fbpx

Metamedic

Metamedic

Metal bandet Metamedic fra Hjørring, vil den 18. november udgive deres første demo, som har fået titlen "Inside Terror", release festen for demoen finder sted på den 18. november på Sysseltinget i Hjørring, hvor gruppen vil give den gas på scenen, opvarmningen bliver leveret af Stillhed og Mindmare. Gruppens bassist Andreas "Dre" Erlenbach og trommerslager Mark "Mac" Povlsen, har taget lidt tid ud af dagen til at tage en lille snak med os om den nye demo og fremtids planer. Dette er i øvrigt gruppens første interview.

Revolution-Music: Hej gutter, vil lige starte med at sige tillykke med jeres ny indspillede demo "Inside Terror".
Andreas: "Takker mange gange."
Mark: "Tusind tak."

Revolution-Music: Først, vil jeg gerne at i præsentere jer selv og fortæller lidt om hvilke roller i har i Metamedic.
Andreas: "Det er Dre her og jeg er bassisten i Metamedic."
Mark: "Og jeg er den der står for afstrafningen af trommerne i Metamedic."

Revolution-Music: Nå skal vi lige få overstået de traditionelle spørgsmål, Metamedic, hvordan begyndte det, og hvordan er i blevet det band i er i dag?
Andreas: "Jamen Jesper Daarbak, Rune og mig startede ud i november 2004, sammen med Gert Pedersen bag trommerne og Kenneth Sørensen på guitar, som så ikke er med længere. Det gik jo stærkt fra starten af, vi havde hurtigt nogle sange på benene, som fik god respons og allerede efter at have spillet sammen i 7 måneder, fik vi jo en andenplads ved Fresse Showdown. Siden da har vi jo omrokeret lidt i bandet, Jesper Højer overtog trommerne i sommeren 2005 og et halvt år efter, da Kenneth ikke var med længere, overtog Jesper Højer guitaren og Mark Povlsen kom bag trommerne, lige der begyndte Metamedic at tage den form og sound som vi har nu. Så her for nogle få måneder siden, kom Lasse Pedersen til, som sampler/anden vokal, og det har givet en rigtig fed atmosfære i musikken. Og så står vi her idag."
Mark: "Her det sidste år er det virkelig gået stærkt for vores vedkommende...bare på godt og vel én måned lavede vi 4 numre, "Life Consumed", "Sphere", "Inside Terror" og "Bodybag". Vi er pt. igang med at lave to splinter nye numre som nok skal gå hen og blive fee..."

Revolution-Music: Hvad er historien bag navnet Metamedic?
Andreas: "Vi startede ud med at hedde Molested, og det hed vi i knap et halvt år. Vi fandt ud af at et Norsk Death Metal band, havde samme navn, og så måtte vi jo ændre det. Vi sad oppe i vores øvelokale og legede med nogle forskellige navne, Metamorpheus og Medic bl.a. Så kom navnet mere eller mindre ud af den blå luft. METAMEDIC."

Revolution-Music: Skal vi bevæge os over til demoen, "Inside Terror", hvorfor faldt valget på det navn?
Andreas: "Demoen skulle have et navn, og vi var alle enige om at "Inside Terror" ville være det fedeste, plus at nummeret også er åbningstracket på demoen."

Revolution-Music: Den 18. november holder i release fest på demoen "Inside Terror", release festen finder sted på Sysseltinget i Hjørring, som opvarmning har i danske Stillhed og Mindmare, hvad forventer i af festen?
Andreas: "Vi forventer en fed aften, med masser af folk der bare skal give den gas, og selvfølgelig at de tjekker demoen ud."

Revolution-Music: I spiller også selv koncert den aften ik? Vil i spille hele albummet, eller vil man også kunne opleve nogle af de gamle sange og cover numre?
Andreas: "Vi spiller selv ja, og vi spiller selvfølgelig alle numrene der er på demoen, plus nogle gamle numre og cover numre. Der bliver sikkert også plads til nogle helt nye numre, det for vi at se...så glæd jer."
Mark: "Heh...bare et lille hint...Håber at i kan li' As I Lay Dying og Chimaira."

Revolution-Music: Hvor og hvem har stået for produktionen af indspilningerne af "Inside Terror" og hvorfor faldt valget der?
Andreas: "Det har vi selv, vi indspillede det hele nede i vores eget øvelokale, Mark har selv stået for indspilning og mixing."
Mark: Vi har haft meget få resurcer når det kommer til produktionen og indspilningen af demoen, men jeg har efter en del erfaring lært at få det bedste ud af faktisk ingen ting...vi har måtte nøjes med det udstyr som vi selv kunne stille til rådighed, hvilket var en studie-mic, et par standard mics, en power-mixer og sidst men ikke mindst Cubase SX 3. Selve indspilningen klarede vi på én weekend...som kostede mig et par overnatninger og koffein-trip i vores øvelokale...heh...kan ikke anbefales! Mixningen af albummet var en lang og tung process som tog et par uger at færdig gøre. Men er blevet fint tilfreds med resultatet når man ser på hvad vi har haft at gøre godt med."

Revolution-Music: Til gamle fans og kommende fans, hvad kan man forvente af demoen?
Andreas: "De kan forvente, en masse kick-ass metal. Der er full throttle hele vejen igennem. Det der er hårdt er blevet hårdere, det der er melodisk er blevet mere melodisk og det er blevet mere teknisk."

Revolution-Music: : Hvad tror du at jeres fans vil syntes bedst om ved "Inside Terror"?
Andreas: "Det tror jeg vil være det høje tempo og energien i teksterne, eller rettere sagt energien overall."

Revolution-Music: Hvordan vil du definere jeres lyd?
Andreas: "Puh... det er svært at sige, vi har ikke rigtig kunne stemple vores lyd, men det er en blanding af Nu-Metal, Hardcore og lidt Melodic, det er lige det nærmeste vi kan komme."

Revolution-Music: Hvor har i fået jeres inspirationer fra til at skrive demoen her?
Andreas: "Hmmm... vi har jo vær vores inspirationskilder, og det har så ført til resultatet af demoen."
Mark: "Personligt har nogle af mine inspirationskilder været bands som As I lay Dying, Fear Factory, Mnemic, og Killswitch Engage. Jeg kan meget godt li' energien i deres musik og har så vidt muligt prøvet at overføre noget af den energi som er i de forskellige genre over i vores eget."

Revolution-Music: Har i ellers noget at tilføje om demoen?
Andreas: "Ikke rigtig andet, end at folk skal tjekke den ud og gerne give lidt konstruktivt respons og kritik på den."
Mark: "Nej, ikke rigtigt andet end at vi håber at folk kommer til at synes om vores nye demo."

Revolution-Music: På jeres myspace profil, myspace.com/metamedic, har i på kort tid fået rimelig mange lytninger, og et par kommentar til materialet, hvordan har responsen været på materialet hidtil?
Andreas: "Vi har fået rigtig god respons lige fra starten, det har ikke rigtig været andet end op af bakke for os. Og det er jo selvfølgelig med at udnytte de promoveringsmuligheder, man kan få, så vi kunne få noget respons ude fra."

Revolution-Music: Efter udgivelsen af jeres demo, har i planlagt nogen koncerter rundt omkring i det danske land?
Andreas: "Vi har planlagt med Stilhed at vi spiller sammen med dem i Odense, datoen for det er endnu ikke fastlagt , men det kommer. Ellers har vi planer om at komme udenfor Nordjyllands grænser, så folk kan høre os, og så vores navn kan blive sprædt."

Revolution-Music: Hvad er det næste skridt for Metamedic?
Andreas: "Vores næste skridt er at score en pladekontrakt og komme ud og spille i landet, muligvis udlandet når muligheden kommer. Og selvfølgelig lave en masse nye numre."
Mark: "Som vi, som sagt er i fuld gang med allerede, vi håber at have et af de nye numre klar til koncerten d. 18. November på Sysseltinget i Hjørring."

Revolution-Music: Det var vist alt vi havde denne gang, er der ellers noget som i vil tilføje?
Andreas: "Ikke andet end at man skal give den gas, tro på det man laver og stay metal."
Mark: "Ja, og vi glæder os til at komme ud og sparke noget seriøs røv sammen med Mindmare og Stilhed og alle vores crazy fans...tak for jeres støtte...You Rock!."

Revolution-Music: Så vil vi gerne sige mange tak for interviewet, og ønske jer held og lykke med albummet. Og jeg ser frem til jeres release fest!
Mark: "Vi takker endnu engang."

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Metamedic
  • Interview med: Andreas ”Dre”, bass og Mark, trommer
  • Interview dato: Lørdag, 14 Oktober 2006
Mere i denne kategori: « Falconer Star Rats »

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.