fbpx

Royal Metal Fest 2015 - Lørdag

Foto: koncertfotoaarhus.dk
Foto: koncertfotoaarhus.dk

Swindler
Jeg ankommer på Voxhall, sådan halvt tømmermands ramt og har forsøgt at drukne de værste tømmermænd med nogle iskolde Royal øl. Jeg placerer mig i midten af salen imens Swindler var på scenen. Bandet kan man vel kalde for en supergruppe, som består af medlemmer fra Hatesphere og Surfact. Lyden var god og man kunne mærke at bandet var glade for at være til stede. Jeg nød Swindlers koncert, og jeg håber at de rammer Århus igen snart.
Karakter: 4 ud af 6


Da jeg igen blev distraheret af Atlas's bar og mine venner og bekendte, mistede jeg øje med tiden og gik glip af de lokale Thrash helte i Hells Domain.


The Walking Dead Orchestra
Efter noget tid bevægede jeg mig tilbage mod Voxhall, hvor The Walking Dead Orchestra var klar til at gå på scenen. Jeg har aldrig nogensinde hørt om dem før og jeg vidste ikke helt hvad jeg skulle forvente. Det viste sig, at de spiller helt utrolig typisk Deathcore, som mange bands nu om dage spiller. Vi blev ikke præsenteret for noget som var særlig originalt eller noget som blev fedt. TWDO var en kedelig oplevelse. som ikke var særlig mindeværdig.
Karakter: 1 ud af 6


Internal Bleeding
Slam Death Metal herrerne i Internal Bleeding var taget på tour med Broken Hope, og begge bands lagde vejen forbi Århus denne weekend. Jeg så Internal Bleeding på Aalborg Metal Festival 2 år tilbage, og det var en middelmådig oplevelse. Jeg stod oppe på balkonen, hvor lyden var god og publikum virkede lidt sløve under showet. Bandet skiftede imellem hurtige og langsomme tempoer ,og eftersom det er Slam Death, så er breakdowns obligatoriske. Det var et fint gensyn med Internal Bleeding, og de leverede en god dosis af Dødsmetal på denne regnvejrs lørdag.
Karakter: 3½ ud af 6

 

broken hope Metal Royale 11 04 2015   200
Broken Hope - Foto: koncertfotoaarhus.dk

 

Broken Hope
Nu blev tempoet for alvor sat op. Broken Hope gik på scenen og gik i gang med at slå alle ihjel. Hold nu op det tempo bandet spillede med var imponerende hurtigt og præcist på hvert sekund. Forsanger Damian Leski var god til at få folk med på den, og folk headbangede så hårdt, at man skulle tro, at deres liv afhang af det. Jeg havde ikke fået hørt Broken Hope før jeg så dem, og jeg var positivt overrasket. Der blev spillet blandet materiale både fra gammelt og nyt. Lyden var god, men måske kunne vokalen været en lidt tydeligere i højttalerne. Broken Hope var en fed oplevelse, og det var uden tvivl dette års overraskelse.
Karakter: 4 ud af 6


Majesty
Power Metal. En genre jeg virkelig ikke er vild med, men alligevel prøver at jeg at give den flere forsøg. Majesty var det obligatoriske Power Metal band på plakaten i år, og en del mennesker var mødt op til deres koncert. Jeg fandt meget hurtigt ud af, at det overhovedet ikke var noget for mig, så jeg valgte at forlade koncerten tidligt. En utrolig dårlig omgang bras, som i mine øre ikke kunne bruges til noget.
Karakter: 1 ud af 6

 

belphegor Metal Royale 11 04 2015   317
Belphegor - Foto: koncertfotoaarhus.dk

 

Belphegor
Jeg kan huske da jeg så Belphegor tilbage i 2013 på Aalborg Metal Festval. Det var nok den eneste koncert jeg har været til, hvor jeg ikke helt fattede hvad det hele gik ud på. Deres ekstreme blanding af Black metal og Death Metal, og tekster om satan, blasfemi og sadomasochisme er noget jeg har meget svært at tage seriøst. Bandet kom på scenen og spillede røven ud af bukserne og bogstaveligt talt var de dækket af maling fra top til tå. Jeg havde indtaget en del alkohol og jeg synes denne koncert var en større succes på Royal end på Aalborg. Numre som ”Gasmask Terror, Lucifer Incestus, Bondage Goat Zombie” gik direkte ind og satte ordenligt i gang i nakkemusklerne. Jeg nød Belphegors show og de leverede en fed omgang Blackened Death Metal, og jeg gik fra koncerten meget tilfreds.
Karakter: 4½ ud af 6


Anaal Nathrakh
Det var en stilhed i Voxhall lige før dommedagen og verdens undergang gik på scenen. Verdens undergang går under navnet Anaal Nathrakh og det er uden tvivl grunden til, at jeg overhovedet tog af sted i år. Bandet kom på scenen og er du gal hvor var det højt. Jeg fik et ordenligt adrenalinspark og den bedste idé var at hoppe direkte ind i pitten og smadre alle. Man kunne ikke havde bedt om en bedre sætliste, hvor fokus var mest på deres seneste udspil Desideratum, men alligevel blev hele deres diskografi dækket rimelig godt og grundigt. ”Unleash ” og ”Monstrous In Animo” satte nedstigningen til helvede i gang. Der gik rent moshpit i den da ”Bellum Omniom contra Omnes” blev spillet, og den evige klassiker ”Forging Towards The Sunset” blev også spillet og halse blev skreget til blods. Dave Hunts udstråling af misantropi på scenen var noget, som passede perfekt sammen med musikken. Flere klassikere blev smidt i hoved på folk specielt for mit vedkommende med numre som ” In The constellation of the Black Widow, Submission Is For The Weak, Between Shit And Piss We Are Born, Lucifer Effect og Drug Fucking Abomination” var numre som jeg har lyttet utrolig meget til og som fungerede alt for godt live. De havde to numre tilbage, og den bedste idé i verden var at åbne hegnet til scenen, op på scenen og så crowdsurfe.
Sidste nummer for i aften var den klassiske ”Do Not Speak” fik publikum til at give det sidste stykke energi de havde i sig, og hoppede enten ind i pitten eller op på scenen.

 

anaal Metal Royale 11 04 2015   353
Anaal Nathrakh - Foto: koncertfotoaarhus.dk

 

Det lykkedes mig under koncerten at få metallåsen på mit armbånd i hoved, så jeg fik et lille hul i hovedet og min elskede Napalm Death trøje blev revet i stykker, men alligevel kan jeg sikkert sige at dette var den bedste Royal Metal Fest jeg har været med til! Tak for i år Århus! Vi ses næste år!
Karakter: 6 ud af 6

 

Se fredagens reportage her!

Yderligere information

  • Band/Kunstner/Tour: Royal Metal Fest 2015
  • Karakter: Karakter: 3.5
  • Koncert dato: Lørdag, 11 April 2015
  • Koncert sted: Voxhall / Atlas
  • By: Aarhus
  • Genre: Metal, Rock
  • Samarbejdspartner: Metal Royale

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.