fbpx

Underoath, MewithoutYou - Pumpehuset Fremhævet

Underoath, MewithoutYou - Pumpehuset

Underoath, det er nogle år siden sidst. En opløsning og gendannelse senere, hvor det sidste fejres med en tour, der ser bandet spille de to mest populære albums; ”They’re Only Chasing Safety” og ”Define The Great Line” back-to-back: alle sangene i den originale rækkefølge, uden svinkeærinder. Så ved man i hvert fald hvad man er gået med til – men fungerer det så, her over 10 år siden begge værker blev udgivet? Lad os se det an!mewithoutyou:
“En drømmerejse, med jævnlige vækkelser, hvor livets ubehagelige og triste virkelighed banker på” – sådan kan koncerten nogenlunde opsummeres. I 40 minutter bliver vi guidet igennem af en excentrisk forsanger, der ligner han hører til i en kirke som en tro følger af Jesus Krist. Det er en sjov dynamik, for de andre medlemmer er mest som bilmotoren, men sangeren er føreren – hvilken vej skal vi, spørger de, og han peger.

Det er et lidt spøjst valg ift. Underoath, men ikke på en dårlig måde. Og publikum kan lide det, i hvert fald de forreste rækker er helt tydeligt med. Hvis ikke tryllebundne, så som minimum respektfulde nok til ikke at kævle løs. Det er rart. Lyden er også god, men med visse udsving: bl.a. er forsangerens vokal tilbøjelig til at ryge ud af lydbilledet. Overordnet er hans fremtoning kaotisk, og indebrændt – men ærlig. Jeg er efterladt med et ganske positivt indtryk. 
4/6 stjerner.Underoath:
Hvor skal man starte? Måske ved begyndelsen. I aftes køres der fuld smæk på de to største albums, kronologisk og slavisk – ingen pauser, den eneste snak er under sangene eller i de allerede eksisterende introer. Det er et glædeligt gensyn, uden tvivl: den forreste del af gulvet er under “They’re Only Chasing Safety” i bevægelse størstedelen af tiden – eller som minimum er flere hænder i vejret, der synges med og hujes: der er endda nogle omkvæd som overlades udelukkende til publikum, og bolden gribes uden tøven.

Lysshowet er hjemmelavet, men til gengæld halter lyden – i aften, af alle aftener, kan dét dog ignoreres til en vis grad, siden mange ser ud til at kunne sangenes struktur og lyrik på rygraden. Derfor er det naturligvis stadig ærgerligt. Underoath selv lægger virkelig, virkelig energisk fra land – jeg kunne nøjes med keyboardspilleren, der laver så ufatteligt lidt på selve instrumentet, men til gengæld aldrig står stille, selv når han skal tørre sveden væk med et håndklæde. Han næsten danser selv da det projekt står på. Eller trommeslageren, der synger kanongodt, mens han basker løs på tønderne. Men, alas, energien falder mærkbart som tiden skrider – til at forvente, jovist, men det smitter desværre af på publikum. Grundniveauet er dog højt, så det er aldrig stillestående.

Det første album føles godt at trave igennem, måske fordi det ikke er længere end tre kvarter… men det er alligevel mærkværdigt at en god del af de forreste rækker hastigt forsvinder så snart den sidste tone har lydt – vi andre er klar til runde to. Et lærred bag bandet springer til live, dunkel musik bliver sat på (lyset tændes ikke). Sjovt det ikke var en ting i første halvdel, men skidt nu med det, fans af bandet kan svært forlange mere. ”Define The Great Line” er tungt, hårdere, måske endda mere spændende komponeret – men både jeg, og resten af publikum, er mærkbart mere til det første. Måske er folk bare blevet trætte. Underoath hiver den dog sikkert hjem igennem en arbejdssejr, og lidt nostalgisk må jeg indrømme det var. 4½/6 stjerner.

Sætliste:
1) – Young And Aspiring
2) – A Boy Brushed Red Living In Black And White
3) – The Impact Of Reason
4) – Reinventing Your Exit
5) – The Blue Note (via bånd – ikke live)
6) – It's Dangerous Business Walking Out Your Front Door
7) – Down, Set, Go
8) – I Don't Feel Very Receptive Today
9) – I'm Content With Losing
10) – Some Will Seek Forgiveness, Others Escape
11) – In Regards to Myself
12) – A Moment Suspended in Time
13) – There Could Be Nothing After This
14) – You're Ever So Inviting
15) – Sálmarnir (via bånd – ikke live)
16) – Returning Empty Handed
17) – Casting Such a Thin Shadow
18) – Moving for the Sake of Motion
19) – Writing on the Walls
20) – Everyone Looks So Good From Here
21) – To Whom It May Concern
Kilde: www.setlist.fm

 

 • Underoath_1
 • Forfatter: Jill
 • Underoath_2
 • Forfatter: Jill
 • Underoath_3
 • Forfatter: Jill

Se hele galleriet her

Yderligere information

 • Band/Kunstner/Tour: Underoath, MewithoutYou
 • Karakter: Karakter: 4.0
 • Koncert dato: Tirsdag, 16 maj 2017
 • Koncert sted: Pumpehuset
 • By: København
 • Genre: Emo, Indie Rock, Metalcore
 • Samarbejdspartner: LiveNation

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.