fbpx

Russian Circles - Voxhall

Russian Circles - Voxhall

Vi bliver i Post-Metal boldgaden. I aften var det blevet tid til at se amerikanske Russian Circles. Et af de største bands indenfor selve genren. Jeg havde hørt mange gode ting om dem live, men vi er desværre i det område hvor jeg må anerkende, at jeg ikke har hørt så meget Russian Circles igennem årene, og taget i betragtning af, at jeg har valgt at anmelde deres koncert var lidt af et risky move. Men lad os se hvordan aftenen udviklede sig.

 

Cloakroom

Første band på scenen i aften var amerikanske Cloakroom. Deres musik ligger måske en anelse lidt op ad Post-metal, men alligevel er det mere indie og Post-rock end det er metal. Bandet gik på scenen og det var en meget fin indledning, og de første numre fungerede ganske fint. Der var desværre en del knas med lyden hvor at bassen fuldstændig overdøvede guitaren. Man kunne nemlig godt høre de atmosfæriske elementer i musikken, men alligevel endte det ud i et rungende bas helvede. Forsanger Doyle Martin, som også stod for guitar afdelingen, havde det ganske fint med at levere atmosfæriske passager, men alligevel fungerede det bare ikke da lyden inde i salen slet ikke var særlig god. Det faldt meget hurtigt til jorden og det blev en ret uudholdeligt at høre på musikken, så efter noget tid endte jeg i baren og satte mig til at vente på Russian Circles. Lyden inde i salen ødelagde det som kunne have gået hen og blevet en fed koncert.

Karakter 2 ud af 6

 

Russian Circles

Jeg må indrømme, at jeg har kendt Russian Circles i ca 3-4 år, og jeg har måske sammenlagt hørt ti minutter af deres musik, så jeg må indrømme at jeg ikke havde de vildeste forventninger. Bandet gik på scenen, og der var to ting som gik op for mig: 1. Lyden var meget bedre end Cloakroom. 2. Deres bassist Brian Cook er også med Sludge metal bandet Sumac, som for mig uden tvivl er det fedeste metal band jeg opdagede sidste år. Allerede fra først node begyndte jeg som småt at falde i trance med musikken, men det var først da hele bandet gik på jeg virkelig blev blæst bagover. Trommeslager Dave Turncrantz spillede virkelig godt sammen med Cook og guitarist Mike Sullivan, og det hele lød bare virkelig smukt. Cook skal lige have ros for at skifte imellem bas og guitar i numrene og alligevel formå at spille fejlfrit på begge instrumenter. Imens jeg lukkede øjnene og virkelig gav mig til at lytte nøje efter, kunne jeg godt høre det post-apokalyptiske element som musikken indebærer. Det var både grimt, det var tungt. Men på samme tid var det også virkelig smukt og det var næsten umuligt for mig at åbne øjnene og kigge på musikerne spille deres musik. Det var så fantastisk, at man skulle tro at det var løgn. Det er virkelig lang tid siden jeg har været så opslugt af en stemning før, som et instrumentalt band har formået at skabe. Der var selvfølgelig pause imellem numrene, men der var hele tiden noget baggrunds synth som spillede, og det gav den effekt som om at numrene var smeltet sammen på en helt fantastisk måde. Bandet spillede i lidt over en time, og det blev sluttet brat og der var fuldstændig stille inde i salen og folk jublede og klappede, inklusive mig selv.
Jeg var næsten rørt til tårer over Russian Circles. Taget i betragtning at jeg aldrig har hørt deres musik, så meget og det var første gang jeg så dem, så synes jeg selv, at de har lavet et kæmpe stort indtryk på mig. Jeg placerer den i hvert fald på den tredje bedste koncert jeg nogensinde har set.

Karakter 6 ud af 6

Yderligere information

  • Band/Kunstner/Tour: Russian Circles, Cloakroom
  • Karakter: Karakter: 5.0
  • Koncert dato: Tirsdag, 21 Februar 2017
  • Koncert sted: Voxhall
  • By: Århus
  • Genre: Post Metal
  • Samarbejdspartner: Fonden Voxhall

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.