fbpx

Trusted Few, Vera Cruz

Trusted Few, Vera Cruz

Aftenens koncert var en dobbeltbegivenhed. Det franske band, Vera Cruz, begyndte deres Europa tour om fredagen, og lagde altså vejen forbi Lygten Station om lørdagen. Engelske Brotherhood Of The Lake skulle oprigtigt have været support, men havde valgt at aflyse koncerten af uvisse grunde.

Den største grund til at folk kom forbi i aften, var dog uden tvivl Trusted Few. Trusted Few har desværre valgt at gå i opløsning, men valgte heldigvis at afslutte et kapitel på nu 10 år med én sidste koncert. Derfor havde de byttet plads med Vera Cruz – opvarmning bliver til hovednavn og hovednavn bliver til opvarmning.


Vera Cruz:
Vera Cruz varmede for nogle år tilbage op for Cancer Bats på The Rock. Og det er hvad jeg vil sige om musikken; Cancer Bats, bare fra Frankrig.

Selvom antallet af publikummer indenfor kan tælles på 2 hænder da Vera Cruz går på, er deres første træk at kalde os tættere på scenen. På en bestemt måde. Det virker. Uden noget palaver rykker de tilstedeværende op ved scenekanten. Rygterne om Vera Cruz er så sandeligt korrekte; tal om en EKSPLOSION af energi!! Tænk knytnæver i ansigtet; for fanden det går vildt for sig (!) – i hvert fald på scenen

… For selvom lydkvaliteten er den bedste jeg har hørt på Lygten so far (de har sandsynligvis deres egen lydmand med), og Vera Cruz hopper, danser, svinger deres instrumenter rundt om kroppen og generelt forsøger at skille scenen ad, så lader det ikke til at nogen i blandt det sparsomme publikum kender deres sange.


Mange andre bands ville måske blive modløse over den mindre uengagerede respons. Men Vera Cruz gør som præcist som man bør, og forsøger i stedet i de næste 40 minutter at få aktiveret de få fremmødte. Det bliver til et forsøgt circlepit, som kun én fan og forsangeren selv deltager i, på trods af at Vera Cruz ellers virkelig forsøger at få det til at ske. Respekten for at prøve skal de dog have!

Guitaristen hygger sig ind imellem også med at råbe diverse bandeord som f.eks. ”pikfjæs” – selvfølgelig er det kun sådan nogle ord vi lærer dem. Med undtagelse af ”tak” og ”mange tak”. Typisk os danskere, men hvad fanden, stemningen er løssluppen og intim; vi er her for at have det sjovt, og vi bliver mægtig underholdt. Der bliver ikke slappet af ét eneste sekund. Fra scenen.

Da vi når til aftenens sidste nummer, udfører Vera Cruz et af de vildeste stunt jeg har bevidnet. Forsangeren, guitaristen og bassisten forlader simpelthen salen og løber hele vejen udenfor på gaden – kun trommeslageren bliver tilbage, og han tæsker stædigt videre på sine tønder. Kort efter kommer de så stormende ind igen, så godt som det kan lade sig gøre igennem den lille døråbning. Folk er forvirrede, men hvad kan man andet end at grine? Det er for sejt.

Så, til Vera Cruz; kom tilbage igen snart. Det eneste I mangler i DK er fans. Jeg lover at skamlytte jeres kommende debutalbum til ukendelighed, og så skal der spammes derefter. Havde der bare været nogle enkelte fans som kendte til musikken, til teksterne og melodierne, kunne dette have været en seriøs kandidat til årets koncert so far – kun rivaliseret af Bleeding Through og This Or The Apocalypse tilbage i april måned – http://www.revolution-inc.dk/index.php/koncert/item/13962-bleeding-through-this-or-the-apocalypse-hand-of-mercy

Men ak… Sådan skulle det ikke gå i aften. Men for helvede en præstation. 5 stjerner.

Trusted Few:
Efter 10 år har Trusted Few valgt at trække stikket. Det er sørgeligt, men en afslutningskoncert giver muligheden for at se dem give den alt hvad de har i sig én sidste gang. Det må man formode. Det undrer derfor også undertegnede at Trusted Few udelukkende valgte at præsentere nyt materiale denne aften… Anerkender de ikke deres ellers udemærkede debutalbum ”And Then We Forgot”? Eller hvad med Ep’en ”Futatsu”? Vil de hellere vise at de er et andet sted? Hvis det er tilfældet, kan man med rette spørge ind til meningen med dét stunt, da det jo nu engang, efter bandets udsagn, skal slutte i aften.


Således stod alle lige i aften; både gamle som nye fans. De som har kendt bandet siden starten, og de som først er kommet til for nyligt – udover ”Restless Ground” som fornyligt kom op på YouTube, var der ingen af de andre numre som man havde hørt tidligere.

Var det så godt? Altså… Som en bekendt sagde efter showet: ”det var mere følelse, end det var godt”. Det vil jeg give ham ret i, men sommetider er følelse alt der behøves. Både band og publikum var følelsesmæssigt engagerede og dedikerede denne aften – vi nød det velkendte i det ukendte.

Kort efter at Trusted Few havde indfundet sig på scenen, var der enkelte som forsøgte at starte små moshpits. Det lykkedes aldrig rigtig helt. Der var også en meget fuld, og superglad, mand som råbte ting af bandet (i en humoristisk tone), og som endda listede sig op på scenen for at give trommeslageren et par fancy briller på. De faldt selvfølgelig hurtigt af igen. Generelt var publikum meget opmærksomme og glade, men det er nu engang svært at give den max gas, når man hverken intet har at synge med på, eller nogle genkendelige rytmer at danse løs til.  

Jeg bliver også nød til at knytte en kommentar til forsangeren; han føler musikken. Han føler så meget for musikken, at det ser ud som om han skal til at græde konstant… OG, her kommer det vilde; han ligner ham fra Alphabeat. Ja, prøv at forestil dig den krøllede og glade ungfyr fra Alphabeat synge, råbe, skrige og growle sine lunger ud IMENS han er ved at græde. Foruroligende.


Showet varede desværre kun lige omkring 40 minutter, men forsangeren var god til at takke de fremmødte næsten imellem hvert nummer. Det er oprigtigt. De nød det. Vi nød det.

Men, Trusted Few, hvis I læser dette, så ærgrer det mig meget – og det ærgrer med garanti endnu mere de som har fulgt jer siden begyndelsen – at I helt bevidst undgår jeres gamle sange. I har for fanden både en EP OG en hel CD at tage fra – kunne det ikke bare have blevet til ét eller to gamle sange? Ville det have været helt forfærdeligt?
Jeg har kun hørt få numre fra ”And Then We Forgot”, men der manglede noget. Et par sange derfra ville have fuldendt eventyret helt og holdent. En god slutning, om man vil.

Men, Trusted Few, for fanden… TAK for jeres bidrag og tusind tak for at I sagde farvel fra scenekanten, i stedet for fra internettet. Vi sætter pris på det. Al held og lykke til jer alle sammen med fremtiden! 
5 stjerner. 

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.