fbpx

Trepaneringsritualen - Royal Metal Fest 2016

Billeder af mbn-foto.dk
Billeder af mbn-foto.dk

En makker udenfor spurgte mig efterfølgende, om jeg fik set Trepaneringsritualen, og hvad det var for noget. Og udover at jeg skam fik det set, er den sgu svær. Jeg tror, min forklaring gik noget i stil med…:
“Jamenæhh… Det var bare én gut, der stod og råbte og skreg over så’n nogle dystre ambient-industrial-soundscapes. Han havde så en sæk over hovedet, som han så fjernede i tredje nummer… Og så havde han verdens mest fedtede og svedende hår indenunder, og én større dreadlock i nakken…”

Hvordan forklarer man, at sådan et koncept faktisk har været fedt, og at det faktisk har virket?

Trepaneringsritualen er både auditivt og visuelt en billedserie i galskab, mørke og isolation. Jeg er 100% overbevist om, at foretagendets eneste medlem har en eller anden form for samlet pakke af psykiske issues, der gør mine egne dæmoner til grin og kun holdes i ave ved at blive sublimeret gennem dette hans kreative outlet.

Af flere grunde kom jeg til at tænke på at være til koncert med Sunn0))), for både det dystre lydunivers, den nærmest ikke-eksisterende belysning og hovedmandens maskering er indikatorer i samme overordnede retning. - En retning der ganske bevidst skyr menneskelige forhold og værdier, og bevæger sig ned i underbevidstheden på et plaget, misantropisk individ hvor grænserne mellem godt og ondt somme tider overlapper og andre gange er helt opløst. Ligesom det gale individ selv søger at nedbryde en barriere, da han i sidste nummer forcerer scenekanten og skriger sin lede ud - og deler ud af sin aldeles frastødende kropslugt - blandt publikums forreste rækker.

Jeg tror faktisk, jeg forstår Trepaneringsritualen. Men frem for alt er det af flere grunde bare vigtigt, at det overhovedet eksisterer. Trepaneringsritualen giver RMF ’16 en mærkbart bredere profil; det skubber grænserne for, hvad man overhovedet kan rent kunstnerisk; og det holder, for så vidt jeg sætter mine penge, mindst ét menneske fra at begå en mere rædsom handling, end det er at lave en musikalsk ækvivalent til samme.

 

Tak til Michael B Nielsen/mbn-foto.dk for de fantastiske billeder!

Yderligere information

  • Band/Kunstner/Tour: Trepaneringsritualen / Royal Metal Fest 2016
  • Karakter: Karakter: 4.5
  • Koncert dato: Fredag, 08 April 2016
  • Koncert sted: Atlas
  • By: Aarhus
  • Genre: Ambient, Depressiv, Industrial, Atmosfærisk, Dark

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.