fbpx

Stephen O' Malley - Radar

Stephen O' Malley - Radar

Efter en længere pause væk fra tasterne, så var det på tide at smide anmelderhatten på igen og opleve noget i den tunge ende. Det er i den grad tungt og et kæmpe scoop, at Aarhus Festuge har fået hevet guitaristen Stephen O' Malley hele vejen til Aarhus. O' Malley er selvfølgelig kendt fra Drone Metal bandet Sunn O))), og sjovt nok er det mit ynglingsband indenfor genren, så der var mødepligt.

 

CR Hougaard

Opvarmningen for hovednavnet i aften var Drone/Ambient musikeren CR Hougaard. Jeg har ikke lige fået hørt noget af hans musik før koncerten, men han viste sig at være den perfekte opvarmning. Musikken var storslået og stemningen var dyster inde i salen. Jeg har i nogle af mine tidligere anmeldelser skrevet, at folk skal lære at tie stille under koncerter, men i aften var det et mirakel, at alle var der for at opleve musikken, så der var stille inde i salen. Bagved Hougaard var der en masse abstrakte visuelle småfilm der blev vist, og det var også en god måde at skabe en fed stemning på. Man fik lidt følelsen, at man var med i en Sci-fi film, hvor alt var fuldstændig destrueret så var dette den perfekte soundtrack. Der var måske lige nogle tidspunkter, hvor jeg følte at det blev lige lidt for ensformigt, men disse øjeblikke var der heldigvis ikke mange af. Alt i alt var det en ganske fin koncert og i hvert fald noget jeg skal holde øje med.

Karakter 4 ud af 6

 

Stephen O' Malley

Man ved alligevel at et spillested bekymrer sig om sine koncertgængere, når de deler gratis ørepropper ud. Det var også rimelig meget nødvendigt, da den første akkord O'Malley spillede viste sig at være umenneskelig højt. Sættet i aften var en hyldest til Tony Conrad, der var nyskabende indenfor avantgarde genren. Stemningen og følelsen som musikken giver, er ligesom at være fanget i havet og få bølge efter bølge i hovedet. Sammen med sine guitar og masse pedaler var der en hel væg af forstærkere, og man troede ikke at det kunne blive højere..... det kunne det så lidt senere hen på aftenen, hvor jeg var tæt på at kaste op på grund af lydstyrken. Det var vanvittigt at blive opslugt af stemningen af en person og hans guitar. Uden tvivl den fedeste guitarlyd nogensinde tilhører O'Malley. Jeg fik at vide at der også blev spillet et Earth nummer midt i sættet, som jeg ikke lagde mærke til, men det er også et kæmpe plus. Lydstyrken er igen et tilbagevendende tema, faktisk så højt på et tidspunkt, at jeg ikke kunne høre min egen stemme. Det stoppede så brat som det startede, og man skulle lige give sig selv et øjeblik og give ørene et meget velfortjent hvil. Stephen O' Malley spillede en fed koncert, og næste gang må han gerne trække Sunn O))) med til Smilets By.

Karakter 5 ud af 6

Yderligere information

  • Band/Kunstner/Tour: Stepen O'Malley
  • Karakter: Karakter: 4.5
  • Koncert dato: Tirsdag, 04 September 2018
  • Koncert sted: Radar
  • By: Aarhus
  • Genre: Drone Metal

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.