fbpx

Volbeat, Gob Squad

Endnu en gang havde et stort dansk metal navn fundet vej til lille Viborg, nærmere betegnet spillestedet Paletten.
De velrenommerede Elvis-rockere fra København, Volbeat, havde med sig taget de glade århusianske punk/hardcore rockere fra Gob Squad.

Koncerten blev sparket i gang næsten til tiden, og Gob Squad gik på scenen til sporadiske klapsalver. Men ikke desto mindre lagde århusianerne godt fra land med god energi og nogle rimelig fængende punkede sange. Publikum tog vel rimelig fint imod Gob Squad, men det lå sgu lidt i luften, at det var Volbeat, folk var kommet for at høre.
Gob Squad’s show kunne deles i 2 dele, som jeg så det: Den første del hvor folk var med og gav dem oppe på scenen fin respons. Så spillede de et ”rigtigt” hardcore nummer som egentlig var lidt malplaceret, men som i mine (og mine medbragte kammesjukkers) ører var det fedeste. Resten af showet (både før og efter det omtalte nummer) var sgu lidt for pænt. Og bevares, Thomas er måske ikke den største sanger på scenen. Han ramte sgu ikke altid plet med stemmen, og desuden druknede hans stemme lidt i musikken. Lidt mere bund i hans stemme… Eller sådan noget.
Alt i alt vil jeg sige, at Gob Squad var lidt skuffende i forhold til mine forventninger. Nu er punk jo heller ikke lige min kop øl, men de skal i hvert fald have plus for god energi på scenen. Gob Squad var et fint opvarmingsband, men så heller ikke mere i mine ører. Desværre. 3/6


Efter lidt ventetid hvor halsen blev smurt med vand og Cola (Jeg var kørende….), gik Volbeat på til lyden af en Elvis sang, der hedder ”An American Trilogy”; og Michael P. greb mikrofonen og sang lidt karaoke til. Herefter blev vi præsenteret for en sand hit-jukebox fra Volbeats debut plade.
”Caroline #1” lagde for, og herefter fulgte alle hits’ne, hvoraf især ”Rebel Monster”, ”Another Day, Another Way”, ”Caroline Leaving” og ”Soulweeper” tog kegler hos undertegnede. Jeg er sgu ikke sikker, men jeg tror vi fik et par nye stykker. Hvorom alting er, så leverede Michael P. og slæng en rigtig fed koncert. Monitoren havde en tendens til at sætte ud, så Michael begav sig ud i at synge noget fra Magtens Korridorer, plus at han udloddede T-shirts til dem uden Volbeat T-shirts, der kunne synge 3 linier fra en Volbeat sang. Højst underholdende.

At Michael har været ”scenemand” i ca. 15 år, ses meget tydeligt på hans sceneoptræden. Allerede fra første nummer af, havde han publikum i sin hule hånd, og hans små finurlige kommentarer showet igennem, vakte jubel iblandt de fleste. (Især den med, at de var et Tue West Jam Band, skabte godt humør.)
Publikum tog sig tit den frihed at benytte scenen, hvilket også til en vis grad var i orden. I min bog var det dog ikke i orden, at folk går hen og forstyrrer dem der spiller, og det var der sgu indtil flere der gjorde. Lidt træls, men Volbeat klarede skærene, mens vi var nogle der krummede tæer. Ja, Franz var også ude og ”svæve” på et tidspunkt, og under det sidste nummer ”Pool of Booze, Booze, Booza”, var der vel nok 20 mennesker på scenen… Foruden bandet. Folk fik også at vide, at scene aktiviteten var ok… Man skulle bare passe på de små piger på første række. Meget sigende kommentar for aftenens forløb: Lidt hyggelig og meget afslappet stemning.
Volbeats energi på scenen var virkelig fed, og jeg kan kun grue for de stakkels mennesker, der skal opleve Hatesphere, Raunchy og Volbeat på deres fælles tour senere på året.
Alt i alt var Volbeats koncert meget vellykket, og personligt synes jeg ikke man som koncertgænger kunne bede om ret meget mere. Jeg var virkelig underholdt, og det må munde ud i et flot 5-tal til Volbeat drengene. Godt gået!!!

Yderligere information

  • Band/Kunstner/Tour: Volbeat, Gob Squad
  • Karakter: Karakter: 4.0
  • Koncert dato: Tirsdag, 12 September 2006
  • Koncert sted: Paletten
  • By: Viborg
Mere i denne kategori: « 3 Doors Down, Seether Mnemic »

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.