fbpx

Venom Inc, Suffocation mfl - Voxhall Fremhævet

Venom Inc, Suffocation mfl - Voxhall

En utrolig barsk kulde havde ramt landet, men i aften skulle vi stirre dybt ind i ondskabens øjne. Venom Inc der består af to af de originale fra Venom. Med sig havde de Suffocation, Nervosa og Aeternam. Der var ikke den største menneskemængde at finde på Voxhall i aften, men alligevel var der mødt en mellemstor men dedikeret fanskare op for at høre noget fed hegn. Udover de ovennævnte bands, så var Survive fra Japan også lige blevet hevet ind som ekstra opvarmning.

Survive
Jeg lærte Survive at kende tilbage i 2013, hvor de spillede et fedt set med masser af energi. De var nemlig det eneste band på festivalen der havde rejst så langt for en enkelt koncert. Spilleglæden var total smittende, og deres energi var for vanvittig. Vi spoler lige frem til 2018, hvor det nøjagtige samme band står på scenen og mit håb om genskabelsen af den samme koncert blev knust indenfor 30 sekunder. Bandet spillede absurd utight, og de virkede utrolig usikre på sig selv. Halvvejs inde i sættet blev den utrolig dårlige "skønsang" for meget at lytte til. Utrolig dårlig start på aftenen, og resten kan kun godt blive bedre.

Karakter
1 ud af 6

Aeternam

Efter den store fiasko som Survive leverede, var det blevet tid til opvarmningsband nummer to. Aeternam er et band jeg ikke har stiftet bekendtskab til, og de er blevet beskrevet som symfonisk ekstremt metal med mellemøstlige inspirationer. Bandets havde alt det som det første band manglede. Bandets teknikalitet var et show i sig selv, og her åbnede publikum sig lidt mere op i forhold til det første band. Kompositionerne var velskrevet og storslåede, specielt under visse øjeblikke hvor det var operapassager i baggrunden, hvilket passede perfekt. Jeg har måske den ene kritik, at når bassisten synger back up vokal, er det måske smart at skrue højere op. Det virkede lidt til at forsangeren havde et vokalstykke mere over PA'en når han sang rent, hvilket virkede lidt kikset i mine øjne. Aeternam leverede en god opvarmning som det første band ikke leverede, også selvom der var et par ting som trak ned, så var det en ganske udmærket opvarmning.

Karakter
3½ ud af 6

Nervosa

Nu var det blevet tid til noget helt andet, faktisk helt andet da næste band kun har kvindelige medlemmer. Nervosa fra Brasilien var klar til at spille op til dans, og nu var der ikke kun et par mennesker i salen, men nu var der faktisk en menneskemængde inde i salen. I forhold til de to førnævnte bands, så er de også helt anderledes, da dødsmetal var nu blevet udskiftet med hårdkogt Thrash af den baske skuffe. Bandet skabte en fest i salen, og det var langt mere voldsomt end de tidligere opvarmningsbands. Bassist/forsanger Fernanda Lira stirrede skræmmende ind i øjnene på publikum, imens hun skreg sig igennem sange om verdens undergang. Det virkede faktisk utrolig oprigtigt og faktisk en anelse skræmmende når man så hende oppe på scenen. Intensiteten var ikke noget at tage fejl af, og spilleglæden var over det hele. Disse kvinder formåede at levere en fest, og fik publikum med på festen. Uden tvivl et navn jeg skal holde øje med i fremtiden.

Karakter
4 ud af 6

Suffocation

Aftenens højdepunkt for mit vedkommende var Suffocation. Dødsmetal bandet gik på til tonerne af Thrones Of Blood, og standarden var allerede sat meget højt. Originale forsanger Frank Mullen har siden ikke været med på de længere tours, og hans plads har været fyldt af sangere såsom Bill Robinson (Decrepit Birth) og John Gallagher (Dying Fetus). Begge to fra prominente dødsmetal bands, men på denne tour var det Ricky Meyers fra Disgorge som sanger, og det var absolut ikke et dårligt valg. Bandet spillede utrolig tight, og selvom de virkede lidt trætte, så gav de den stadig gas. Fantastiske sange som Funeral Inception, Pierced From Within og Effigy Of The Forgotten. Selvom de gode klassikere altid holder, så var de nyere numre som As Grace Descends og Clarity Through Deprivation lige så godt taget imod af publikum som de nyere materiale. Der var ikke tid til særlig meget snak imellem numrene, måske lige engang imellem spurte Meyers om vi ville have mere og tak for at vi gad at møde op. Mit personlige højdepunkt var Catatonia, hvilket også er det første Suffocation nummer der blev skrevet tilbage i sin tid. Infecting The Crybts satte et fantastisk punktum for en fuldstændig fantastisk koncert. Suffocation leverede varen fuldstændig, og jeg skriver min anmeldelse i smerter. Tak for denne gang, Suffocation!

Karakter
6 ud af 6

Venom Inc

Nu var det blevet tid til aftenens sidste navn. Venom er ofte betragtet som et af de bands, der var med til at starte Black Metal på verdensplan. Dog hedder de Venom Inc, men alligevel har vi to af de originale medlemmer fra det oprindelige band. Bandet gik i gang med at spille, og publikum virkede tændte, med en blandet sætliste der spredte sig over begge bands bagkataloger. Oprindelige trommeslager Abaddon var hjemme pga af en familierelateret situation, så havde de en stand-in trommeslager. Det var ret fedt da de spillede Venom klassikeren Welcome To Hell, men alligevel her følte jeg lidt at det blev lidt halv kedeligt. Selvom spilleglæden var til stede, og de gamle hits også gik direkte ind hos de forreste rækker, så synes jeg at det blev en anelse kedeligt i længden. Vi fik selvfølgelig nogle sjove historier og anekdoter imellem numrene. Et af genrens største sange Black Metal blev spillet til sidst,og folk gik tilfredse hjem. Venom Inc gav deres fans som de ville have. Tre mænd på scenen der spiller deres version af hvordan Metal skal lyde- En ganske udmærket afslutning på en lang aften. Måske lidt ensformigt for min smag, men så forskellige er vi alle jo.

Karakter
3 ud af 6

Yderligere information

  • Band/Kunstner/Tour: Venom Inc. Suffocation Europe Tour
  • Karakter: Karakter: 3.5
  • Koncert dato: Søndag, 18 Marts 2018
  • Koncert sted: Voxhall
  • By: Aarhus
  • Genre: Heavy

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.