer fra den hårdere metal og har tidligere spillet i bl.a. Myrkur, Afsky og Essence.
Birk fandt først rocken da Green Day’s ‘’American Idiot’’ Album udkom, og siden da været stor Guns N Roses & Metallica fan. I disse dage og de seneste mange år har det primært været 70’er rock, Zeppelin, Sabbath, Rival Sons og på Metal delen Lamb of God, Mastodon & Slipknot!

Visionen med pladen var fra start, at vise hvordan heavy rock fortsat kan udfordre og overraske i 2021. Selvom fundamentet i vores lydunivers tydeligvis er lagt af fortidens rockgiganter, hentes der inspiration både på tværs af tid og genrér. Netop denne mulighed for at dykke ned i de sidste mange årtiers musikhistorie og igennem dette definere sin egen lyd, er et af de største privilegier, som nutidens musikere har til deres rådighed. Man kan lære af fortiden uden at være bagstræberisk eller uoriginal og man kan være relevant og nyskabende uden at skulle definere en ny genré.

Kan vi forvente en tour fra jer, måske i Danmark eller en tur rundt i europa?
Vi er allerede i fuld gang med vores DK-tour og arbejder hårdt på internationale datoer. Vi håber at kunne annoncerer mere i starten af det nye år.

Tak for din tid og vi ønsker jer alt muligt held og lykke med jeres udgivelse og jeres fremtid som band!

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Timechild
  • Interview med: Anders Folden Brink (Lead vokal – Rhythm/Lead Guitar)
  • Interview dato: Søndag, 24 Oktober 2021
  • Samarbejdspartner: Mighty Music

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.