fbpx

Seether, Prana

Seether, Prana

København, og ikke mindst Vega, var tirsdag aften fyldt med god musik. Svenske tanks og lyrik om diverse heltedåder i Store Vega (Sabaton), og god musik i form af Seether i Lille Vega. Hver mand sin smag - denne mand er til smag af Sydafrika og alternativ rock.

 

Prana

Men før vi når så langt, skulle vi igennem ca. 30 minutter med russisk tråd. Lidt i 21 gik trioen på scenen, frontet af en ganske petite femme, med vind i håret og en vokal der lugtede langt væk af amerikansk whisky, tobak og grunge (læs: the unknown child of Courtney Love og Kurt Cobain). Accenten derimod var bragende russisk og som en af publikummerne tæt på mig angav, var det til tider ganske svært at tyde hvad der blev sunget. Nu vi er ved publikum, kunne Lille Vega i aftenens anledning melder udsolgt, og det kunne mærkes allerede fra start (Sabaton var ikke udsolgt).

Bortset fra vokalen, der ellers gik tydeligt igennem, leverede trioen en ganske engageret performance. Grunge blev blandet grundigt med punk og metal elementer, mens bandet stilsikkert spillede sig igennem deres numre. Overbevisende? Muligvist - det var ikke elendigt. Flere komposition havde en vis charme, som også fik det til at smågynge blandt publikum. Men primært var det forsanger Varlamova Natashas energi på scenen, der var Pranas force. Passende opvarmning? Ja, det fungerede ret godt i konteksten. God koncert? Hmm, tjo, sådan da. Det var hverken rigtig godt eller rigtig skidt. Til gengæld var Natasha et utroligt charmerende russisk indslag og trods vokalen, var det svært ikke at finde ja-hatten frem overfor hende og resten af Prana, nå der i bedste grunge-mode, blev rodet rundt på gulvet i en guitarkoger. Her ender vi så, et sted over middel. Med plads til forbedringer, men med en god fornemmelse i maven. 4 ud af 6.

 

Seether

Kl. 22, til en udenlandsk version af De Nattergales Støvledans, kunne et tæt pakket og allerede småsvedende publikum, se den sydamerikanske kvartet gå på scenen. Effektivt og velspillet startede Seether showet med "Gasolin" fra bandets 2004 udgivelse Disclaimer II, tæt fulgt op af "Needles", fra samme album. Effektivt og en pisse fed start.

Shaun Morgan leverede en fremragende vokal, der dog lød en smule mere rusten end på udgivelserne. Det gjorde absolut ikke det store, men gav til gengæld aftenens fremførte setlist, en endnu mere rå sound. Når der endelig skulle smedes med de følsomme toner, som på ”Broken”, spandt Morgen som en kælen killing og leverede en smuk og stemningsfyldt performance. En performance, der kun blev påvirket af publikums plapren. SÅ LUK DOG RØVEN! Det er simpelthen dårlig opdragelse. Nuvel, størstedelen af publikum sang med på det smukke nummer, men det er utilgiveligt at tilsudle et smukt øjeblik med ligegyldig smalltalk. 

Bølgerne gik højt og generelt var publikum med på aftenens fest. Om det så var de tunge toner i form af nye numre som ”Words As Weapons” eller ”My Disaster”, eller ældre velkendt materialet som ”Fake It” eller ”Country Song”, gyngede publikum med, mens temperaturen i Lille Vega gradvist steg. Afsluttet med ”Remedy” kunne publikum tilfredse forlade de trange kår i den lille sal og få en velfortjent omgang frisk luft i den kølige novembernat. Retrospektivt spillede Seether en fandens flot koncert, med en fint balanceret selist og performance. Publikum fik fire mennesker på en scenen, med deres instrumenter og intet andet. I pendant til hvad der foregik i Vegas store sal, var det en fornøjelse at opleve et band, der ikke havde behov for gimmicks eller kæmpe sceneshows. I stedet leverede Seether en intens og velspillet koncert hvor kompositionerne og bandets performance fik lov til at tale for sig selv. Jeg har svært ved at få armene ned over sydafrikanernes performance og min endelige dom er naturligt også derefter: 5,5 ud af 6.

 

 • Seether_2
 • Forfatter: Jill
 • Seether_4
 • Forfatter: Jill
 • Seether_1
 • Forfatter: Jill

Se flere billeder her!

Yderligere information

 • Band/Kunstner/Tour: Seether
 • Karakter: Karakter: 5.5
 • Koncert dato: Tirsdag, 25 November 2014
 • Koncert sted: Lille Vega
 • Genre: Grunge, Hard Rock

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.