fbpx

Steven Wilson - Train

Steven Wilson - Train

Jeg debatterede en del med mig selv dagen efter Anaal Nathrakh på Royal Metal Fest, om jeg burde tage ind og se prog-guden Steven Wilsons solo band da deres tour ramte Århus. Jeg valgte, på trods af smerter i hele kroppen, at bevæge mig ned til Train. Jeg har oplevet Steven Wilson en gang før, og det var en fantastisk oplevelse og jeg har været helt væk i hans solo materiale. Jeg glædede mig virkelig meget til koncerten.

Steven Wilson:
Sidst jeg så Steven Wilson var hans visuals lige så fede som musikken. Man kan sige, at han har fået en meget større produktion end sidste gang. På touren havde han valgt spille hele Hand cannot Erase pladen, en tanke som måske var lidt ærgerlig, da hans bagkatalog indeholder mange fantastiske numre. Efter bandet havde spillet et par nye numre fra den seneste plade, kom den altid fede ”Index” fra Grace For Drowning pladen. Wilson forstår virkelig at underholde publikum imellem numrene, og alle stod med et smil på læben under koncerten. Lyden var god, og ingenting var holdt udenfor eller var alt for tydeligt. Efter flere numre fra den seneste plade, kom mit favorit nummer med Steven Wilson ”Harmony Korine” et nummer, som han beskriver, var inspireret af hans Shoegaze periode. Virkelig godt nummer med en fantastisk fed følelse igennem hele nummeret. Specielt omkvædet i nummeret er så storslået og intenst. Trommeslager Marco Minneman viste, at han stadig er en fænomenal trommeslager og ikke viser i sin alder som 44 årig, at han ikke er klar til at sige stop. Alle musikerne i hans band er så utrolige dygtige musikere, og de gør et virkelig imponerende arbejde, men tilbage til koncerten.

Vi fik de sidste par numre fra Hand cannot Erase og Porcupine Tree nummeret ”Lazerus”, hvor bandet tog deres første pause. Efter noget tid kom der et hvidt tæppe ned, og vi fik vist en hel masse mærkelige småfilm og efter noget tid kom bandet tilbage på scenen og de begyndte at spille ”The Watchmaker” fra hans forrige plade The Raven That Refused To Sing (And Other Stories), hvor nummerets tunge riffs og knusende bas dominerer slutningen af nummeret. Vi vender tilbage hurtigt i den tunge afdeling og får det suværene Porcupine Tree nummer ”Sleep Together”. Et nummer sammen med Wilsons anbragte visuelle effekter fungerede kolossalt godt. Efter titelnummeret på hans forrige plade The Raven That Refused To Sing (And Other Stories) blev spillet, takkede bandet af for i aften. Det var atter en virkelig fed fornøjelse at vidne Steven Wilson live, selvom det meste af den tidligere dags smertefulde aktiviteter prægede noget af min oplevelse, men heldigvis ikke så meget at det formindskede min oplevelse af den altid fænomenale Steven Wilson.

Yderligere information

  • Band/Kunstner/Tour: Steven Wilson
  • Karakter: Karakter: 6.0
  • Koncert dato: Søndag, 12 April 2015
  • Koncert sted: Train
  • By: Aarhus
  • Genre: Rock
  • Samarbejdspartner: Train

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.