fbpx

Lotan - Interview med Martin

Lotan - Interview med Martin

Det danske Black Metal band Lotan er aktuel med deres 2x EP udgivelser "Nihil Sacrum" som blev udgivet i februar og "Angelus Pestis" som udkom i september. Vi har taget en snak med sanger og tekstforfatter Martin om disse udgivelser.

Hej! Først og fremmest stort tillykke med jeres nye album. Kan du starte med at introducere dig selv og fortælle os om din rolle i bandet?
Jeg er sanger og tekstforfatter I Lotan og har sammen med Phillip startet Lotan op under pandemien som et kreativt pusterum i en tid hvor scenen var relativt skudt sænk.

Hvornår begyndte du at arbejde på dette album, hvor lang tid tog processen fra det første trin til det endelige produkt?
Phillip og jeg begyndte at arbejde på sangene under pandemien. Selve Black Metal scenen er vi som sådan ikke ukendte med, da vi i fordomstid startede med at spille Black før vi startede i vores andet band Vanir.

Hvor er albummet indspillet og hvem har produceret det? Hvordan var samarbejdet?
Vi har stået for alt selv, som sagt er musikken lavet under pandemien og vores muligheder var begrænset. Dette har også betydet at vi har haft mulighed for at definere vores lyd selv fra start.

Prøver i at udtrykke/fortælle noget med jeres musik? Er der en dybere mening med jeres sange?
I bund og grund handler meget af vores musik om at pille guder eller andre sandsigersker ned fra piedestaler. Hele ideen med navnet Lotan er at det er essensen af kaos. Vores tekster er for det meste en bemærkning til den orden vi sætter eller bliver påtvunget i vores liv. Vi ser det måske ikke så tydeligt i et privilegeret vestligt demokrati, men der er rigeligt at støj i vores del af verden til at skabe et slørret glas at se tilværelsen igennem. Den kapitalistiske ånd kombineret med narcissisme som er vores tids ånd, skaber grubund for et dystopisk landskab. Den sataniske symbolik giver et godt bagtæppe til en sådanne kritik.

Vi har allerede fået lov at høre lidt fra albummet, hvordan har responsen været hidtil?
Responsen har været super fed! Folk virker til at tage godt imod det og især de Live koncerter vi har været så heldige at få, har publikum været meget positive! Det sætter vi stor pris på! Det er denne energi der giver os kød på tanden til at skrive den kommende plade vi er i gang med nu!

Hvem har lavet jeres artwork og hvad var ideen bag?
Coveret til Angelus Pestis er Ridderen, døden og djævlen, 1512 – 1513 af Albrecht Dürer. For os personligt symbolisere den hovmod og forfald. Den moderne ridder i alt sin pomp og det grimme iboende i os alle.

Hvilke slags musik er du opvokset med og hvilke nyt musik høre i disse dage?
Vi er begge opvokset med rocken som grundlag, og har også begge en stor forkærlighed for metallen især black og dødsmetallen. Der er simpelthen så enormt meget god musik derude at dykke ned i, pt. høre jeg meget Aeons nye plade samt 1914 og Ex Deo.

Er nogle af disse bands en inspiration til albummet?
Nej ikke som sådan, vores inspiration er meget den black metal vi selv er vokset op på. Marduk, Rotting Christ mm.

Kan vi forvente en tour fra jer, måske i Danmark eller en tur rundt i europa?
Vi vil rigtigt gerne på tour med både vores EP og en kommende plade der er på vej! Så ja det er klart vores forventning at vi som minimum skal ud over de danske scener!

Det var alt for denne gang, har du noget du gerne vil tilføje?
Vi går i skrive mode nu! Og har fået forstærkninger i form af Lasse Guldbæk Heiberg på bas og Jon Schmidt på trommer som begge vil byde ind til en kommende skive. Vi takker mange gange for din tid! Hil dragen og horn og smadder - Lotan

Tak for din tid og vi ønsker jer alt muligt held og lykke med jeres udgivelse og jeres fremtid som band!

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Lotan
  • Interview med: Martin (Vokal)
  • Interview dato: Tirsdag, 09 November 2021
  • Samarbejdspartner: Mighty Music

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.