fbpx

Six String Slaughter - Interview med Daniel Wilkens Fremhævet

Six String Slaughter - Interview med Daniel Wilkens

Det danske metal band Six String Slaughter udgiver på tirsdag, den 19. august, deres nye album ”Born Unspoiled” igennem amerikanske Horror Pain Gore Death Productions. Vi tog en snak med gruppens sanger Daniel Wilkens om bandet og deres nye album.

Hej. Til at starte med vil jeg gerne ønsker jer tillykke med jeres album ”Born Unspoiled”. Vil du starte med at introducere dig selv og hvilke rolle i bandet du har?

Tak skal du have... Jeg hedder Daniel Wilkens og jeg er forsanger og tekstforfatter i Six String Slaughter. Jeg har en baggrund i bands som PsyCoFive og Deadicated, men det er først med Six String Slaughter at det for alvor begyndte at blive seriøst og derfor står vi nu også og skal til at udgive vores første album.

 

I har været gang i noget tid nu, i blev formet 2007, kan du fortælle lidt om bandets historie?

Både Søren (guitar, bas) og Nicholas (trommer) har en baggrund i Corpus Mortale - og da Nicholas, som den sidste af de to, forlod Corpus Mortale, efter ”A New Species Of Deviant” skiven, valgte de atter at gå sammen og danne et helt nyt band i en helt anden genre, hvilket blev til fundamentet af det Six String Slaughter vi kender i dag.
I starten var der en anden forsanger, som det ikke gik så godt med og stilen havde en mere ”morderne” indfaldsvinkel til metal-musikken. Da den gamle forsanger var ude af billedet, tog jeg chancen og gik til audition, hvor vi ret hurtigt fandt ud af at vi hver især fungerede rigtig godt sammen, både musikalsk og som personer. Vi havde fra start en super god kemi, hele vejen rundt og vores sammenarbejde har været vanvittigt godt. Vi har alle fået vores idéer igennem og vi har været overraskende enige i vores udviklingsproces, hvilket har gjort at vi alligevel er endt med vores eget bud på hvordan old-school death/thrash også kan lyde.
Denne udvikling høres tydeligt på vores to Eper ”The World Slaughter” fra 2009 og ”The Next Slaughter” fra 2010, der i min optik virker mere eksperimenterende og ”moderne” i deres udtryk end ”Born Unspoiled”, der helt klart er mere lige-på-og-hårdt og langt mere old-school og gennemført, end de to EPer og alligevel syntes jeg at vi fastholder vores individuelle udtryk. Hør f.eks numret ”Rot In Paradise” fra ”The Next Slaughter”. Nærmest ”deathmetal ballade”, som vi har fået overraskende god feedback på, men som på ingen måde ville fungerer i det udtryk man finder på ”Born Unspoiled”, men samtidig kan man dog stadig hører at det er Six String Slaughter man lytter til.
Det meste af tiden er gået med at skrive, optage, lytte og udvikle. Vi har heller ikke spillet live endnu, men det arbejder vi på at komme til en gang i fremtiden.

 

Hvad er historien bag titlen til denne udgivelse? Hvorfor har i valgt at kalde albummet ”Born Unspoiled”?

 

Deles fordi det er vores første officielle udgivelse og så selvfølgelig pga pladens koncept, der jo omhandler de ting, der påvirker det nyfødte, det uskyldige og det uspoleret.
Teksterne handler om alle de ting, der på den ene eller andet måde nedbryder den uspoleret uskyldighed vi alle er født med. Det er alt lige fra religion, den måde vi behandler vores omgivelser og hinanden på og ikke mindst de påvirkninger gennem vores opvækst, der gør os til de mennesker vi bliver som voksne. Vi har alle forskellige forudsætninger i livet og vi udvikler os alle forskelligt og uanset hvor god, dygtig og intelligent man er, behøver det ikke være ensbetydende med succes i livet.
Religion er i mange tilfælde den helt store synder, hvad det at ødelægge mennesker angår. Se bare i mellemøsten og de steder hvor religiøs fanatisme regerer. Bliver man født ind i disse miljøer, ser det jo kulsort ud allerede fra start. Krig, vold, mord, død, ødelæggelse religiøs fanatisme og humanitære katastrofer er hverdagskost og ødelægger langt de fleste mennesker både fysisk og ikke mindst psykisk
Tager man noget fra vores eget lille trygge andedam, så kan man jo bare se på hvad ”tidsånden” gør ved os. Lige pludselig er det yt at have intellekt, ordforråd samt indhold og det ene stupide reallityshow efter det andet kører på diverse kanaler og de unge mannesker sluger det rådt. Så det er lidt af det som ”Born Unspoiled” handler om

 

Hvor langtid tog det at lave dette udspil?

Det har taget cirka tre års tid on and off. Vi har af personlige årsager, i perioder, ikke været i stand til at arbejde intenst på materialet som vi gerne ville, så vi har taget et skridt ad gangen og har ladet det tage den tid det skulle tage. Vi har ikke arbejdet med nogen deadline og vi har stille og roligt kunne arbejde med tingene, uden stress eller tidsnød.

 

Hvor blev albummet indspillet og hvem har stået bag knapperne? Hvorfor falde valget på netop dette samarbejde? Og gik samarbejdet som forventet?

Vi har indspillet det i Six String Studios, der er Sørens eget studio og det var netop været årsag til at vi har kunnet arbejde stille og roligt med tingene. Vi fik det masteret i Hertz-stdio i Polen og det er gået rigtig godt og har givet en rigtig god dynamik på pladen, så alt i alt er vi super godt tilfredse med resultatet.

 

Albummet udkom den 19. august, hvordan er udgivelsen hidtil blevet modtaget fra både pressen?

Vi er først lige begyndt at sende det ud, så det er meget begrænset hvad vi har fået af feedback fra pressen på nuværende tidspunkt og det vi har fået har kun været positivt indtil videre.

 

I har allerede udgivet titelsangen via SoundCloud, hvordan er sangen blevet modtaget af jeres fans?

Vi har fået rigtig god respons på tittelnumret og vores Brutal Truth covervesion af deres legendariske ”Birth Of Ingnorance”, som er at finde på youtube og som vi bl.a har fået super god feedback på fra Brutal Truth selv. Vi har også i skrivende stund lige lækket numret ”Careless” som Anders Lundemark fra Konkhra har smidt lidt gæstevocal på, som jeg kun vil anbefale folk at tjekke ud på youtube.

 

Hvem har lavet artworket til albummet, hvorfor netop det valg og var der en ide bag designet?

Coveret er designet af Niclas Mortensen fra designfirmaet MonkeyMouth. Vi gav ham ganske enkelt bare titlen og han kom op med nogle skitser, hvorfra vi så valgte det endelige cover-design.
Ideén er at det skulle passe til titlen, hvilken jeg bestemt også syntes at det gør. Den lille blomst i bunden af billedet symboliserer det uskyldige og det uspoleret, mens omgivelserne symboliserer de ting, jeg tidligere har beskrevet, som ødelægger denne uspoleret uskyldighed.

 

"Born Unspoiled” bliver udgivet igennem italienske HPGD Productions, hvordan kom samarbejdet i hus og hvorfor valgte i at samarbejde med netop dette selskab?

Øh, jeg er lige nødt til at rette dig. HPGD-Productions er ikke italiensk, men amerikansk med hovedsæde i Philadelphia. Om manden bag selskabet Mark Juliarno har italienske rødder, ved jeg faktisk intet om.
Det kom i stand efter vi havde sendt vores plade rundt til forskellige selskaber. Mark virkede mest seriøs og efter lidt frem og tilbage, faldt valget på HPGD-Productions, der jo også har Impalers under deres vinger. Søren fra Impalers, havde kun godt at sige om Mark, så valget var ikke så svært da det kom til stykket.

 

Hvilken musik voksede i op med og hvilke musik hører i til hverdag nu, har i nogle bands i vil anbefale vores læsere at tjekke ud?

Vi er alle vokset op med 80´ernes thrash og 90´ernes deathmetal bølge, så der er vel næppe nogen grund til at nævne at folk skal tjekke Slayer, Kreator, Exodus, Sodom, Testament, Metallica, Anthrax, OverKill, Vio-lence, Sepultura, Demmolition Hammer, Incubus, Death, Morbid Angel, Pestillence, Obituary, Deicide, Suffocation og Cannibal Corpse ud. De burde være kendt af de fleste allerede. Skulle der sidde nogle unge mennesker, der ikke kender disse bands, så er det selvfølgelig bare om at få det tjekket ud, og opdage de rødder, som den nuværende metal scene henter deres inspirationer fra.
Personligt lytter jeg klart mest til thrash og deathmetal, men også visse hardcore ting og lidt punk i ny og næ. Rent faktisk er det meget få ting, der ikke er metal i en eller anden afstøbning, som jeg lytter til. Et eksempel er et britisk folkrock band, der hedder New Model Army, som er noget af det aller bedste musik i min optik.

 

Har de været en form for inspiration til dette udspil?

Selvfølgelig har de ting vi er vokset op med og de ting vil lytter til i hverdagen været til stor inspiration for det musik vi laver. Vi spiller jo i bund og grund old-school death/thrash med vores eget individuelle touch og vi opfinder jo hverken den dybe tallerken eller det varme vand. Vi laver musik som vi kan lide det og som vi syntes det skal lyde, når det lyder fedt. Vi vil helst ikke lyde som andre, men man kan jo altid finde den ene eller anden sammenligning og vi har da også taget os selv i at syntes at noget af det vi laver lyder lidt hen ad f.eks Deicide eller Devin Townsend. At lave noget helt nyt og unikt er noget de aller færreste kan.

 

I din tid som musiker, hvad har så været din/jeres største præstation og oplevelse?

For mig personligt har det været, i mine gamle bands, PsyCoFive og Deadicated at spille gigs med bl.a Invocator og et af mine absolutte favoritbands Illdisposed samt en mindre tour med hollandske Deathfall og de nu opløste Zinith. Det er ikke de store ting som sådan, men det har klart været nogle af de fedeste og sjoveste oplevelser.

 

Har i planer om en tour i support for albummet og i så fald er det noget i kan fortælle lidt om?

Vi har ingen umiddelbare planer nu og her, men vi vil arbejde på det fremadrettet, så der på et tidspunkt gerne skulle blive mulighed for at opleve Six String Slaughter live

 

Hvad er det næste skridt for bandet?

Nu udgiver vi i første omgang ”Born Unspoiled” og derefter lægger vi nye slagplaner for gigs og skrivning af nyt materiale, som vi faktisk allerede så småt er begyndt på.

 

Til sidst nogle nye nyheder i kan røbe?

Ikke andet at jeg vil opfordrer til at holde øjne og øre åbne eventuelle live datoer og ikke mindst også at dukke op, når vi indtager scenen i en ikke så fjern fremtid.

 

Det var alt vi havde for denne gang, har i noget at tilføje?

Først og fremmest tak til jer på Revolution-Music.dk for interessen. Tjek ”Born Unspoiled” ud og få den hjem i samlingen, når den udkommer 19. august. Stå tungt og hør en masse heavymetal \../

 

Mange tak for interviewet, vi ønsker jer alt held og lykke i fremtiden og udgivelsen af albummet.

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Six String Slaughter
  • Interview med: Daniel Wilkens (Vokal)
  • Interview dato: Lørdag, 16 August 2014
  • Samarbejdspartner: Six String Slaughter

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.