fbpx

While She Sleeps, Cancer Bats, Hundredth, Oathbreaker Fremhævet

While She Sleeps, Cancer Bats, Hundredth, Oathbreaker

En dobbelt headlinertour med While She Sleeps og Cancer Bats – så er forventningen fra undertegnede at det nok skal/bør blive en vild aften.

Sidste gang man kunne opleve While She Sleeps var som opvarmning ½ år siden til In Flames i Store Vega, men de har så rigeligt besøgt København de seneste år; headliner på BETA i 2011 (hvor jeg dog ikke så dem), ageret support for Architects i Pumpehuset i 2012 (læs anmeldelsen her), og var sammen med Asking Alexandria i Amager Bio i 2013 (hvor de delvist stjal showet fra hovednavnet; læs anmeldelsen her).

Personligt lærte jeg dog først rigtigt While She Sleeps at kende efter at have oplevet dem live de 2 henviste gange, hvilket noget bagklogt sagt er ligegodt dumt, for det er noget veldrejet musik de har gang i – og det fandt jeg altså først ud af kort op til In Flames koncerten sidste år.

Cancer Bats er også et forholdsvist regelmæssigt navn på vores kanter. De var sidst forbi til Copenhell for ca. 2 år siden, og jeg var også på pletten til deres tour med Every Time I Die i Pumpehuset tilbage i 2012 (kan læses her). 

Men, faktisk var Cancer Bats at finde i DK helt tilbage i 2009 på Pavilion scenen, hvor jeg selv stiftede bekendtskab med bandet.

Angående Hundredth og Oathbreaker, så er det så vidt jeg kan opspore for begges tilfælde deres første gang i landet.

 

Oathbreaker:
Det er ikke lykkedes mig at finde noget reelt baggrundsinfo om Oathbreaker, da der intet står på deres Facebook, hjemmeside, Twitter eller lignende. Jeg ved de er fra Belgien, at de har en kvindelig forsanger, og at de har udgivet et album kaldet ”Eros |Anteros via Deathwish Inc. – men det er også det hele.

Jeg havde forventet at vi ville befinde os i Pumpehusets store sal, men sådan skulle det ikke være denne gang – pisseærgerligt. Den lille sal har som oftest følgesvend af en umiddelbar skidt lyd, og sådan var det også denne gang. Undtagelsen er spøjst nok opvarmningen i Oathbreaker, der har en glimrende lyd igennem deres sæt på ca. 25 minutter.

Det er svært ikke at være en anelse skuffet over billetsalget, da både While She Sleeps og Cancer Bats har bevist deres værd op til flere gange – for her til start ser der altså ganske tomt ud. Det ser ikke ud til at påvirke bandet det mindste, og det selvom at det er i den helt lave ende af respons de modtager fra publikum. Enkelte hoveder bopper frem og tilbage, mens en hel del småsnak fuldstændig ruinerer de mange stille passager musikken indeholder. Et minimalt og kontrastfyldt hvidt/mørkt lysshow kombination passer perfekt ind.

Oathbreaker selv gør heller ikke den store figur, og forsangerinden er hele tiden skjult bag sit lange hår. Det passer som fod i hose til den introverte musik, men hvor ligger det dog milevidt fra de 3 andre bands i aften. Faktisk minder det mig mest af alt om Deafheaven og vores egne Redwood Hill… Kort sagt; Oathbreaker er tydeligvis malplacerede i denne kontekst. 

I andre rammer kunne dette her have været helt anderledes, selvom klichéen i at slutte brat og i komplet mørke (så man ikke kan se medlemmerne forlade scenen), stadig virker som en fjollet afslutning.
3/6 stjerner.

 

Hundredth april2015

 

Hundredth:
Melodiske hardcore folkene i amerikanske Hundredth har været aktive siden 2008, og har udgivet 2 albums i form af ”When Will We Surrender” fra 2010 og ”Let Go” året efter via Mediaskare Records. De udgav dernæst de 2 ep’er ”Revolt” og ”Resist” i 2013/2014, inden de skiftede pladeselskab til Hopeless. Det er meningen at det nye album ”Free” skal udkomme senere i år. 

Bandet har også oprettet non-profit foreningen ”Hope Into Humanity”. Her har de bl.a. gennemført projektet ”The Water Cause”, hvor der blev samlet penge ind via bandets fans, som så blev givet videre til 2 landsbyer i Indien, der nu er blevet sikret rent drikkevand.

Uden meget palaver og umiddelbart i en glidende overgang fra lydtjek til live står Hundredth klar. Salen er i mellemtiden blevet fyldt en anelse mere ud, men der er stadig noget fra udsolgt. Uheldigt er det, at lydprøven ikke ser ud til at være blevet ordentligt afsluttet, for lyden er absolut ikke i bandets favør. Guitaren og de mindre detaljer drukner fuldstændig i mudder og for meget bass. Forsangerens vokal går dog godt igennem, mens den ene supportsanger har en ekkoeffekt der slet ikke ser ud til at være et bevidst valg.

Som modsvar til den nu dårligere lyd er Hundredth mere energiske end Oathbreaker var på noget tidspunkt, om end det hele vejen igennem tangerer på kanten til at være for rutineret – og decideret kedeligt. ”Endnu en dag, endnu et job”-attituden slipper de aldrig 100 %. 

Publikum er også mere på, men der er sjældent moshpits og lignende, og det er på trods af at både forsangeren, og musikken indirekte, meget markant opfordrer til det.

Hen mod slutningen af det ganske korte show på ca. 20 minutter sker der til gengæld noget vildt; et moshpit sættes i gang, og en person i rullestol er med! Ved første øjenkast ser det grimt ud, da det ligner at hun er en del af det mod sin vilje – men det viser sig faktisk at hun bevidst deltager. Det er om noget dedikation.

Det er dog kun et lille højdepunkt i et ellers middelmådigt show, lyd, band og publikum taget samlet i betragtning. 
3/6 stjerner.

 

cancerbats april2015

 

Cancer Bats:
Canadiske Cancer Bats er lidt af en Pandoras Æske i genrer; en blanding mellem hardcore punk, stonerrock og southern metal, sommetider med et tvist af sludgemetal oveni – også er attituden rendyrket rock’n’roll. 

Cancer Bats er tilbage fra 2004 og har udgivet 5 studiealbums. Debutalbummet, ”Birthing The Giant” er fra 2006, og siden da har Cancer Bats udgivet et studiealbum hvert 2. år, helt præcist, op til 2012. Traditionen blev nemlig brudt med deres nyeste album, ”Searching For Zero”, der netop er udkommet her i 2015.

Så er vi nået til det ene hovednavn, og det kan i den grad mærkes. Der er kommet flere til, og forsamlingen virker mere gearede til at tage godt imod Cancer Bats – der er f.eks. mange flere end tidligere der flokkes mod scenekanten. 
Og som man ved (eller bør vide), har Cancer Bats alle dage været garant for et eksplosivt show, og dette er ingen undtagelse. Forsangeren leder an, men fra alle medlemmer er der et heftigt energiudbrud, hvor førstnævnte ikke står stille bare ét sekund – og det gælder i omtrent alle aftenens 16 sange.

På den mere negative/kedelige side forplanter denne ellers smittende energi sig i begyndelsen kun ringe hos publikum, hvor kun en lille skare synger med, og ingen reelt bevæger sig. Man undres, når tidligere opvisninger har resulteret i et sandt kaos på dansegulvet. Måske skyldes det den mudrede lyd, hvor detaljerne drukner mere eller mindre. Vokalen er tilfældig i styrke (sommetider næsten uhørlig, andre gange lige som den skal være), og volumen er i den lavere ende af spektrummet – skru op! Det er i hvert fald situationen bag søjlerne, selvom jeg hørte fra andre at det skulle have været markant bedre andetsteds.

Der er ikke mange pauser, men de få der er skaber stemning pga. forsangerens anekdoter om den danske sol – som ikke giver solskoldning – og at man bare kan drikke øl på broer (her hentydes til Dronning Louises Bro).

De få breakdowns musikken indeholder, kombineret med ældre sange, får delvist omdrejningerne i gang i publikum. Vi skal dog først hen i det evigtfede Beastie Boys cover ”Sabotage”, og ”Hail Destroyer” før det virkelig rykker, også er det også lige ved at være slut. 

Overordnet er det altså noget ærgerligt at publikum virker til at holde igen, når nu bandet – som altid – leverer varen. Og, så kan det godt være at det er mere intimt her nedenunder, men hvor ville det være så meget federe med bedre lyd. Når det så er sagt, så var Cancer Bats fuldstændig klar på at give den alt hvad den kunne trække, selvom det er noget af et selvmål at køre videre efter ”Hail Destroyer”.
3½/6 stjerner.

Sætliste:
1) – Arsenic in the Year of the Snake
2) – Trust No One
3) – Satellites
4) – Lucifer’s Rocking Chair
5) – Shillelagh
6) – Devil’s Blood
7) – Sorceress
8) – Rats
9) – Bricks & Mortar
10) – Road Sick
11) – Deathsmarch
12) – Beelzebub
13) – Sabotage (Beastie Boys cover)
14) – All Hail
15) – Hail Destroyer
16) – True Zero

 

WhileShesleeps april2015

 

While She Sleeps:
Det engelske metallic hardcore band (et andet udtryk for genren metalcore), blev dannet tilbage i 2006. Der skulle gå 4 år før de udgav deres første udgivelse, der var et minialbum med navnet ”The North Stands For Nothing”. I mellemtiden skiftede de også deres forsanger ud, hvilket pt. er den eneste udskiftning bandet har foretaget.

Debutalbummet ”This Is The Six” udkom 2 år senere, og fik massivt rosende anmeldelser. Det var også samme år at de blev nomineret, og ligeledes vandt, en Kerrang! Award for ”Best British Newcomer”. Senest er deres 2. album ”Brainwashed” blevet udgivet her i 2015.

Efter 45 lange minutter, og et efterhånden alt for sent tidspunkt til en hverdagskoncert, kommer While She Sleeps til syne. Det er derfor kun mere utilgiveligt at lyden til stadighed ikke er bedre. Til en start er det næsten kun bass og en masse mudder. Guitarerne kan meget, meget svært anes… 
Alt andet, til gengæld, spiller top notch, 100 % og deslige. Vi har en dedikeret skare oppe foran der er totalt på, hvad end det foregår i pitten, med fællessang eller ved at hoppe op og ned – og det er hele det omtrent 1 time lange show igennem fra start til slut. Resten længere bagved er stillestående, men ser også ud til at hygge sig. 
While She Sleeps selv viser ingen tegn på træthed, og de brager igennem uden at ofre teknik. Flere af medlemmerne er ofte helt ude ved folk, eller ude på gulvet. Forsangeren leder an, og er således også oppe på bardisken en enkelt gang. Han har for ikke så længe siden været igennem en halsoperation, og det skal ikke være en hemmelighed at det har hjulpet; hans stemme lyder bedre end nogensinde. Der går heller ikke længe før personen i rullestolen er med i et cirkelpit. I et cirkelpit!

Vi får serveret en tidlig overraskelse i form af velsagtens bandets største hit ”Seven Hills”. Sætlisten kunne dog som sådan ikke være mere ligegyldig, da der er et overskudsengagement hele vejen igennem. Tilmed får alle de 7 nye sange (+ 2 interludes) en virkelig, virkelig god respons. Det er kun ca. 2 uger siden det nye album havde premiere, og størstedelen af de fremmødte oppe foran kan allerede teksterne. Det er dog samtidigt tydeligt at der er blevet godt tyndet ud blandt de fremmødte, hvilket ikke er overraskende, da klokken hastigt nærmer sig midnat.

Lyden formår heldigvis at blive rettet ganske godt op, og efter den nævneværdige ”Our Courage, Our Cancer” (der modtager aftenens bedste fællessang) spiller det næsten så godt som det kan. Det bliver også en særdeles stærk afslutning i form af den lyrisk hadefulde ”Trophies Of Violence”, debut-EP skæringen ”Crows” og så ”Four Walls” til lige at gå hjem på. Mange er her allerede smuttet, men jeg synes sgu at While She Sleeps har klaret opgaven flot.
4½/6 stjerner.

Sætliste:
1) – New World Torture
2) – Brainwashed
3) – This Is The Six
4) – Seven Hills
5) – Torment
6) – Kangaezu Ni
7) – Life In Tension
8) – Death Toll
9) – Our Courage, Our Cancer
10) – Dead Behind The Eyes
11) – We Are Alive At Night
12) – Our Legacy
13) – Trophies Of Violence
14) – Crows
15) – Four Walls

 

 • Cancer Bats_6
 • Forfatter: Jill
 • Cancer Bats_9
 • Forfatter: Jill
 • Cancer Bats_5
 • Forfatter: Jill

Se hele galleriet!

Yderligere information

 • Band/Kunstner/Tour: While She Sleeps
 • Karakter: Karakter: 3.5
 • Koncert dato: Onsdag, 08 April 2015
 • Koncert sted: Pumpehuset
 • By: København
 • Genre: Black Metal, Hardcore, Melodic, Metalcore, Punk, Rock N' Roll, Sludge Metal, Southern Metal
 • Samarbejdspartner: Rude Recorz / Hopeless Records

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.