fbpx

YOB, Black Cobra - Radar

YOB, Black Cobra - Radar

Nu var ventetiden endelig ovre. Bandet, som ændrede mit liv fuldstændig for to år siden, var endelig vendt tilbage til landet, nemlig Stoner/Doom legenderne i YOB. Lige siden deres koncert i Aarhus tilbage i 2014 har jeg hørt bandet på ugentlig basis, og det har været et band som har betydet utrolig meget for mig. Men nu var de endelig vendt tilbage til Danmark, og på et mindre spillested end sidste gang de spillede, så lad os se om det var ventetiden værd.

Black Cobra

Første band på scenen i aften var Sludge bandet Black Cobra. Genren på Metal-Archives står som Sludge, men alligevel var det tydelige inspirationer fra både Thrash og Punk. En stor inspirationskilde er uden tvivl bandet The Melvins og det behøver ikke at være en dårlig ting. Jeg synes i starten at det var super fedt og virkelig nyskabende, men alligevel efter meget kort tid så virkede det meget ensformigt til sidst. Det ene nummer efter det andet virkede så utrolig ens, at interessen forsvandt utrolig hurtigt. Alle deres hurtige numre virkede rigtig godt, men det faldt alligevel meget hurtigt til jorden. Black Cobra leverede en ganske udmærket opvarmning, men hold nu op det blev kedeligt til sidst.

Karakter: 2½ ud af 6

 

YOB

Spændingen var så intens, at jeg var ved at eksplodere. YOB stod på scenen, og jeg kunne slet ikke fatte at nu var tiden endelig kommet til at jeg skulle se dem igen. ”Ball Of Molten Lead” var nummeret som satte hele festen i gang. Min nakke var stadig meget smadret efter Redwood Hills magtdemonstration tre dage før på Train, så min nakke var stadig rusten. Den ikoniske guitar intro satte en vis stemning over Radars publikum, og efter noget tid da hele bandet begyndte at spille, blev hele spillestedet fuldstændig tryllebundet. Lyden var fantastisk igennem hele nummeret, og det var umuligt ikke at blive tryllebundet af musikken. Efter nummeret sluttede, var der stå stille inde i salen at det var imponerende. Aldrig har jeg oplevet at salen var så stille til en koncert før. Lige efter første nummer fik vi serveret godter fra den fantastiske plade ”Atma”, hvor her vi fik både titelnummeret, og det fede nummer ”Upon The Sight Of The Other Shore” satte bare en endnu højere standard end den som var i forvejen, nemlig skabt af det samme band. Det længste nummer i aften var ”Marrow” fra deres seneste udspil. Jeg kan huske at det var lidt af en bundskraber da jeg så YOB første gang for to år siden, men efter jeg blev en kolossal fan af bandet og har hørt dem så ofte, var det her højdepunktet for mig i aften. Efter lidt over en time var det blevet tid til aftenens sidste nummer, som så viste sig at være en fan som rigtig gerne ville høre nummeret ”Quantom Mystic” fra pladen The Unreal Never Lived. Nummeret var et fuldstændig hårdtslående slag i ansigtet, og fungerede perfekt sammen med resten af deres sætliste for i aften. Efter nummeret var slut blev publikum ved at klappe og råbe efter bandet og jeg har aldrig oplevet noget lignende og bandet kom heldigvis ud og gav et ekstra nummer til. YOB leverede endnu en fantastik koncert på Aarhusiansk grund, og jeg forlod Radar fuldstændig målløs. Et band som kan gøre så simpel musik til noget så storslået er en fantastisk ting at bevidne, at man næsten bliver rørt. YOB viste igen i aften hvorfor de er et af de bedste bands indenfor deres genre, og et af de bedste live bands indenfor metal genren generelt. Jeg glæder mig til den dag de vender tilbage, selvom jeg håber godt nok ikke at det kommer til at være to års vente tid igen.

Karakter: 6 ud af 6

Yderligere information

  • Band/Kunstner/Tour: YOB, Black Cobra
  • Karakter: Karakter: 4.0
  • Koncert dato: Tirsdag, 13 September 2016
  • Koncert sted: Radar
  • By: Aarhus
  • Genre: Doom Metal, Sludge Metal
  • Samarbejdspartner: Radar

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.