fbpx

Battery - Interview med Andreas Joen Fremhævet

Battery - Interview med Andreas Joen

Det jyske thrash metal band Battery udgiver på mandag, den 24. februar, deres debut album “Armed With Rage” igennem Punishment 18 Records. I den anledning har vi taget en lille snak med trommeslageren Andreas Joen omkring det nye album og bandet generelt. Læs interviewet her

Revolution-Music: Hej. Til at starte med vil jeg gerne ønsker jer tillykke med jeres debut album ”Armed With Rage”. Vil du starte med at introducere dig selv og hvilke rolle i bandet du har?

Mange tak skal du og I have! Jeg hedder Andreas og jeg spiller trommer i Battery – derudover er vi Chris på vokal (og guitar på pladen), Jeppe på guitar, Jannick på bas, og siden for ganske nyligt også Jökull på guitar!

 

I har været gang i noget tid nu, i blev formet 2008 og har hidtil udgivet 3 demo/ep’er og er nu klar med jeres første fuldlængde album, kan du fortælle lidt om bandets historie?

Chris og jeg spillede oprindeligt sammen med en tredje i 2006-7 under navnet ”Abattoir” som var noget halvthrashet dødsmetal. Da tredjemanden Jonas så ikke rigtig var til det længere og tog afsked (han laver Hip-hop under navnet ”Lillefod” i dag) fortsatte Chris og jeg, og ganske kort også vores daværende guitarist Dennis af thrash-vejen under ”Battery”-navnet. Vi lavede så i en fart en skramlet MC-demo med 3 numre på mit gymnasium ved hjælp af to mikrofoner, en båndoptager, et jazz-trommesæt og en guitar uden forvrænger. Ikke længe efter smuttede Dennis, og Jannick joinede på bas- og med denne nye line up optog vi så yderligere to demoer. Da vi følte os klar til at præsentere det live, fik vi hjælp af Michael Huhle/Atziluth på live-guitar til de første to koncerter, og derefter tog Jeppe over. Siden da (især efter Mental Pollution EPen på Deadbangers i 2012) har der været travlt og knald på, og da Chris så i efteråret besluttede at lægge guitaren på hylden og sætte mere fokus på vokalen, syntes vi det var mest naturligt at spørge vores gode ven og Jeppes bandkammerat i Disintegrated, Jökull, om han ikke ville være med i orkesteret … det ville han heldigvis!

 

Hvad er historien bag titlen til denne udgivelse? Hvorfor har i valgt at kalde albummet ”Armed With Rage”?

Historien er at vi simpelthen ikke kunne finde på nogen titel … overhovedet. Skrive- og indspilningsprocessen var både kortere og nemmere end den at finde en passende titel – simpelthen fordi vi gerne ville have en titel der både havde den rigtige klang og indvarslede hvad lytteren havde i vente hvis de skulle være i tvivl. Så da vi stod med en kontrakt i hånden og skulle fylde ud med en titel – sådan nu og her - blev det til ’Armed with Rage’ – som (udover at være et nummer på pladen) egentlig har den klang og var passende beskrivende på den måde vi havde tænkt os. Ser du på coveret og læser titlen højt for dig selv har du nok en forventning om hvordan pladen er .. det er ret meget sådan den er.

 

Hvor langtid tog det at lave dette udspil?

Skriveriet begyndte i den anden ende af foråret 2012. vi havde lige afleveret de endelige optagelser til Mental Pollution EPen til Deadbangers, og imens vi ventede på udgivelsen blev først ’Vermin of Fukushima’ og albumlukkeren ’Genocidal Gatlin Gunners’ til – sammen med pladens titelnummer. De var så en fast del af live-sættet resten af 2012 imens vi skrev resten af pladen.

 

Hvor blev albummet indspillet og hvem har stået bag knapperne? Hvorfor falde valget på netop dette samarbejde? Og gik samarbejdet som forventet?

Vi havde kun haft gode erfaringer med at arbejde med Ralf i Fredericia under Mental Pollution indspilningerne, så vi behøvede ikke meget tænketid før vi greb knoglen og fik lavet en aftale med ham om at indspille debutpladen der også- og det var helt som forventet en god beslutning og oplevelse.. igen.

 

Albummet udkom næste måned, hvordan har responsen været fra både pressen og fans?

God indtil videre. Mange af pladens numre har været en fast del af live-sættet siden midten af 2012 og der har vi undervejs fået god respons på numrene hver for sig, men det er selvsagt lidt noget andet på en plade – men indtil videre er det gode ord vi har fået med på vejen, og i det år der er gået(!) siden den blev indspillet har mange udtrykt overfor os hvor spændte de er på at høre den- så nu glæder vi os meget til at få nogle flere reaktioner på det her efterhånden gamle projekt.

 

Hvem har lavet artworket til albummet, hvorfor netop det valg og var der en ide bag designet? Battery - Armed With Rage

Det har Andrei Bouzikov som tidligere har lavet artwork for bl.a. Toxic Holocaust, Nocturnal Graves og Ketzer. Ud fra hans tidligere værker kunne vi se at han var god til at fange udtrykket og stemningen i musikken hos dem han har arbejdet med før, så da vi først blev enige om et cover-koncept så var han den rigtige at gå til. Ideen bag artworket var at inkorporere temaerne og scenarierne i pladens tekster i éet stykke- hvor det både passer sammen, og samtidig har den mængde kaos og kaotiske stemning som vi altid prøver at skabe igennem teksterne og musikken.

 

"Armed With Rage” bliver udgivet igennem italienske Punishment 18 Records, hvordan kom samarbejdet i hus og hvorfor valgte I at samarbejde med netop dette selskab?

Vi havde i ca et år forhinden forhandlet frem og tilbage med et belgisk selskab som vi til sidst endte med at bryde med da vi simpelthen kørte trætte i dem – så vi meldte ud at vi ledte efter et selskab igen, og i løbet af et par dage (som i.. 2 måske) havde Bjørn Bihlet fra Hell’s Domain sat os i kontakt med deres selskab Punishment 18, som var meget begejstrede for hvad de havde hørt op til da. Derfra gik det meget hurtigt med at få skrevet under hvad der skulle skrives under, og så rullede maskinen ellers – og så sent som i går landede så de færdige CDer hos os, så det har været alle tiders alt sammen !

 

Hvilken musik voksede i op med og hvilke musik hører i til hverdag nu, har i nogle bands i vil anbefale vores læsere at tjekke ud?

Vi er alle vokset op med rockmusik hjemmefra og har fundet vej til metalmusikken i 10-12 års alderen– og det har både holdt ved og udviklet sig for os alle – det er imidlertid ikke det samme som at sige at vi hører præcis de samme bands eller samme genrer .. det ville ikke være sandt at sige, men det er også noget af det der gør det spændende og  udfordrende at skrive musik i det her orkester- nemlig det  at vores præferencer uendelig sjældent er de helt samme, og at vi derved kommer vidt omkring i skabelsesprocessen.

 

Har de været en form for inspiration til dette udspil?

Det har de helt afgjort – særligt inspirationen fra Razor, Slayer og Nuclear Assault vejer tungt når der skrives nyt, og særligt på den her plade. I de helt HELT nye numre vil nogle også kunne ane spor af lidt Macabre og Dark Angel

 

I din tid som musiker, hvad har så været din/jeres største præstation og oplevelse?

At spille en koncert hvor alt klikker og alt går som det skal- og endnu bedre. De der koncerter hvor man ryster på hænderne og ben af adrenalin og lykke i en halv time efter – det er stadig toppen af det hele!

 

Har I planer om en tour i support for albummet og i så fald er det noget i kan fortælle lidt om?

Vi prøver efter bedste evne at få arrangeret nogle flere koncerter i udlandet i løbet af 2014 – noget decideret ”tour” tør vi ikke love her og nu.

 

Hvad er det næste skridt for bandet?

En ny plade til sommer hvoraf halvdelen allerede er skrevet og testes live i Fredericia d.1 marts sammen med Artillery og vores venner i Altar of Oblivion og Ironguard!

 

Til sidst nogle nye nyheder i kan røbe?

De nye numre går virkelig hurtigt!

 

Revolution-Music Det var alt vi havde for denne gang, har i noget at tilføje?

Ikke meget andet end mange mange tak for interviewet og interessen! Vi håber at folk køber og kan lide pladen og tropper op i Fredericia d.1 marts!!

 

Mange tak for interviewet, vi ønsker jer alt held og lykke i fremtiden og udgivelsen af albummet.

 

 

Battery - "Genocidal Gatlin Gunners"

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Battery
  • Interview med: Andreas Joen (Trommer)
  • Interview dato: Mandag, 17 Februar 2014
  • Samarbejdspartner: Battery & Punishment 18 Records

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.