fbpx

Hør De Frigjortes debut demo

Hør De Frigjortes debut demo

I dag debutere det danske rock band, De Frigjorte, med deres 'DemoPromoDemo'-demo.

Det var meningen at sangene allerede skulle ligge online her til formiddag, men sange er bevidst blevet forsinket, bandet forklare:
”I lyset af, at vi har mistet, endnu, en af de store. Syntes vi det ville være lidt dårlig stil (og god stil er ellers ikke hvad dette band gør mest i) at smide 3 hårdt rockende, ja-hats sange i hovedet på jer, fra morgenstunden. Vi er blevet rykket en del de sidste uger og livet går jo videre og så videre, og alt det der... Så vi holder vores ord og uploader hele demo'en. Men vi gør det først kl. 20.00 i aften. Dagen i dag handler for det første om at mindes en af de helt store....RIP Prince”

De Frigjorte beskriver deres musik, som Erik Balling rock. Og mener selv at de stilmæssigt befinder sig lidt mellem to stole.
På den ene side med inspiration fra Gasolin' og Magtens Korridorer overmod den mere metallede lyd fra Danske bands som Skullclub og Red Warszawa.

"Det er mere rock, end metal" mener Kurt Sørensen, bandet sanger og guitarist. "Men vi er jo godt opdraget hjemmefra og man kan godt høre at Morten (Jacobsen - bas) og jeg har en fortid i metal"

 

Fortiden der refereres til er det danske metalband Memorial, samt det kortlevede groove metalband Dirtwrench. Memorial nåede i sin tid at udgive to albums, gennem det engelske selskab Copro Records/Casket Music og spillede, foruden et utal af Danmarks tours og Tysklands koncerter, hele tre europa tours fra 2007 - 2011. I 2013 var det dog slut med dette band. De fleste medlemmerne fra Memorial er aktive i andre bands den dag i dag. Dennis Petersen er frontmand for sludge-bomben Slowjoint, Rune Sinnbeck er bassist i dødsmetal bandet Cor Vacante og Matin Cueto spiller guitar i metal bandet Infated.

"Vi kunne ikke enes om hvordan vores udtryk skulle være og generelt var det bare ikke sjovt længere. Kurt og jeg havde en rimelig klar ide om at vi ville noget helt andet og vi har fra 2014 til nu, nullede med det nye musik i vores lille pro-tools studie. Vi mente vel ikke at det metalliske passede til vores personligheder længere. Det føltes ikke helt så ægte, for mig ihvertfald. Vi er en flok tosser, som godt kan lide Kim Larsen, AC/DC, Status Quo og Rush, så det føles mere naturligt at prøve en mere rocket stil af" udtaler Morten.

Kurt og Morten brugte det meste af 2014 og 2015 på at skrive sange og lede efter sangere. Kurt uddyber "Vi havde en del på besøg i mit lille hjemme studie, men der var aldrig rigtig nogen som passede hundrede procent. De sang typisk for pænt. Jeg ville have en sanger som sang rødden, hæs og smadret men på den fede måde. En som lyder som en blanding af Johnny Madsen, Johan Olsen, Jesper Binzer og Lækre Jens. Det gør jeg langt fra, så god er jeg ikke. Jeg ved sgu godt jeg ikke kan synge. Men efter halvanden år, med lommelygten fremme ville vi altså bare videre" - fortæller Kurt, som siden august 2015 har været bag mikrofonen.


I slutningen af 2015 fandt Morten og Kurt de to manglende brikker, i trommeslager Jeppe Hindbo og leadguitarist Janus Bording. Jeppe har en fortid med rockbandet Blank, som udgav to roste albums via danske Cope Records. Blank optrådte desuden live i Parken i 2004, inden de stoppede i 2007. Tideligere sanger i Blank er Christian Bonde. Kendt for sine solo plader, men også som forsanger i rockbandet Whores & Thieves. Det er desuden Christian Bonde, som har produceret De Frigjortes demo-debut, i sit CB Studio.

"Ambitionerne med De Frigjorte, er bare at vi skal ud og spille så mange koncerter, som muligt. Det har været nogle famlende år, hvor vi har følt os meget rodløse. Morten og jeg vidste at vi ville forsætte med at lave musik og vi komplimentere hinanden godt i skrivefasen. Ikke at Jeppe og Janus ikke er med indeover, men de første mange sange vi indspiller og spiller live, er nogle sange Morten og jeg har lavet løbende, imens vi ledte efter sanger og generelt folk. Men det er skønt at have noget nyt klart. Om ingen andre end vi selv bryder os om det, må tiden vise og det er også skide ligemeget. Vi er bare sultne som ind i helvede for at komme ud og spille igen" - slutter Kurt.

De tre sange fra demo'en bliver som sagt lagt gratis op på deres Royal Beer hjemmeside i aften kl. 20:00!

DEMOPROMODEMO
01. Begge to
02. Flaskerne de flyder (Hjemmebrændt succes)
03. Nasserøv

De Frigjorte live-debutere til følgende koncerter:
Fredag d 29.04 - Scene7, Herning
Fredag d 13.05 - Bygningen, Vejle
Lørdag d 14.05 – Fermaten, Herning

 

Hør ”Flaskerne de flyder (Hjemmebrændt succes)” her:

 

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.