fbpx

Within Temptation - Valby-Hallen, 24.10.18

Within Temptation - Valby-Hallen, 24.10.18

Det er syv år siden de hollandske symfoni-metallere gav et indendørs show i landet, dengang i Falconer Salen til pæn modtagelse. Knap så pæne ord fik de ikke ligefrem med på vejen på Copenhell i 2014, i hvert fald ikke fra alle (min egen oplevelse var dog ganske positiv). Nu er de tilbage med et nyt album i form af ”Resist” og deraf en tilsvarende tour. Den nye skive udkommer imidlertid først i december og med kun en enkelt single ude kan der nok forventes et show med primært ældre materiale – ikke? Muligheden siger man som fan ikke nej til. Det afgørende spørgsmål bliver faktisk et helt andet: kan Valby-Hallen besejre fortiden, stå distancen og levere ordentlige rammer?

Within Temptation:
Stedet har ikke forandret sig meget siden mit sidste besøg, der efterhånden må være seks år siden. Der hænger en semi-tung røg i luften og man indfinder sig til en behagelig temperatur. Indretningen er som den plejer med undtagelse af, at der er åbnet et lille cafeteria tæt ved entréen – det er jo stadig en idrætshal først og sidst. Selve hallen er som den plejer, nu med garderobe omme bagved a la Forum og så er der rykket ølboder ind i midten: det er ikke dumt, både af de åbenlyse årsager ift. at undgå lange køer, men også fordi hallen ikke er udsolgt – men det føles alligevel derhen af uden det nogensinde bliver decideret trangt. Hvorfor skriver jeg så alt dette? Jo, det er såmænd fordi, at Valby-Hallen nu virker mere indbydende end tidligere og da der skal til at afholdes flere koncerter heri er det rart at føle sig veltilpas. Hallen har tidligere udstrålet den værste form for ”koldt betonhelvede” jeg kan komme i tanke om, men ikke længere. Og nu videre til selve koncerten.

Det er i enhver henseende... optimistisk at lægge ud med tre nye sange i streg – især hvis publikum kun kender til én af dem på forhånd. Min primære bekymring op til nu var om lyden ville være et issue som i de hedengangne dage. Det er det ”kun” halvt om halvt: der mangler noget power, der hvor det kan mærkes i hele kroppen, og så har keyboardet og dermed de bombastiske effekter det med at forsvinde lidt. Til gengæld står guitarerne enormt stærkt, hvilket også er ganske sigende for de nye sange og den nye stil Within Temptation prøver at ramme. Sidst, så er vokalen (heldigvis!) lige hvor den skal være, i front og tårnende over resten.

At begynde med nyt ville dog ikke nødvendigvis være en afgørende faktor, ja faktisk knap en faktor, hvis så Within Temptation lignede nogen der var ellevilde for at være her. Eller faktisk bare moderat interesserede. Det gør de ikke. Men 22 år sikrer en professionalitet som i den grad kan mærkes her, på godt og ondt: det lyder overordnet som det skal, der er ingen mærkbare fejl eller ærgerlige momenter, det er bare jævnt på den tørre og kedelige måde. Selv Sharon virker heller ikke til at være på toppen. Om det relaterer til, at hun konstant har en hånd halvt rundt om maven kan man kun spekulere over, men hendes performance er ikke mange skridt fra at være under hvad man rettelig kan forvente som et minimum. Ikke at resten af bandet i den forstand er markant bedre, men det kan svært høres – ”kun” mærkes. Bandet har en offday, det er tydeligt.

Ikke overraskende reagerer publikum apatisk på selvsamme apati fra scenen. I de nye numre er det mere eller mindre at forvente, men i gamle hits som f.eks. ”Stand My Ground”, der i øvrigt bliver den eneste skæring fra ”The Silent Force” sker der rent ud sagt ikke en skid fra hverken publikum eller band. Jo jo, der er nogle fine visuals fra scenen og storskærmen bagved den, men intet der springer i øjnene. Det uengagerede og kortlivede arm-fra-side-til-side i ”All I Need” er næsten sørgeligt at bevidne. Det går en anelse bedre i ”Shot In The Dark” og senere ”Faster”, begge sange er også fra det glimrende album ”The Unforgiving” der ganske fornuftigt får god plads i sætlisten. Omvendt er det kun ”Paradise (What About Us?)” fra ”Hydra” der er medbragt – Tarja selv er desværre ikke, medmindre storskærmen tæller. Det føles deraf en anelse tomt, præcist som på Copenhell. Within Temptation var dog smarte nok til ikke at tage alt for mange feature-sange med, der i den grad udgør et svagt led. I ”Resist” var forsangeren fra Papa Roach også markant savnet.

Undtagelsen til førnævnte er ”What Have You Done?” der ikke lader til at kunne gå galt, heller ikke i en semi-sløj udførelse. Så hvorfor slutte med den i forvejen middelmådige ”Stairway To The Skies”? Bevares, der er da en fin symbolik i, at Sharon midlertidigt løftes op mod loftet med hvad der ligner englevinger, men det gør ikke musikken bedre. Til gengæld bliver det på ”fornem” vis repræsentativt for aftenen, nemlig slet og ret middelmådigt. Hverken mere eller mindre. Som sådan fornøjeligt i perioder, men i ligeså mange andre perioder totalt forglemmeligt. Det kan gøres bedre.

Sætliste:
1) – Raise Your Banner
2) – The Reckoning
3) – Endless War
4) – In The Middle Of The Night
5) – Stand My Ground
6) – All I Need
7) – Supernova
8) – Shot In The Dark
9) – The Promise
10) – Faster
11) – Mercy Mirror
12) – Paradise (What About Us?)
13) – The Heart Of Everything
14) – Forgiven
15) – Mother Earth
Encore:
16) – What Have You Done
17) – Stairway To The Skies
Kilde: www.setlist.fm

Yderligere information

  • Band/Kunstner/Tour: Within Temptation
  • Karakter: Karakter: 3.0
  • Koncert dato: Onsdag, 24 Oktober 2018
  • Koncert sted: Valby-Hallen
  • By: København
  • Genre: Metal, Symphonic

Medie

{dk/revolution-music/rm-galleri/2018/2018-10-24-within-temptation-support-beyond-the-blackremote}http://www.revolution-inc.dk/revolution-music/rm-galleri/2018/2018-10-24-within-temptation-support-beyond-the-black{/dk/revolution-music/rm-galleri/2018/2018-10-24-within-temptation-support-beyond-the-blackremote}

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.