fbpx

The Burning, Illnath, Metamedic, Hatred Conspiracy

Lørdag aften (den 28. april) lagde diskoteket Rock Nielsen hus til et af deres rockarrangementer. Dagen bød denne gang på dansk metal i form af de 2 hovednavne The Burning og Illnath; med sig havde de to Hjørring bands: Metamedic og Hatred Conspiracy.
Da jeg og mine kumpaner kom ned på spillestedet, var det første band allerede gået i gang; vi slog os ned ved borderne tættest på scenen med et par stor fadbamser i hånden.

Det første band, Hatred Conspiracy,der som sagt stammer fra Hjørring, består af 5 unge fyre fyre: Kenny, guitaristen, har tidligere været at finde i Metamedic; frontbrøleren Tore og bassisten Johannes er også at finde i det nystartede metalband Rotten Fetus.
Gruppen lagde godt ud på denne varme aften med en god omgang thrash. De spillede et tight set, som overbeviste alle om, at de kunne deres kram. Selvom de havde nogle fejl på det tekniske, var det ikke noget den almene koncert gænger kunne bebrejde dem. Med sig havde de deres trofaste følge på 5-6 langhårede fyre til at stå og headbange konstant foran scenen. Flere af dem fik stukket mic’en i kæften og sang med.
Alt i alt en fremragende præstation fra et band der er på vej frem, dem kommer vi helt sikkert til at høre mere til!! 5 stjerner her fra.

Flere bajere blev tyllet ned i en halvlang pause før næste skud på stammen gik på scenen: Metamedic, som jeg efterhånden har set mange gange, men første gang med deres nye guitarist Astor. Gruppen lagde op til dans med en solid omgang metalcore, desværre kunne de ikke levere en toppræstation, da de af en eller anden grund ikke havde stillet deres sampler bord op til sampleren og baggrundsskråler Lasse. Det resulterede i, at han nærmest bare stod på scenen under hele settet og nikkede med hovedet, og så selvfølgelig sang med de steder, han nu skulle - og skråle det kan han. Astor, gruppens nye medlem, skulle efter sigende også havde brillieret lidt med guitaren med et par soloer, men det var ikke muligt at se på grund af dårlig belysning på scenen.
Udover det, havde gruppen et fremragende set; de har helt sikkert deres styrke på scenen, der sparker de røv. Under settet var der også plads til et nyt nummer, hvor gruppen tog fat i noget langt hårdere materiale, hvilket passer gutterne meget bedre - den sang var uden tvivl højdepunktet for deres optræden denne aften. Giv os mere af det, Metamedic.
Desværre var salen denne gang langt sværere at overbevise, og de stod på scenen for et lidt tamt publikum, som alle blot sad på deres stole. Det går desværre også ud over helhedsindtrykket for deres optræden. 4 stjerner.

Efter en endnu længere pause gik aftenens mest erfarne herrer på scenen, black/power metal bandet Illnath, som for nylig har udgivet deres andet album ”Second Skin of Harlequin”.
Jeg var meget interesseret i at se disse herrer, da jeg ikke kender til deres musik, men efter et par numre mistede jeg og flere interessen og vi satte os op til baren. Men foran scenen var der langt fra tomt, Rock Nielsen var pludseligt proppet med mennesker foran scenen, som tilsyneladende kun var kommet for at se dette band. Men på trods af min personlige smag, så spillede bandet rigtig godt, og de havde publikummet i deres hule hånd. Og det giver jeg 3 stjerner for.

Kort efter Illnath var smuttet, overtog bølle hardcore/thrash bandet The Burning scenen. Her var er der også tale om et erfarent band, som havde styr på deres musik og publikum.
Gruppens set bød på både gamle sange fra deres demo ”Every Knee Shall Bow And Every Tongue Confess”, samt en masse fra deres ny indspillede cd ”Storm The Walls” (er ikke udgivet), masser af hits!!! Også her var der godt fyldt op foran scenen, med plads til både headbanging og mindre moshpits. Alt i alt en god præstation som fortjener 5½ stjerner.

En vellykket aften, Rock Nielsen’s booker havde præsteret at lave et godt program. God præstation fra alle bands, god lyd blandt publikum, men desværre ikke så god på scenen. Desuden manglede der scene lys. Men på trods af det, håber vi her på Revolution Music, at de vil lave flere af den slags arrangementer i fremtiden.

Yderligere information

  • Band/Kunstner/Tour: The Burning, Illnath, Metamedic, Hatred Conspiracy
  • Karakter: Karakter: 4.5
  • Koncert dato: Fredag, 04 maj 2007
  • Koncert sted: Rock Nielsen
  • By: Aalborg

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.