fbpx

Raunchy

Den 6. maj 2004 var der metal, og stivskab i luften, som aldrig før da jeg ”Jaquiil”, ”Stormbringer” og ”Wickedspawn” begav os på vej mod 1000 fryd i Aalborg med store forventninger, både til at få en sludder med Raunchy og få blæst ørene ud til metal aften på 1000 Fryd.

Revolution-music: Først og fremmest vil vi gerne, sige mange tak for at i vil lave dette interview med os, det er vi rigtig glade for.
Raunchy: hehe…. Det er nærmest os der siger tak. Det er altid hyggeligt at give interviews, både så fans’ne kan få lidt info om os, som man normalt ikke ville få. Og så er det en fed gestus fra jeres side, da det beviser at der er folk derude som kan lide det vi laver.

Revolution-Music: Hvordan blev Raunchy i sin tid til?
Raunchy: Ja det er et klassisk spørgsmål. Jo altså mig (Morten), Jesper og Jesper, har kendt hinanden siden børnehave klassen. Men så omkring 6-7 klasse begyndte vi at hører Metallica, Megadeth og hvad der nu ellers var fremme på det tidspunkt. Omkring på samme tidspunkt, begyndte vi også at spille de instrumenter, som vi spiller på i dag. Og så efter hånden begyndte vi at spille nogle cover nr. hovedsageligt Metallica. Vi begyndte at spille på nogle spillesteder rundt omkring, og som årene gik kom de sidste medlemmer til. Og i omkring 1993 dannede vi så Raunchy, som vi jo stadig hedder.

Revolution-Music: I februar måned udkom jeres nyeste album Confusion Bay igennem Nuclear Blast, og med denne cd har i fået stort succes i både ind og udlandet. Mange store rock blade og magasiner har rost jer til skyerne. Det må havde været en meget enestående oplevelse at få så god respons på det man brander for at lave?
Raunchy: Ja altså da vi udgav Velvet Noise i 2002, sendte vi den jo ud til diverse, magasiner, osv. Og det endte så på det magasin som hedder blabbermouth, og de roste albummet til skyerne og gav den 9/10 og sagde at det var det bedste, danske undergrunds band der fandtes. Efter det blev vi så kontaktet af en række pladeselskaber, som var interesserede, og det endte så med at vi valgte Nuclear Blast. Men vores hovedselskab er stadig Mighty Music. Men vores kontrakt med Mighty Music, er ophørt nu her efter Confusion Bay, så næste album kommer kun igennem Nuclear Blasr. Og ja selvfølgelig er det en fantastisk oplevelse, at få så mange gode omtaler og respons, som man brander så meget for at lave.

Revolution-Music: Var det svært at lave opfølgeren til ”Velvet Noise”?
Raunhcy: Ej det kom faktisk egentlig meget naturligt for os. Eller egentlig ikke for det har jo taget os 3 år at få Confusion Bay på gaden så helt nemt har det jo ikke været.

Revolution-Music: Hvordan forløber jeres proces nå i laver og indspiller nyt musik?
Raunhcy: Jamen sædvanligt er det en der kommer med et forslag eller idé til øvelokalet, og arbejder vi bare videre derfra.
Men det er ikke altid sådan vi arbejder igennem hele processen som en gruppe. For eksempel, med den nye plade, der havde vi skrevet alle sangtekster og musik og effekter, uden at Lars havde været med i øvelokalet, så vi vidste ikke hvordan det ville komme til at lyde. Så vi var meget spændte på om det ville fungere, sådan som vi havde forestillet os at det skulle være, eller om vi skulle til at lave, det hele om igen.

Revolution-Music: I jeres musik henter i inspiration fra mange forskellige stilarter, hvem er jeres hoved inspirationer og hvordan?
Raunhcy: Ja helt klart. Vi har mange inspirations kilder, det tror vi egentlig alle bands har på et eller andet punkt. En af dem er nok noget at det metal vi startede med at hører sådan noget lidt mere Old School. Altså vi bruger meget det der, med at mixe vokalen med alm. Sang til den mere brutale skrig og growl, altså blande det gamle med det nye. Også det med Keyboards og samples, har vi jo også inspirationskilder fra. Det er sådan noget som, In Flames, Fear Factory, Korn, Machine Head og en masse andre som har inspireret os, og gjort os til det band vi er i dag. Også sådanne bands som Rob Zombie og Orgy, som kører lidt mere ovre noget Industrial. Og så når vi laver musik blander vi stort alle de stil arter sammen og laver vores egen form for hybrid metal.

Revolution-Music: Hvordan valgte i jeres første single ”Watch Out”?
Raunchy: Det var faktisk Nuclear Blast der valgte den. Valget stod mellem ”Watch Out” og ”I Get What I See”, og blev det til sidst ”Watch Out” da de mente den passede bedst som første single, hvilket vi måtte give dem ret i.

Revolution-Music: Hvem fik ideen til at lave en tegnefilm som musik video.
Raunchy: Det var faktisk mere eller mindre Budgettet der tvang os til det. For hvis man skal lave en video som ser godt ud, og det ikke er tegnefilm så er det fucking dyrt. Og så fandt vi af at en af vores kammerater kendte tegnelederen til Kashmir videoerne, og så kontaktede vi ham, og han havde aldrig lavet en metal video før, så det er var han helt vild efter at prøve, så han sagde at ville han bare lave, også selvom vores budget ikke holdte til det. Og så ville vi også gerne lave noget lidt anderledes i stedet for det man her set 100 gange før, det der med at stå i en lager hal og bare fyre den af. Vi ville gange skille os lidt ud fra mængden med denne video.

Revolution-Music: Det må man også sige i har. Vi syntes i har gjort et rigtig godt arbejde med den video. Og at den rigtig fed.
Raunchy: Mange tak. Det er sku cool i syntes det.

Revolution-Music: Hvilket nummer skal jeres næste single så være? Og hvordan musik videoen bliver?
Raunchy: Haha…. Jeg tror sku ikke engang vi skal udgive flere. Men hvis vi skal, så bliver det nok ”Summer Of Overload”

Revolution-Music: Efter jeres tidligere sanger Lars forlod bandet, fik i Kasper med som erstatning. Hvordan fandt i sammen med Kasper?
Raunchy: Jamen vi skrev sammen sådan lidt frem og tilbage, og blev enige at Kasper skulle have en chance da vi alle mente at han var kanon dygtig, og 14 dage efter var han ansat stort set.

Revolution-Music: Hvad var grunden til at Lars valgte at forlade bandet?
Raunchy: Han forlod sku ikke bandet, han blev fyret for et godt ord. Ej, vi fandt sådan stille og roligt ud af at han ikke ville være med mere, mest fordi, at han på et tidspunkt tilbage da vi boede i Thisted, havde fortalt alle at vi var gået i opløsning, hvilket vi andre ikke lige var indforstået med. Han havde i længere tid sagt at vi nok skulle finde en ny sanger da han ikke rigtig brændte for at spille metal længere.

Revolution-Music: Vi kan forstå at udskiftningen ændret bandet meget i den positive ende! På hvilken måde?
Raunchy: Altså der er kommet meget mere gejst, vi føler os meget mere for et band nu, da vi har et bedre sammenhold. Vores kreativitet er også vokset, fordi at vi alle brænder for at spille metal.

Revolution-music: Hvilke forhåbninger har i til fremtiden?
Raunchy: VERDENSHERREDØMMET…. Ej vi tager det stille og roligt, for der er sku så mange fede danske metal bands derude så det nytter ikke noget at gå helt amok med for store forventninger, og fører os alt for hårdt frem. Så vi tager det lidt som det kommer.

Revolution-Music: Hvornår kan vi regne med at se et nyt album fra jer?
Raunchy: Ja det bliver i hvert fald hurtigere end 3år.
Men det kommer sku meget an på hvor meget vi skal tourneere det næste stykke tid, for hvis vi skal være af sted det meste af sommeren og efteråret så har vi jo ingen tid til sang skrivning osv. Men forhåbentlig en gang næste sommer, da vi ikke rigtig vil ligne en flok homo’er der ikke kan klare mosten inden for metal verdenen.

Revolution-Music: I skal spille på dette års store metal festival WACKEN i tyskland, hvordan er det at skulle spille blandt så mange store metal bands?
Raunchy: Det er jo totalt fedt. Selvom vi ligner nogle bøsserøve som ikke kan finde ud af at spille metal. Men hvis der er nok bajere og Whisky så skal det nok blive fedt.

Revolution-Music: Så vil vi sige tak for interviewet, og vi glæder os til at se jer på scenen, så vi kan fyrer den af sammen med jer.

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Raunchy
  • Interview med: Alle i Raunchy
  • Interview dato: Søndag, 16 maj 2004
Mere i denne kategori: DownTheSun »

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.