fbpx

Royal Metal Fest 2018 - Lørdag

Royal Metal Fest 2018 - Lørdag

Vi var nu nået den sidste dag på dette års Royal Metal Fest. Jeg må ærligt indrømme, at alt det som jeg havde set mest frem til spillede om fredagen, så jeg havde ikke de største forventninger til lørdag, men jeg endte nu med at blive meget positivt overrasket.

 

Allegaeon - Voxhall

Allegaeon var det første band for mit vedkommende, da jeg desværre var forhindret i at se de to første bands, men skidt pyt det her skulle nok blive interessant. Jeg havde ikke stiftet bekendtskab med bandet før, men genremæssigt ligger det nok op af noget moderne melodisk dødsmetal. Jeg skal lige love for at jeg blev ordentligt vækket, da bandet gik i gang med at spille. Det er nemlig ikke helt den mest originale musik du kan finde, men det er nødvendigvis ikke nogen dårlig ting. Forsanger Riley McShane var ikke den mest energiske frontmand, men han formåede at bringe et smil på publikums læber imens han skiftede imellem smuk skønsang og skræmmende dødsgrowl. Lyden inde i salen var god og det hele var tydeligt, men publikum var stadig ret trætte efter i går, men de tog heldigvis godt imod bandet og det er i hvert fald ikke det sidste jeg hører til Allegaeon.

Karakter 4 ud af 6

 

(O) - Atlas

Nu var det blevet tid til noget helt andet, og dagene op til har mange af mine venner snakket om dette band. Navnet er lidt op til debat, hvor nogen kalder dem intet eller parentes nul parentes. Men alt det til side så placerede jeg mig helt oppe ved scenen og gjorde mig klar til at se om hypen var det værd. Jeg har nemlig fået (O) anbefalet masser af gange, men har aldrig taget mig sammen til at få det tjekket ud, og det var i hvert fald en kæmpe fejl fra min side af. Storslået Post-Black Metal der ikke bare holder sig indenfor de rammer. Der var nemlig både plads til Shoegaze, Speed Metal og Sludge, der alt sammen var vidt forskelligt men alligevel vedligeholdt den røde tråd. "Skål Horsens" råbte deres forsanger efter et par numre, man kunne tydeligvis se at han tog pis på publikum, efter han rettede sig og råbte "Skål Århus!". Selvom jeg var fuldstændig tryllebundet hele koncerten igennem, så var det mest de lange atmosfæriske Black Metal sange jeg virkelig lagde vægt på, fordi det var næsten ikke til at fatte hvor velskrevet og storslået det lød. (O) leverede en fantastisk koncert, og det i hvert fald et band vi alle sammen burde holde øje med i fremtiden fordi det her var i hvert fald en oplevelse jeg sent vil glemme.

Karakter 6 ud af 6

 

Crocell - Voxhall

(O) gik endda over tid så der var ikke særlig meget tid til overs for at hygge og slappe af med bekendte, da vi skyndte os over til Voxhall for at se de lokale drenge i Crocell. Volumen fejlede i hvert fald ingenting da vi ankom i salen, hvor bandet allerede var i fuld gang med at give den fuld smadder. Man kunne tydeligvis se at bandet havde set længe frem til at spille for det metalsultne publikum, og festen blev skabt utrolig hurtigt. Folk der stagedivede og bandets trademarksnaps, der bliver delt rundt ude imellem publikum. Intensiteten var et show i sig selv og folket kunne simpelthen ikke få nok. Bandet spillede en masse nye numre fra deres seneste udspil Rellics, men alligevel var der også plads til noget fra de tidligere albums. Crocell gav os en fed lektion i hvordan man spiller ordentlig Århusiansk dødsmetal.

Karakter 4 ud af 6

 

Altar Of Oblivion - Atlas

Altar Of Oblivion stod nu klar på Atlas til at levere deres Doom Metal. Der var mødt en lille men dedikeret fanskare op til koncerten inde i salen. De første par numre fungerede fint, selvom der måske var lidt knas med lyden til tider. Efter noget synes jeg virkelig at det begyndte at blive kedeligt. Bandet på scenen var ikke de mest energiske gutter, måske lige udover forsangeren der lige engang imellem bevægede sig frem og tilbage. Musikken blev alt for langtrukkent i sidste ende, så det blev desværre en kort oplevelse for mit vedkommende, selvom det var en lovende start.

Karakter 2 ud af 6

 

Horned Almighty - Voxhall

Det var meningen at Svart Crown skulle spille, men de aflyste desværre deres Europa tour, så det betød heldigvis at Black Metal "bøllerock" bandet Horned Almighty kunne træde til. En stor menneskemængde stod foran scenen imens bandet smadrede hele publikum. Circle pit, moshpit og weekendens obligatoriske stagedivere var igen til stede under koncerten. Bandets punkede version af Black Metal gik direkte ind hos publikum, inklusivt mig selv der havde alt for travlt med headbange og smide hornene i vejret. Horned Almighty var både udstyret med corpse paint og døde dyrekranier på mikrofonstativet, og jerngrebet bandet havde om publikum var næsten for meget, og vi fik endda også lige hørt et nyt nummer fra den kommende plade. Jeg har nemlig aldrig sat Horned Almighty på anlægget derhjemme, men efter denne oplevelse med dem kan det godt være at det skal ændres på. En magtdemonstration uden lige!

Karakter 6 ud af 6

 

Lebenssucht - Atlas

Øøh ja hvordan skal jeg beskrive denne oplevelse.... Lad os prøve at tage det fra en ende af. Jeg går over mod Atlas og jeg får at vide, at jeg bliver nødt til at tjekke det her Black Metal band ud, og da jeg ankommer i salen ved jeg slet ikke hvad jeg er gået ind til. Det lød for det første af helvede til for at sige det mildt eller bare for at sige det som det er, og jeg troede bare at det var lydproblemer. Jeg bevægede mig tættere på scenen og det er nemlig her hvor det bliver virkelig bizart og ulækkert. Stanken var uudholdelig og musikken var værre, bandmedlemmerne der er sølet ind i blod (hvor jeg så møder en af mine venner der fortæller mig at det er griseblod) og det hele stinker bare. Både musikken og blodet stank. Føj for satan da!

Karakter 1 ud af 6

 

Ex Deo - Atlas

Jeg missede desværre overblikket over tiden, og endte kun med at se en lille smule af Neo Obliviscaris, der leverede en fin afslutning, men det var desværre ikke længe nok til at definere hele showet. Jeg bevægede mig derfor over til Atlas igen hvor Ex Deo skulle spille op til dans. Ex Deo er bogstaveligt talt Kataklysm bare med et medlem mere. Genren er historisk melodisk dødsmetal hvis, man kan kalde dem det, det tror jeg måske godt jeg kan tillade mig da de stod i fuld romer rustning imens de spillede deres dødsmetal. Jeg havde nok fortrukket Kataklysm i stedet for, da Ex Deo er rimelig intet sigende. Jeg føler ikke helt at koncerten nåede op aldrig op på mere end et middelmådigt niveau. Tak for denne gang, Atlas. Ses næste år!

Karakter 2½ ud af 6

 

Ensiferum - Voxhall

Sidste band på plakaten og festivalens hovednavn. Jeg må ærligt indrømme at jeg virkelig inderligt ikke kan fordrage Folk Metal. Jeg synes det er en plat genre der siger mig intet, men så skete der noget som jeg ikke havde forventet. Måske efter femten minutter inde i salen begyndte jeg faktisk at kunne lide musikken og synes at bandet spillede godt, og publikum var fuldstændig med på festen. Lyden var god inde i salen og humøret var helt i top inde i salen, og mit hoved begyndte så småt at rykke frem og tilbage. Ensiferums spilleglæde var heller ikke noget at tage fejl af, og i modsætning til de andre bands som har spillet hvis udtryk har enten været ekstremt eller dystert. Her skiller Ensiferum sig ud fra mængden, hvor de bare gerne vil have at folk har de godt og skabe en fest, hvilket de også ente med at gøre. Iron, som er det eneste Ensiferum nummer jeg kender, endte med at slutte festivalen og koncerten af med, og det var en ganske fin sløjfe for en god koncert, som jeg havde forventet ville være dårlig. Men igen de positive overraskelser i dag har været fede og at sige at Ensiferum leverede en god koncert er en sætning jeg aldrig troede jeg ville sige. Tak for i år, RMF!

Karakter 4 ud af 6

Yderligere information

  • Band/Kunstner/Tour: Royal Metal Fest
  • Karakter: Karakter: 4.0
  • Koncert dato: Lørdag, 07 April 2018
  • Koncert sted: Voxhall, Atlas
  • By: Aarhus
  • Genre: Metal
  • Samarbejdspartner: Metal Royale

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.