fbpx

Royal Metal Fest 2018 - Fredag Fremhævet

Royal Metal Fest 2018 - Fredag

Nu var det endelig blevet tid til det årlige fest på Voxhall og Atlas, nemlig Royal Metal Fest. Med bands der spredte sig over hele genren, fans der var dedikerede og den gode stemning, så er det altid en fornøjelse at vende tilbage til den dejlige festival. Musikken i år for mit vedkommende var utrolig fed som sædvandelig. Fredag spækket med brutalitet og blodbad, og lørdag var mere til festens side, så formodet jeg at hygge mig gevaldigt de 48 timer jeg tilbragte på de to spillesteder. Og selvfølgelig var den rullende pølsemand også tilbage, så alt var ved det gamle.

 

Lifesick - Atlas kl 16.00

Første band på dagens program var Lifesick fra Fredericia. På trods af det ikke store fremmøde lige pt, så fik bandet sparket festivalen rigtig godt i gang. Tung metallisk Hardcore der rystede de dybeste knogler i kroppen. Det som nok var mest imponerende, var det at selvom bandet spillede uden en bassist, så bragte bandet alligevel tunghed og dybde med sig. Jeg må ærligt indrømme, at Lifesick på plade har virkelig ikke sagt mig det særligt store, men live er det en helt anden sag, fordi her kommer nemlig det intense lydbillede virkelig til live. Det eneste lavpunkt af koncerten var det, at aktiviteten på scenen matchede ikke helt musikkens intensitet, da bandets medlemmer var relativt stillestående, udover lige engang hvor et medlem lavede splitjumps. All in all leverede Lifesick en fin koncert, og en hermed godkendt start på festivalen.

Karakter 3½ ud af 6

 

Rings Of Saturn - Voxhall

Nu var det tid til noget helt andet, nemlig Progressive Deathcore som bandet er beskrevet på flere hjemmesider. En af de mest forvirrende ting, der var med Rings Of Saturn var det, at på deres Wikipedia står der til at være fem bandmedlemmer, men da bandet entrede scenen, var der kun tre, en guitarist, sanger og trommeslager. Det her skal nok blive interessant tænkte jeg, men alligevel var det langt fra interessant. Man kan ikke benægte at bandet spiller utrolig godt, men det var simpelthen en dæmper, når bas og anden guitar er på backing track og det virkede utrolig halvhjertet og kikset at se på. Pigsqueals, breakdowns og instrumenter på backing track gjorde mit første møde med bandet ikke særligt mindeværdigt, og det er nok bare en oplevelse, jeg helst vil glemme hvis jeg skal være helt ærlig.

Karakter 1 ud af 6

 

Shining - voxhall

Jeg missede desværre Hideous Divinity, men næste band på programmet er et band, jeg havde set længe frem til. Shining, der er frontet af Niklas Kvarforth, der er lige så psykisk syg som han er en intens preformance kunstner. Alle de skrækhistorier man hører om Shining med at der bliver skåret i sig selv, og slåskampe med publikum, så var der alligevel store forventninger. Bandet kom ind på scenen til en fuld sal af mennesker, der var klar til at vidne depression og selvmords musik på højeste plan. Efter noget tid kom Kvarforth endelig ud på scenen, og folket var helt oppe at køre. Lyshhowet var superfedt under det første nummer. I sand Shining stil var der selvfølgelig en som en rækte fuck af Kvarforth flere gange, og først så endte det med at han blev spyttet i hovedet og efterfølgende truet med tæsk. Bandet spillede godt sammen, også selvom der var lidt knas med lyden engang imellem. Nogle medlemmer fra publikum satte lidt af en dæmper på oplevelsen, da under de stille numre blev der snakket, og det er jo selvfølgelig aldrig særligt sjovt. Shinning var en oplevelse, men det var sgu lidt ærgerligt at folk ikke kunne finde ud af at være stille under numrene, og for mit vedkommende havde det også passet bedre hvis de havde spillet lidt senere på aftenen, så den rigtige stemning havde været der, men sådan kan det gå nogle gange.

Karakter 3 ud af 6

 

Blood Eagle - Atlas

Nu var det blevet tid til noget helt andet, både genremæssigt og udtryksmæssigt. Blood Eagle spiller nemlig ikke særligt ofte live, så det er alligevel noget af et scoop. På grund af den begrænsede kapacitet, da var inde på Atlas, så måtte vi stå udenfor og vente i et øjeblik, men da vi endelig kom ind i salen, var der allerede fuld skrald på. Deathgrind af den ondeste skuffe med flere prominente musikere fra den danske metal scene, og der var ikke et tidspunkt hvor bandet lod publikum slippe fra deres jerngreb. Inde i sættet var der lige nogle problemer i basafdelingen, men det blev hurtigt rettet op på, så nedslagtningen kunne fortsætte. Jeg så Blood Eagle tilbage i 2013, hvor jeg var blæst bagover, og i aften var heller ikke nogen undtagelse. Blood Eaglere nikkede en skalle, der i hvert fald kunne mærkes dagen efter! Fedt!

Karakter 5 ud af 6

 

Origin - Voxhall

Nu var det endelig blevet tid til Origin. Det band jeg havde set mest frem til, siden de blev offentliggjort tilbage i december. Jeg har hørt masser af historier om bandets liveshows, hvor det bare er fuldstændig kaos på højeste plan og disse historier viste sig heldigvis at være sande. Da bandet kom på scenen og endelig gik i gang, havde helvede meldt sin ankomst over Voxhall. Lyden var utrolig de første par minutter, men det blev heldigvis rettet op på indenfor meget kort tid, og nu var lyden perfekt og galskaben var ikke til at styre. Som det første band på dagen, der fik både skabt Wall of death, Circle Pit og moshpit under en koncert, og de gjorde det meget klart at deres scene var lige så meget vores, så stagediving var der også masser af. At høre Origins musik er et privilegie i sig selv, men at se dem live er lige så meget et show. Der sker så meget på deres instrumenter at det næsten ikke er til fatte, og de spiller med så ekstrem præcision og teknikalitet, at det burde være ulovligt. De utrolige fede numre som Truthslayer, Expulsion Of Fury og Aftermath satte bare mere benzin på bålet, og galskaben fandt ingen ende. Origin gennemtæskede Voxhall synder og sammen og pissede derefter på dets døende lig.

Karakter 6 ud af 6

 

Møl - Atlas

Vi står i samme situation som til Blood Eagle hvor at der var for mange mennesker inde i Atlas så vi var nødt til at vente. Måske efter to til tre minutters ventetid fik vi endelig lov til at komme ind og Atlas var næsten fyldt til randen. Møl har nemlig haft meget hype her på det seneste, og det er også vejfortjent, fordi i manges øjne inklusivt mine egne, er Møl virkelig banebrydende indenfor dansk metal. Lyset inde i salen var næsten for meget. Utrolig blændende og i blinkede i takt med musikken. Udover det så var lyden god inde i salen, og atmosfæren var smittende. Forsanger Kim Sternkopf skreg som ind i helvede, og sammen med hans band gik det hele op i en høj enhed. Bandet spillede en god koncert, og jeg glæder mig til at høre deres debutalbum, som de udgiver i næste uge.

Karakter 4½ ud af 6

 

Bloodbath - Voxhall

Scoopet over dem alle. Bloodbath er et band jeg er vokset op med, og sammen med Entombed var de med til at introducere mig for rå, beskidt HM-2 boss guitarlyd. Bandet spiller nemlig ikke særlig ofte, og som der blev nævnt i starten, var det noget af et scoop. Bandet gik i gang og Let The Stillborn Come To Me satte gang i nedslagtningen, men allerede efter første nummer var der problemer i basafdelingen, hvilket satte et langt stop for koncerten indtil de gik i gang igen med numre som So You Die, Anne og min personlige favorit Cancer Of The Soul. Med Nick Holmes i front er det ikke det samme som Mikael Åkerfeldt eller Peter Tägtgren, og det bliver utrolig hurtigt tydeligt i aften. Holmes står bare stille på scenen imens han stirrer ud i publikum, samtidig med at han synger. Det bliver kedeligt i længden, og Holmes formår bare ikke at skabe den beskidte stemning, som Bloodbath har gjort før. På trods af de fede numre og den evige klassiker Eaten, så ender showet faktisk med at være en middelmådig affære, og det er sgu en skam fordi er jeg nemlig rigtig glad for Bloodbath.

Karakter 2½ ud af 6

Yderligere information

  • Band/Kunstner/Tour: Royal Metal Fest 2018
  • Karakter: Karakter: 4.0
  • Koncert dato: Fredag, 06 April 2018
  • Koncert sted: Voxhall
  • By: Aarhus
  • Genre: Metal
  • Samarbejdspartner: Metal royale

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.