fbpx

TesseracT, The Contortionist - Pumpehuset Fremhævet

TesseracT, The Contortionist - Pumpehuset

For halvandet år siden stod TesseracT sidst på en dansk scene; en koncert jeg stadig i dag af og til husker positivt tilbage på. Siden da har de udgivet deres nye album ”Polaris”, der altså har den originale sanger fra ”One” tilbage i folden – og nu også i studiet. Den eneste kritik der reelt var at placere sidste gang, var netop Daniel Tompkins’ problemer med at udfolde sig i ”Altered State”-sangene. Desværre… er det et problem som endnu ikke er blevet løst – men inden da skal der nævnes nogle ord om opvarmningen.

The Contortionist:
Pga. problemer i entréen med gæstelisten, ankommer jeg først tyve minutter inde i showet. Jeg ved derfor ikke hvad der er sket op til da, men på dette tidspunkt er The Contortionist godt i gang. Vi befinder os i den lille sal, og i aften er det med ekstra aftryk på lille – her er vitterligt proppet til randen. Så meget at det er tæt på at blive for meget af det gode.

Det udlignes dog en smule af, at lyden er rimelig glimrende, og lysshowet overrasker positivt (selvom det skulle gå hen og blive langt vildere til TesseracT). 
The Contortionist er en sjov størrelse, da de i tidernes morgen lagde ud med deathcore, men i dag bevæger sig i den progressive ende af skalaen. Det bar sætlisten naturligvis præg af, og det ene øjeblik var det et instrumentalt nummer, som så blev afløst af brutale breakdowns og ubehagelig vokal. Begge ting holder, i øvrigt. Bandet spiller således helt fint udfra et teknisk synspunkt, men kommer alligevel ikke særlig meget udover scenen – og publikum er kun højlydte i slutningen af sangene.

Så, selvom alle tekniske elementer sådan set spiller, sker der simpelthen ikke nok til at holde min opmærksomhed fokuseret. Nu så jeg således ikke alle 45 minutter, men de 25 jeg så føltes alligevel rigeligt. Når det er sagt, vil jeg gerne se dem en anden gang. Måske de bare lige skulle i gang med touren for alvor?
3½/6 stjerner.

TesseracT:
Det er alligevel et modigt træk at lægge ud med ”Phoenix” fra den nye plade, der virkelig skubber Daniel Tompkins i front – ikke kun modigt, viser det sig, men ligeledes succesfuldt! Der bliver stærkt efterfulgt af ”Messenger”, som på samme vis sidder lige i skabet, inden der vendes tilbage til fortiden, og del to + tre af ”Concealing Fate” hives op af hatten. Sidst, for lige at runde af, serveres de to ud af tre åbningssange fra ”Altered State” – ærgerligt vi ikke får den sidste del, nu de tre er skrevet så de passer sammen. Men så skulle hele fanbasen vist også være tilfredse ift. sangvalget.

Der er stadig lige klemt i Pumpehuset, men der hersker en god stemning. Det er ikke fordi der er dukket flere op jævnfør sidste gang TesseracT var forbi, men det samme kan også gøre det. 
Lyden er samtidigt rimelig klar i spyttet, og kun vokalen er af og til for lav, men det virker nu heller ikke til at være et teknisk problem… Lyset skal også nævnes, faktisk af flere omgange hvis muligt; det er nemlig både helt enormt flot og stemningsskabende, og samtidigt designet helt ned til de mindste detaljer, som f.eks. basslagene i en overgang fra et stykke til et andet. Sjældent har jeg været så opslugt af det visuelle som jeg er i aften. Publikum er konsistent hengivent, men ikke decideret vilde. Der klappes og hujes i begyndelsen og slutningen af numrene, men udover mod slutningen, sker der ikke så meget andet. Ikke at det er nødvendigt, men det kunne uden tvivl give noget ekstra.

Nej, den eneste reelle kritik jeg kan give, er i samme omgang som den forrige anmeldelse; Daniel Tompkins fungerer ikke ubetinget godt i ”Altered State”-sangene. De er slet ikke ligeså effektfulde. Til gengæld, skal det siges, virker det til at han nu har fundet ud af hvordan han skal synge dem på sine egne termer, og dét er bestemt et skridt fremad, modsat sidst, hvor det virkede ret tilfældigt hvornår han gjorde hvad, og i stedet endte som en svag kopi af den foregående frontmand. 
Men, ligegyldigt hvad, sidder de altså stadig ikke helt i skabet. Derudover er der mange gange i ”Altered State”-skæringerne, men sgu også selv i de nye sange, hvor Tompkins forbliver i et tonalt mellemleje, modsat i studiet. Det er en smule skuffende. Der er også flere gange, hvor han undgår at growle/råbe/skrige, og enten ignorerer det, eller lader sidemanden, i form af den ene guitarist, tage sig af det. Ærgerligt, nu vi ved at han sagtens kan. Sidst, så kan jeg næsten bide mig selv i tungen på, at der af og til bruges playback, når Tompkins ikke kan – eller vil – holde tonen hele vejen ud.

Overordnet er det dog, på trods af ovenstående musikalske splinter, stadig glimrende. Der veksles elegant mellem nyt og gammelt, og langt de fleste skæringer væver sig ubesværet og flydende ind i hinanden. Kun få gange siger TesseracT noget som helst (ikke at det behøves). 
En time senere når vi således til den sidste mil, der består af ”Survival”, der for første gang får folk virkelig med, den næsten-for-sikre ”April”, publikumsfavoritten ”Of Mind – Nocturne”, der desværre ikke holder vand med Tompkins bag roret, og til dessert den episke første del af ”Concealing Fate.”
Her, for eneste gang, dannes der en reel symbiose mellem band og audiens, som varer ved til enden, selv med nogle bump på vejen. Hvis det havde forholdt sig således mere af tiden, og vokalen ikke havde fejlet hist og her, kunne de sidste højder været blevet nået. Men mindre kan også gøre det. 
4½/6 stjerner.

Sætliste:
1) – Phoenix
2) – Messenger
3) – Concealing Fate, Part 2: Deception
4) – Concealing Fate, Part 3: The Impossible
5) – Of Matter – Proxy
6) – Of Matter – Retrospect
7) – Dystopia
8) – Hexes
9) – Of Mind – Exile
10) – Survival
11) – April
12) – Of Mind – Nocturne
13) – Concealing Fate, Part 1: Acceptance

Yderligere information

  • Band/Kunstner/Tour: TesseracT, The Contortionist
  • Karakter: Karakter: 4.0
  • Koncert dato: Torsdag, 03 Marts 2016
  • Koncert sted: Pumpehuset
  • By: København
  • Genre: Deathcore, Metal, Progressive
  • Samarbejdspartner: Livenation

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.