fbpx

Spot Festival 2016 Fremhævet

Spot Festival 2016

Selvom jeg har kendt til Spot Festival siden jeg var omkring 12 gammel, så har navnene aldrig lige været mig. Det har nok også noget at gøre med, at jeg var meget snæversynet i mine tidligere år, og ikke var så stor fan af at opdage ny musik. Heldigvis har jeg lagt de dage bag mig, og endelig taget mig sammen til at tage på Spot Festival. Festivalen strækker sig over tre dage i slutningen af April, og her får vi muligheden for at se omkring 200 bands spille rundt omkring på de forskellige spillesteder i Århus. Hvis du nogensinde har tænkt dig at tage på Spot festival, så er det nok en god idé at din kondition er helt i top. Koncerter finder sted over det hele i Århus med nogle af dem hvor det lige tager noget tid at gå hen til destinationen. Du kan f.eks regne med at gå fra Musikhuset hele vejen ned til Tape i Mejlgade, som rammer op på et kvarters gåtur.

Når det kommer til musikken, så er Spot heller ikke bange for booke noget som alle kan lytte til. Alt fra elektronisk musik til Hip-Hop og Singer songwriter. Men alligevel formår de også at booke nogle rigtig solide Rock og Metal navne. Navne som ikke lyder som hinanden og formår at skille sig ud fra resten af navnene på plakaten. Den danske metalscene er godt repræsenteret i år. Med bands som Cabal, MØL og Redwood Hill som repræsentanter for vores lands metalscene, kunne det nok ikke gå helt galt. Jeg tog til Spot Festivalen i år, og prøvede at tjekke ud om det var noget for mig. Så nu skal vi igennem fredag.


FREDAG

Bloody Beach - Atlas 17.45
Norske Bloody Beach var et af de bands som jeg virkelig havde set frem til at se om fredagen. Jeg havde hørt nogle af deres sange på Youtube, og synes at det virkede rigtig interessant. En meget kompromisløs blanding af Pop, Rock og Psykedelisk, så har de alligevel formået at skabe en lyd, der er helt deres egen. Jeg forlod et lille skur tæt ved Radar hvor der blev afholdt Punk koncert, og gik over til Atlas for endelig at se Bloody Beach. De var desværre allerede gået i gang da jeg ankom, og jeg synes at bandet spillede godt og energien var til stede, men alligevel så synes jeg ikke at det blev så fedt som jeg havde regnet med at det ville blive. Måske havde jeg sat mine forventninger alt for højt op på forhånd, uden at kende meget af deres musik. Jeg synes den musikalske gruppe spillede rigtig tight, og det hele sad bare lige i skabet og det samme gælder for deres forsanger, men alligevel synes jeg bare at det blev kedeligt til sidst. Det er en skam, da jeg havde glædet mig til at se dem live. Jeg kan sige så meget, at det var ikke særlig godt, men heller ikke for kedeligt.
Karakter 3 ud af 6


Electric Elephants - Headquartes 20.00
Nu var det tid til at det skulle blive lige en smule mere hårdt. Electric Elephants læner sig lige mere op ad Retro-Rock bølgen. Deres musik viser tydelige inspirationer af bands som Uncle Acid And The Deadbeats og Orchid. Der var fuldstændig proppet inde på det lille spillested Headquarters, som ligger lige ved siden af Musikhuset. Jeg fik aldrig set bandet på grund af publikum, men selvfølgelig fik jeg hørt musikken. Der var godt nok knald på, og sangene var også bare lige i skabet. Det var umuligt ikke at blive grebet af den stemning, som musikken satte lytteren ind i en trance, en psykedelisk trance som det var dengang tilbage i 70'erne. Det ved jeg så intet om da jeg er fra 90'erne, men har hørt gode ting. Spøg til side. Electric Elephants viser også under koncerten, at de virkelig har potentiale for at nå virkelig langt. Spilleglæden er til stede og deres sangskrivnings evner kommer virkelig også til livs under koncerten. Ikke et af numrene synes jeg virkede ensformige og deres numre var heldigvis ikke en gentagelse af de samme riffs, som de allerede havde brugt i de tidligere numre. Bandet takkede af efter 25 minutters spilletid, hvor det sidste nummer virkelig blev trukket ud, så hver gang publikum begyndte at klappe begyndte bandet at spille videre. Electric Elephants er virkelig et band man skal holde øje med i fremtiden, så tjek dem ud.
Karakter 4 ½ ud af 6


Cabal - Musikhuset, Filuren 23.15
Nu var der så gået et par timer siden Electric Elephants koncerten og nu var det så endelig blevet tid til Cabal. Genreskfitet kunne ikke have været større. Genren vi er ude i her er Deathcore og deres seneste EP Purge, som jeg anmeldte for noget tid tiden siden, har virkelig vokset på mig og jeg har hørt den relativt ofte siden. Jeg var nu også spændt på at se om bandet formåede at spille lige så godt live som det gjorde på pladen. Svaret er ja. Det er imponerende at se musikere være så teknisk dygtige på deres instrumenter og virkelig bare give den gas på scenen. Der var også noget teatralsk over koncerten, da deres forsanger kom ud på scenen med en hætte over hovedet og fik leveret sit brutale dødsskrig udover publikum i aften. Det er selvfølgelig op til diskussion om Deathcore er en meget uoriginal genre, da det er ikke er andet en super hurtige blastbeats og breakdowns. Det er her Cabal skiller sig ud fra mængden. Det er nemlig ikke kun bare blastbeats og breakdowns. Det hele holdes lidt i et halvhurtigt/halvlangsomt tempo hvor det hele bare fortsætter med at være super tungt. Deres musik kan heller ikke sættes i boks. Selvom vi er enige om at det er Deathcore, så er der jo inspirationer fra genre som Black metal og Djent. Cabal levede op til mine forventninger og leverede et super fedt show. Tak for det!
Karakter 5 ud af 6


MØL - Radar 00.30
Nu var det tid til at gå ned til Radar for at se lokale Shogaze/Black Metal bandet Møl. Bandet har formået at skaffe et stort navn af sig selv og ,for nyligt vandt de High Voltage prisen for Best Upcoming Band. Bandet gik på scenen og begyndte at spille. Deres musik er stærkt inspireret af bands som Deafheaven, men det gør jo ikke noget da jeg selv er stor fan af Deafheaven. Forsanger Steffen Nørregaard levede sig virkelig ind i musikken og var næsten i sit eget univers imens han skreg teksten til numrene. Trommeslager Ken Lund Klejs var virkelig god til at skifte imellem de virkelig hurtige blastbeats til at gå over i noget mere Post-Rock/Shogaze agtige trommerytmer. Der har jo været utrolig meget hype omkring bandet, og her på radar i aften beviser de, at de har også det potentiale til at leve op til hypen, de har fået fra presse og publikum. Der var ikke meget snak som skete imellem numrene og det er jo også helt fint. Bandet lavede også en masse hypnotiserende støj imellem numrene, som fik det hele til at glide perfekt sammen, så det hele virkede som et langvarigt stykke, og det menes på en god måde. Over al forventning levede møl op til deres hype og jeg afsluttede min sidste koncert om fredagen på Spot på den bedste måde. Super fedt koncert!
Karakter 5 ud af 6


LØRDAG

Døde Blomster - Musikhuset Kammermusiksalen kl 19.00
Første band jeg skulle se om lørdagen var Døde Blomster. Noise Rock/Syrejazz improvisationmusik er nogenlunde en god nok beskrivelse af hvilken genre, vi er ude i. Bandet består af medlemmer af bands som Narcosatanicos og Get Your Gun. Jeg havde ikke hørt bandet på forhånd, men alligevel har jeg hørt en masse gode ting om det. Bandet gik i gang med at spille, og allerede her vidste jeg at det ville være noget specielt. Lyden inde i salen var god , og det hele kunne høre tydeligt. Salen var proppet med mennesker, og jeg havde nogle venner som fik at vide, at de ikke kunne komme ind af vagten, selvom jeg synes at der var masser af plads. Jeg kiggede på personen ved siden af mig, og det vidste sig at være David Fricke fra Rolling Stone Magazine, som var kommet hele vejen fra USA for at tage på Spot. Døde Blomster formår at skabe den rigtige stemning i deres dystre musik univers med tre guitarister, en trommeslager og en der spillede Saxofon, som fik det hele til at passe perfekt sammen. Deres musik var meget opbyggende fra stille til meget storslået til tider, og det fik de også til at passe utrolig godt sammen. Mit første møde med Døde Blomster efterlod mig positivt overasket, så hvis du er stor fan af eksperimentel musik, så er Døde Blomster helt sikkert noget for dig.
Karakter 4½ ud af 6


Death Hawks - Scandinavian Congress Center kl 21.00
Finske Psychrockere Death Hawks var et af de navne, som jeg havde set frem til siden jeg så programmet. Jeg gik ind i den store sal og der var mødt en god håndfuld mennesker op, og mig og mine venner var meget spændte på at se hvad de kunne. Bandet gik på, og de lignede at de lige var kravlet ud af en af minibus fra Woodstock 69. Selvom at man måske synes deres udklædninger var lidt mærkelige så kan man ikke benægte at de kan deres præg. Lysshowet var virkelig fedt under koncerten og lyden var virkelig god. Med en masse syrede småfilm, som spillede i baggrunden imens bandet spillede fik deres musik til at virke så syret som overhoved muligt. Forsanger Teemu Markkula lignede en super skæv version af Bob Dylan, og han spillede numrene rigtig godt, og leverede sine syrede tekster til sine disciple ude i publikum. Bandet spillede virkelig tight, og det var virkelig fedt at se dem spille så godt sammen. Der blev eksperimenteret med at synth og klokker under koncerten, og det hele gav bare alt for meget mening under koncerten. Koncerten var deres sidste show på deres tour, og de virkede til at de var utrolig glade for at afslutte den i Århus. Jeg forlod salen mere end tilfreds, og deres koncert ligger højt på listen over de bedste live overraskelser jeg har set længe. Der var intet negativt at sige om koncerten. Publikum var med på den, lyden var fantastisk og alting var bare lige i skabet.
Karakter 4½ ud af 6


Redwood Hill - Musikhuset Filuren kl 21.45
Det er ikke nogen hemmelighed at jeg er ret åben omkring hvor stor en fan jeg er af københavnske Redwood Hill. Det var meningen at bandet skulle have spillet sidste år, men var desværre nødt til at aflyse i ellevte time. Men i år tog de revanche og stod endelig klar til at give den gas inde i salen. Det var femte gang jeg skulle se Redwood Hill, og jeg ved på forhånd at de ikke kan skuffe. Man kunne ikke bede om en bedre sætliste, med fire numre i alt blev det til, og to sange fra begge deres plader. Allerede fra åbningsriffet af Microgravity fik mig til gå helt amok og svinge med garnet. Lyden var god inde i salen, men desværre var vokalen meget lav til tider og det satte en dæmper på oplevelsen. Taget i betragtning at vokalen druknede lidt i mixet til tider, så var det alligevel en fed fornøjelse at høre numre som Dybbuk og Poseidon. Forsanger Marco Stæhr Hill iført sin sædvanlige hættetrøje med ansigtet dækket til hoppede frem og tilbage på scenen og skreg sin hals til blods. Alle medlemmerne var energiske på scenen og levede sig totalt ind i stemningen af musikken. Det sidste nummer for i aften var mit favorit nummer Albedo fra Collider pladen. Scenen blev opslugt af det blåfarvede scenelys, hvilket det gav nummeret bare en meget federe effekt. En gæstesanger kom ind på scenen og sang vokal på det mere stille stykke i sangen. Redwood Hill spillede en fed koncert, som sædvanligt og det er en fed følelse at have når man ved at bandet ikke skuffer live. Men på grund af den lave vokal det meste af koncerten, så holder det mig fra at give koncerten top karakter, men stadigvæk var det en virkelig fed koncert som altid.
Karakter 5 ud af 6


De Underjordiske - Voxhall kl 01.00
De Underjordiske var et navn som jeg har kendt i noget tid og et par dage før festivalen hørte jeg noget af deres musik, som virkede rigtig fedt. Hele Voxhall var fuldstændig proppet, og der var ikke engang plads oppe i baren eller ude i pissoiret, så mennesker var der på Voxhall. Bandet gik på scenen til et kæmpe brøl fra publikum, og de virkede mere end klar til at spille. Trold var det første nummer som satte gang i festen, og det hele virkede godt sammen. Lyset, lyden og publikum var klikkede fuldstændig i nede på Voxhall og det var næsten smukt at være vidne til. Deres musik er nok i bund og grund syrerock, men alligevel finder du også inspirationer fra bands som The Smiths i deres musik, som heller ikke er en dårlig ting. Jeg synes det var ret sejt da bandet spillede et cover af Gnags sangen Vilde Kaniner, som virkede til at publikum var meget glade for det. Jeg synes at det var fedt inde i salen, men en kritik som nok er meget normal det er, at folk skal virkelig lære at være stille når musikken spiller. Vi er jo alle sammen kommet for at høre musik og ikke høre jer snakke, så det satte lidt af en dæmper på oplevelsen. Mit første møde med De Underjordiske var ganske udmærket, og det er i hvert fald noget jeg vil tjekke mere ud af i fremtiden.
Karakter 4 ud af 6


Narcosatanicos - Radar kl 02.15
Nu var det blevet tid til den sidste koncert på årets festival for mit vedkommende. Noget så kompromisløst havde jeg ikke forventet, da jeg stod og ventede på lokale Narcosatanicos inde i salen. Syrepunk/Noise er genren vi er ude i, og selvom jeg har kendt navnet i ret lang tid nu og hørt deres plade, så har jeg aldrig haft muligheden for at se dem live, men nu var ventetiden endelig ovre. Bandet gik i gang, og en ting som jeg synes var mærkeligt var, at folk begyndte at moshe til denne slags musik. Jeg har altid associeret denne slags musik med hvor man bare står og lytter, men nogle fandt jo åbenbart lysten til at moshe under deres koncert, og det var lidt irriterende da man prøvede at nyde musikken. Bandet havde, ligesom Death Hawks, syrede småfilm som blev spillet imens de spillede. Bare forskellen på de to bands var, at Narcosatanicos's film var en del mere syrede og forstyrrende. Bandet spillede godt sammen og deres intensitet matchede ligeså meget på deres sammenspil som på deres udstråling på scenen. Jeg begyndte uheldigvis at få en masse smerter i ryggen, men eftersom det var den sidste koncert på festivalen, så valgte jeg at se koncerten slut imens jeg var i smerter, og det synes jeg gjorde koncerten endnu bedre. Lyden var god inde i salen i forhold til, at der skete så meget på en gang, så var lyden rigtig god. De to sidste numre var Nausea og Salt, som satte et punktum for årets festival. Narcosatanicos er et godt eksempel på et band, som satte det farlige tilbage i Rock musik som jeg har savnet længe. Fed afslutning på mit første år på Spot festival.
Karakter 4 ud af 6

Yderligere information

  • Band/Kunstner/Tour: Spot Festival 2016
  • Karakter: Karakter: 4.5
  • Koncert dato: Fredag, 29 April 2016
  • Koncert sted: Atlas, Headquartes, Musikhuset, Radar, SCC, Musikhuset Kammermusiksalen
  • By: Aarhus
  • Genre: Metal, Rock
  • Samarbejdspartner: Spot Festival

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.