fbpx

Gob Squad

I anledningen af Gob Squad's debut album ”Call For Response” fik jeg fat i forsanger og guitaristen Thomas fra bandet, til et lille interview omkring albumet og hvad der ellers følger med.

 

Revolution-music: Hej, vi vil gerne ønske jer tillykke med det nye album “Call For Response”, som udkom den 28. maj.
Thomas: Hey og takker

Revolution-music: Kan du med dine egne ord fortælle os hvordan Gob Squad i sin tid fandt sammen og hvad fik jer til at spille punk?
Thomas: Sogge (Trommer) og jeg (vokal & guitar) har kendt hinanden altid, var vilde med Green Day og dannede faktisk bandet da vi var på eftreskole. Vi var 2 mand og det lød generelt ringe. Da vi begyndte på gym mødte vi Stauning (i dag: guitar og vokal, dengang bas) og Flemming, der ikke er med mere. I en af hans utallige branderter fik jeg overtalt Terp (i dag : bas), som jeg kendete fra folkeren, til at joine. Han har egentlig ret træt af det, men har øjnet mulighederne omkring gratis øl ved shows. Altså startede vi som 4 kids, hvoraf 2 var rendyrkede punk entusiaster og de 2 andre gode venner og fede musikere. Genrelt har kærligheden til energisk og melodisk musik samt vores venskab bragt os sammen og holder os sammen i dag.

Revolution-music: Hvordan fandt i frem til jeres navn “ Gob Squad”? Og hvad betyder det for jer?
Thomas: Efterskolen igen. Sogge havde fået en artikel om Rancid af min ex-kæreste (jeg var ret sur), hvori der stod, at Rancid var the Gob Squad of punkrock. Vi fattede ikke hvad det betød, men det lød fedt og så var og er Rancid vores helt store forbillede.
Navnet betyder noget helt specielt for mig i dag. Det er noget som opstod ret tilfældigt, som vi har lagt mere og mere arbejde og sjæl i...og som er nået længere end vi havde forestillet os dengang.

Revolution-music: Hvordan fik i jeres plade kontrakt hos Eye Spy Records?
Thomas: Det skal lige slås fast, at de blot udgiver i be-ne-lux. Tyske Horror Business Records udgiver i Tyskland og danske North Post klarer distribution i DK.
Som altid var jeg i gang med at booke shows/tour og fik derved gang i en dialog med Eye Spy. Vi manglede nogen til at udgive i Belgien, hvor vi allerede havde spillet og fået meget positiv respons. Eye Spy mente at vores promo var den bedste udenlandske de havde hørt, så de var til at overtale :)

Revolution-music: Hvordan har indspilnings processen og sang skrivnings processen været?
Thomas: Vi indspillede hele pladen allerede i februar 2003. Idéen var at shoppe en helt skive hos labels, men det tog længere tid at finde de rigtige folk end vi havde troet.
Sangene er skrevet over en lang periode, da vores sidste promo ”goes classic” er fra 2001. Altså har det været en lang og udviklende proces, hvilket også kan høres på skiven. Det er ikke skrevet som et album, men en opsamling af sange fra en kreativ periode. Jeg mener dog at det er en fed debut, der viser hvor vi kommer fra, hvor vi er på vej hen og generelt hvad vi kan lide at spille. Jeg syntes faktisk stadig at numrene er fede at høre, og spille, selvom vi har spillet næsten 100 shows siden da.
Indspilningsprocessen var super fed. 10 dage med fuldt knald på. Vi havde heldigvis lavet en del pre-produktion, især omkring vokalen, så vi viste hvad der skulle ske…ellers var vi gået kold.

Revolution-music: I har indspillet i AntFarm Studios sammen med Tue Madsen, hvordan var det at indspille der, og er i glad for resultatet?
Thomas: Tue var super fed at arbejde sammen med. En bonderøv (positivt ment) der kan sit kram og som involverer sig 110% i processen. Det er sgu vigtigt, da indspilningen er en ligeså kreativ proces som sangskrivning, arrangement og preproduktion.
Vi indspillede i det gamle Antfarm Studie, der lå ved Solbjerg udenfor Århus. Indspilningen foregik i en kold lade og det var generelt en speciel oplevelse, der aldrig vil blive glemt.
Resultatet er som det skal være. Tue formår at lave en genial lyd om det er folkrock, norsk-skov-metal, belgisk hardcore eller dansk punkrock. Jeg syntes at vores live energi kommer til sin ret samtidig med at produktionen er i top. Det er sådan vi gerne vil have at plader skal lyde generelt, så det var målet :)

Revolution-music: Til nye lytter, hvordan vil du beskrive jeres musik?
Thomas: Melodisk punkrock med referencer ud i hardcore og rock n roll. Masser af sologuitar, energi, i ørefaldende vokal, 2 stemmige power-hymner. Generelt pisse fee…hæhæhæ

Revolution-music: Hvor har i fået jeres inspirationer fra, både musikalsk og tekst mæsigt?
Thomas: Vi lytter til en masse forskelligt musik. Sogge og jeg er stadig punk-mænd, men spektret er udvidet en del siden Stauning er begyndt at skrive mere og mere. Så vi snakker faktisk alt fra min 400 plades punkrock samling over metal via funky Prince-stuff til Otto Brandenburg.
Tekster tager jeg på min kappe. Inspirationen kommer derfor fra mit liv og tanker. Altså nogle meget overfladiske ting som fest og damer til dybere ting som sorg, kærlighed, død og politik. Jeg er især inspireret af Tim Armstrongs måde at skrive på, men det skinder ikke så meget igennem som tidligre.

Revolution-music: Hvordan har kritikerne og fansen modtaget albumet indtil vidre?
Thomas: Frantic gav os 4 stjerner. Gaffa 2. Branche folk i DK, Sverige, Norge, Belgien, Tyskland og Holland syntes godt om skiven og især vores liveshow. Fans/publikum i udlandet har modtaget os godt over alt forventning. Så de rigtige folk kan lide sagerne og de rigtige syntes det er ringe.

Revolution-music: Hvem lavede jeres artwork til coveret og hvordan stod valget til?
Thomas: Vores gamle Herning-ven Michael Eg Madsen fra Mevadio. Det var enten ham eller dårlige håndtegninger…nej…de sidste par cover-ting vi lavede var med en gut og vi ville prøve noget nyt. Michael har været til at snakke med, men egentlig arbejdet ret frit, hvilket er fedt når man er så anti-grafik-agtig som os. Det var sgu spændende at se hans første udkast og følge processen fra sidelinien.

Revolution-music: Internettet er et meget vigtigt promotion middel i dag, hvordan benytter i denne media mulighed?
Thomas: Jeg ved ikke hvad bands gjorde før nettet kom frem. Mange af vores aktiviteter og kommunikation foregår via nettet. Det er alt fra booking over streetteam-kontakt til diverse branche kontakter samt den obligatiriske mailingliste og hjemmeside.

Revolution-music: Hvad er din holdning til alle de peer 2 peer programmer så som Kazaa og Napster som er i om løb? Hvor folk stjæler kunstnernes musik, og nogle gange inden albumet er udgivet.
Thomas: Rent privat er det jo fedt at kunne hente programmer, spil, film og musik ned. Jeg henter især musik fra pladeselskaber og band-hjemmesider for at checke nye bands og nye udgivelser ud. Hvis det er fedt køber jeg sgu tit sagerne og det er sådan jeg syntes man skal bruge nettet.
Jeg fatter sgu godt at Lars Ulrik var rimelig nazi omkring Napster, men på den anden side tjener de jo nok på at spille shows. P2p er tyveri, men sålænge folk støtter de bands de finder fede, kan jeg egentlig ikke se det store problem i det.

Revolution-music: Har i nogle tour planer for det nye album? Skal i på Europa tour eller bare igennem det danske land?
Thomas: Vi har touret hele foråret i DK, Norge, Tyskland, Belgien og Holland. Kun den sidste del fungerede som egentlig promotion for pladen. Derfor har vi planlagt en tour med vores venner i Toybomb til Holland, Belgien og Tyskland i Juli. Vi skal til Norge igen i August. Har en 4 bands tysklandstour i Oktober og overveje at udvide med et par uger og tage be-ne-lux mm. Når vi nu er afsted. I november skal vi til Sverige for første gang, hvilket bliver super fedt. Danmark presser vi ind hist og her, hvor der er plads, men det bliver desværre nok mindre end det plejer.

Revolution-music: Hvis du kunne vælge hvilke som helst band at tage på tour med, hvem skulle det så være og hvorfor?
Thomas: Hvis jeg skulle vælge skulle det klar være Rancid. De er mine helte og den ene koncert jeg har set med dem var så fed, at jeg ville stå helt oppe foran til hvert show vi skulle spille med dem.
Ellers ville det være fedt at tage af sted med The Bones, som vi spillede 3 shows med i DK i februar. De var helt nede på jorden selvom de var på vej på tour i Europa i nigthliner. Desunde var de klar på nogle øl og en masse spazz.

Revolution-music: I har lige været på Europa tour, hvordan har det været? Er det første gang i har været på tour i Europa?
Thomas: Touren var super. Vi spillede 10 shows på 11 dage og spillede et par ret store shows, der var vildt fede. Generelt fik vi en god modtagelse af publikum, fans, venner, branchefolk ect. og især vores show til Eye Spy release party i Brugge i Belgien med 500 mennesker samt support for Ten Foot Pole og Against Me med 400 mennesker var fedt.
Vi ar været afsted før. Både på minitours af 3-5 shows varighed, længere ting på 10-12 dage og vores 3 ugers tour med Toybomb sidste sommer…så ja til det sidste.

Revolution-music: Har i nogle vilde oplevelser fra touren, som du gerne vil fortælle os?
Thomas: Alle skumle detaljer er hemmelig-stemplet. Det er tour-reglerne. Men det handler nok mest om en kæmpe mængde øl, barrøv, praktical-jokes og Terps håndskade på touren med amerikanske Big D and the kids table i november 2001. Generelt er det bare fedt at være afsted. Det er ligesom at være på Roskilde og lave spazz…man skal bare køre og spille.

Revolution-music: Til sidst har du noget at tilføje til jeres dansk fans?
Thomas: Check pladen ud. Det kan anbefales og I vil ikke fortryde det. Desuden håber jeg, at folk dropper forbi hvis vi spiller tæt på deres hjemby. Det er jer der holder os kørende.

Revolution-music: Vi vil gerne sige mange tak for din tid, og ønske jer alt held i fremtiden, jeg glæder mig til at høre albumet og måske se jer live.
Thomas: Ingen årsag. Det var hyggeligt.

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Gob Squad
  • Interview med: Thomas Bredahl
  • Interview dato: Tirsdag, 01 Juni 2004
Mere i denne kategori: « Ford T Anvil »

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.