fbpx

The Unholy Alliance III: Slayer, Trivium, Mastodon, Amon Amarth, Psy:code

The Unholy Alliance gæstede fredag d. 21. november for tredje gang lille Danmark. Denne gang med et line-up der kunne få enhver metalfan til at komme i bukserne. For dem der ikke var til stede, bestod aftenens begivenhed af danske Psy:code, Amon Amarth, Mastodon, Trivium og Slayer. Ligesom sidste gang Den Uhellige Alliance var i DK, var koncerten placeret i Valby Hallen. Hvordan nogen bevidst kan finde på at placere koncerten det samme sted, efter at have oplevet det lydhelvede, der er i hallen, er mig ubegribeligt! Jeg vil dertil med det samme understrege, at koncerten lydmæssigt kunne have været meget bedre, og at det simpelthen er skuffende at skulle lægge ører til det mudder, der til tider opstod i hallen. Af samme årsag vil Psy:code ikke blive anmeldt her, da deres vundne 15 minutes of fame gik fuldstændigt til spilde i mudderhelvedet.

Amon Amarth
Revolution Music
Nok om lyden for denne gang. De svenske vikingedrenge fra Amon Amarth havde fået lov til at starte showet for den halvfyldte sal. Det lykkedes på kort tid bandet at få det begejstrede publikum med på de svenske vikingetoner og tekster om den mægtige Tor og de andre guder. Bandet gjorde en god figur, og det var fedt at se, hvordan bandet synkront stod og piskede stemningen i vejret med deres lange hårsving. Bandet formåede at holde en forholdsvis god lyd under hele koncerten, og det var en fornøjelse at høre og se Johan Hegg, både under deres tracks og småsnakkende i mellem. Bandet virkede, som om de virkelig synes det var fedt at spille i Danmark, og formåede at opretholde intensiteten hos publikum gennem deres alt for korte sæt.

Mastodon
Revolution Music
Næste levende navn på scenen var amerikanske Mastodon. Kl. 19:15 gik bandet på, og det var straks tydeligt at lyden var fuldstændig fucked up, lige meget hvor i hallen man befandt sig. Det var til tider fuldstændig umuligt at høre vokalen, og derudover svømmede guitaren rundt i hele hallen, som om den var til VM i 200 m. crawl. Det skal hertil understreges, at bandet spillede upåklageligt og med en energi, der gav udtryk for at de virkelig ville spille en fed koncert. Trods den dårlige lyd lykkedes det Mastodon at spille publikum godt op, og det lod da også til, at publikum havde valgt at se bort fra lyden og give bandet den fest, de reelt havde fortjent. Desværre var Mastodons del af den uhellige alliance uden tvivl aftenens skuffelse, og det alene på grund den elendige lyd – hvilket bare er pisseærgerligt!

Trivium
Revolution Music
Præcis en time efter Mastodons koncertstart, kl. 20:15, var det Triviums tur til at tage det sidste spadestik inden det var thrash-kongernes tur. Det var en sand lettelse at høre, hvordan bandet havde styr på lyden i hallen og kun enkelte gange oplevede mindre problemer. Med et tungt og tæt sæt formåede Trivium at sætte godt gang i den mere eller mindre fyldte hal. Bandet spillede med stor teknisk kunnen og startede festen hårdt op med ”Kirsute Gomen”, hvorefter stilen for resten af deres show var lagt. Bandet spillede med stor energi og nerve, og det var tydeligt, at den energi forplantede sig ud til publikum gennem hele koncerten. Der blev endda plads til fødselsdagssang for Corey Beaulieu, hvor hele salen gav lyd fra sig, mens bandet fik et shot Jägermeister. Alt i alt gav Trivium en rigtig fed koncert med alt, hvad der dertil hører. Undertegnede vil endda mene, at der ikke var noget andet band, der den aften kunne have været bedre valgt som sidste band før Slayer.

Slayer
Revolution Music
Herefter blev det hvide forhæng trukket for, og det blev først hevet fra igen, da Slayer stod på scenen. Det var tydeligt at publikum havde ventet på denne aften, og salen var da også stort set helt fuld, da bandet gik på. Slayer lagde hårdt ud med ”Flesh Storm” og ”War Ensemble”, hvorefter der var sat fuld gang i festen. Bandet fyrede et heftigt sceneshow af med diverse commodore 64-lignende grafikker i baggrunden og et heftigt lysshow, der til tider gjorde een glad for, at man ikke lider af epilepsi. Undertegnede talte det til, at Slayer smed 21 numre godt fordelt over bandets albums og dertil forkælede publikum med en ekstra ny godte i form af et nyt nummer.

Lydmæssigt var der intet at klage over under Slayers koncert, lyden gik perfekt igennem på alle fronter såvel foran som helt bagerst på siddepladserne. Afslutningsvis diskede Slayer op med ”Reborn”, ”Postmortem” og ikke mindst den forventede ”Raining Blood”, der fik salen til at lette og ærgrelsen over Mastodons elendige lyd til at forsvinde som dug for solen. Bandet leverede en solid koncert, og det eneste, jeg kan sætte en finger på, var, at bandet virkede lidt metaltrætte undervejs, hvilket heldigvis kun viste sig sjældent.

Alt i alt lykkedes det Den Uhellige Alliance at skabe en fed oplevelse for publikum, og der er ingen tvivl om, at folk er gået glade fra Valby Hallen og ud i den pisse kolde november nat. Fire stjerner til Amon Amarth for en go gang energisk svensk vikingemetal, påvirket af den dårlige lyd. 3 stjerner til Mastodon, der spillede røven ud af bukserne, men stod magtesløse overfor den elendige akustik. 5 stjerner til Trivium der i mine øjne leverede aftenens bedste koncert. Ligeledes 5 stjerner til Slayer der leverede hvad folk ville have og endda lidt ekstra, men som desværre til tider virkede lidt trætte. Samlet Fortjener The Unholy Alliance III 4,5 stjerner. En karakter, der kunne have været en højere, hvis de akustiske forhold havde været i orden!


Revolution Music vil gerne takke Live Nation.

Yderligere information

  • Band/Kunstner/Tour: The Unholy Alliance III: Slayer, Trivium, Mastodon, Amon Amarth, Psy:code
  • Karakter: Karakter: 4.5
  • Koncert dato: Onsdag, 26 November 2008
  • Koncert sted: Valby Hallen
  • By: København

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.