fbpx

Copenhell har offentliggjort 8 nye bands

Copenhell har offentliggjort 8 nye bands

Copenhell har netop offentliggjort yderlige 8 tunge nye bands til sommerens festival. Følgende bands er tilføjet programmet; Watain, My Dying Bride, Finntroll, Gorguts, Of Mice & Men, Thy Art Is Murder, samt de to danske bands Mercenary og Blood Eagle.

Arrangørerne lover samtidigt at ”der er mange mange flere på vej - vi er ikke engang halvvejs...”

 

Copenhell har skrevet følgende om de 8 bands:

”Danmarks hårdeste festival er klar med endnu otte tunge bands til sommerens helvede i hovedstaden

Engelske doomsters My Dying Bride og kulsorte Watain fra Sveriges mørkeste egne er blandt det nye kuld af metalliske modbydeligheder, som COPENHELL kan præsentere til sommerens headbanger-brag på Refshaleøen. Watain tropper selvfølgelig op med ekstra krudt i lommerne, og vil for alvor sørge for, at helvede bliver hedt for de modigste på første række med et blæret pyroshow.

Samtidig kan COPENHELL yderligere offentliggøre en livsfarlig cocktail bestående af alt fra metalcore til teknisk dødsmetal og højoktan grind.

Det betyder, at publikum til COPENHELL 2014 vil kunne moshe til Finntroll, der fejrer 10 års jubilæum for deres klassiske album Nattfödd, Mercenary, Of Mice & Men, Thy Art Is Murder, Gorguts og Blood Eagle. Dermed smider nordeuropas voldsommeste byfestival endnu en dunk benzin på bålet, der vil oplyse nattehimlen over den gamle værftsø til juni – og der er meget mere på vej.

17 bands er nu offentliggjort til COPENHELL 2014, og mindst ligeså mange vil blive afsløret de kommende måneder.

Men COPENHELL er ikke kun en kaskade af kvalitets-metal. Specialdesignet hangouts, vilde sideshows, live metal karaoke, smadreland, ild, Europas mest hardcore Biergarten-fester og meget, meget mere gør hvert år COPENHELL til en inspirerende helhedsoplevelse for dedikerede headbangere og rockfans fra ind- og udland. I år bliver ingen undtagelse.
Billetter er i salg nu, og der er stadig mulighed for at sikre sig adgang til den begrænsede camping med opslået COPENHELL-telt.

 

Finntroll
Med rod i blodige eventyr om overnaturlige væsner har de finske øl-krigere siden begyndelsen i 1997 folk-banget sig til en betragtelig fanbase i Europa. Finntroll fra det koldeste nord invaderer COPENHELL med en spritstiv cocktail af eventyrlyrik, folk metal med black-inspiration og en uslukkelig tørst efter blod og mjød. Alt det gør dem til en selvfølgelighed på Refshaleøen, og var du en af dem, der moshede igennem i Korpiklaanis festlige vodkatåger på pladsen i 2012, vil du ikke gå forgæves til Finntroll. Bandets seneste udgivelse ”Blodsvept” (2013) høstede fortjent flotte anmeldelser hele vejen rundt, så puds ølhornet, fyld det helt op og fest med troldekongens legioner.

Mercenary
Store omkvæd, stor lyd og riffs så tunge som et stålværk. Et af Danmarks mest hårdtarbejdende metalsucceser flækker betonen på det gamle værft, og lader underverdenens flammer gøre helvedet hedt for publikum på COPENHELL. Mercenary har med deres blanding af atmosfæriske keyboardflader, samples og dragende melodilinjer skabt et helt unikt udtryk, der ikke bare har givet dem et navn i herhjemme, men også sparket døren ind til den internationale scene. Efter store udskiftninger i line-uppen er Aalborgenserne tilbage som kompakt kvartet i absolut storform, hvilket bandets seneste album, ”Through Our Darkest” Days (2013), også understreger på urimelig ubehagelig vis.

My Dying Bride
”En kontrolleret ødelæggelse af al håb du måtte have”. Sådan opsummerer guitarist Andrew Craighan My Dying Brides seneste album ”A Map of All Our Failures”. Mere rammende kan man ikke beskrive de engelske doom-kongers smertefulde univers, hvor fortvivlelsens rustne skruetvinger presser den sidste glæde ud af tilværelsen. Forsanger Aaron Stainthorpes vokal har lyden af 500 års dødssynder i sig, og numrene slæber sig af sted som et uretfærdigt og smertefuldt farvel til denne verden. Riffsne er tunge og sorte, teksterne emmer af tab og lidenskab og med Shaun Macgowans lidende violin minder My Dying Brides koncerter derfor mest af alt om en smuk begravelse. Så lad bare tordenskyerne trække ind over COPENHELL – det bliver alligevel ikke mørkere end det her.

Of Mice & Men
Med en energiudladning som et soludbrud har Californiske Of Mice & Men i den grad slået deres navn fast, som et af de mest lovende metalcore-bands på scenen de seneste år. Den hidsige kvintet har lige udgivet sit anmelderroste tredje album, ”Restoring force”, der blandt andet trækker tydelige tråde til nu-metal-genren, hvor nedstemte guitarer slås om retten til decibelene mod hæsblæsende screamo og klokkeklar skønsang. På trods af Of Mice & Mens korte levetid (dannet i 2009) har bandet allerede opnået en stor fanskare, og deres forrige album strøg direkte ind som nummer 28 på den amerikanske hitliste – Billboard 200. Forvent masser af skarpe omkvæd, vred vokal og et gedigent moshpit, når de her moderne bangere tørrer røv i de fine fornemmelser.

Thy Art Is Murder
Thy Art is Murders bestialske death core-udgydelser er et studie i brutalitet leveret med kirurgisk præcision og tyngde. Intet er overladt til tilfældighederne i australiernes massive udtryk, hvor hvert anslag straffer instrumenterne til bristepunktet. Forsanger Chris “CJ” McMahons ultradybe growl hører til genrens mest rutinerede, mens trommeslager Lee Stanton i sig selv er et studie i, hvordan stortrommer skal stress-testes. De kompakte dødsangreb har bragt bandet til både USA og Europa flere gange, og nu er turen kommet til COPENHELL, hvor kvartetten lader aggressionerne få frit løb i hovedstaden. Sundhedsstyrelsen har allerede nu været ude med en anbefaling om, at eventuelle deltagere i voldsomhederne foran scenen på forhånd burde bestille tid hos deres fysioterapeut efter endt festival.

Gorguts
De canadiske dødsmestre er kendt for at være ekstremt eksperimenterende – selv inden for den tekniske death metal, som Gorguts er fornemme foregangsmænd indenfor. Dannet i 1989 har bandet haft en turbulent tilværelse, hvor blandt andet to af orkestrets medlemmer mistede livet under tragiske omstændigheder, som ledte til lange pauser. Nu er Gorguts tilbage med ny besætning, og modgangen synes bestemt ikke at have svækket brutaliteten eller trangen til at overraske lytteren. Med et effektivt bombardement af dødsmetal, der er alt andet end metervare mixer Gorguts stram grind, åbne akkorder, hidsige soli, gutturale brøl og tunge riffs fra Lucifers egen nodebog.

Watain
Black og død af den helt igennem sataniske slags. Watain spreder sig lige nu gennem Europa som et velvalgt soundtrack til jordens forhåbentlig snarlige undergang. Watain har mere blod, mere ild og flere omvendte kors på scenen end de fleste, og deres kompromisløse metal er som skabt til at fremmane mørkest hær af faldne engle over Refshaleøen. Watain har ideologien solidt plantet i helvede med inspiration fra Bathory og Mayhem, men begrænser sig ikke kun til ekstrem metal i deres solide udtryk. Oveni svenskernes åbenlyse black metal-fortræffeligheder inkorporerer Watain også elementer fra heavy metal, dødsmetal og hård rock. Gå tæt på scenen, hvis du altid har ønsket dig et svitset ansigt.

Blood Eagle
Det tog ikke mere end en enkelt hidsig EP før COPENHELL bookede danske Blood Eagle til at gøre Danmarks hårdeste festival endnu mere ekstrem. Med medlemmer fra Volbeat, Mnemic, Hatesphere, Illdisposed og Raunchy er Blood Eagle en regulær supergruppe, der vil døds-grinde pladsen i ruiner med deres hurtige og velspillede voldsomheder. De rutinerede kræfters erfaring fornægter sig ikke i numrene, der slår som en serie kvikke knyttere i masken. Så hvis man påtænker at kaste sig ud i et moshpit til tordenen fra disse mørke drenge, anbefaler vi, at man har ordentligt styr på kredsløbstræningen, for det her godstog venter ikke på nogen.”

 

Copenhell 2014 forgår til sommer fra onsdag den 11. juni til og med fredag den 13. juni. Dvs. ingen lørdag. 

Billetsalget startede fredag den 13. december, til en pris af 1070 kr.

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.