fbpx

Roskilde Festival 2018: Scour

Roskilde Festival 2018: Scour

Endnu engang er Phil Anselmo på Roskilde og denne gang med Scour, et nyt blackmetal band han har stablet på benene. Ét projekt mere og vi har en tradition. Men om han bliver inviteret tilbage, tjo okay, det gør han nok (nazi-kontroverser til side), men så er det mere pga. personen end musikken – Scour er bare ikke synderligt interessant, ej heller var hans soloprojekt The Illegals.

Ligesom Dead Cross har Scour en opgave foran sig i form af, at skulle overbevise et publikum der sandsynligvis intet kender til dem på forhånd: med kun to ep’er ude er det ikke underligt. Den afgørende forskel viser sig dog hurtigt: Mike Patton er langt mere underholdende end Anselmo, selv på en god dag – og i dag er ikke en god dag. Mr. Anselmo er træt både at se og høre på, det er forsigtige og langsomme bevægelser og han har endda teksterne stående på et nodestativ for som han siger ”jeg er med i så mange bands at jeg glemmer teksterne”.

Publikum er i sin helhed ikke imponeret, og der er ellers mødt ganske rigeligt op. Godt nok er han en figur der oftest er i det skæve hjørne, og han har stadig en fremtoning som man lægger mærke til – men det falder brat til jorden når manden knapt gider være her. Jeg ved heller ikke helt hvad tanken bag dette band er. Hvis det ”bare” var at spille blackmetal, hvorfor er det seneste album med The Illegals så rimelig tæt på dette lydudtryk? Uanset hvad fremstår det blodfattigt, og det selvom resten af bandet spiller solidt. Lyden er også ganske glimrende.

Det er kun de to Pantera-covers til slut der sætter gang i sagerne, men så skal jeg da også love for, at der sker noget. At det lige er dét der skal rykke er i sin essens ret trist, men effektfuldt desuagtet. Det kan bare ikke gøre op for, at det var ligegyldigt hele vejen op til, primært pga. Anselmo selv. Det dur sgu ikke at tro, at ens navn gør op for performance – det gør det ikke.

Sætliste:
1) – Crooked
2) – Dispatched
3) – Piles
4) – Bleak
5) – Codes
6) – Massacre (Bathory cover)
7) – Red
8) – Barricade
9) – Tear Gas
10) – Slaughtered (Pantera cover)
11) – Strength Beyond Strength (Pantera cover)
Kilde: www.setlist.fm

Yderligere information

  • Band/Kunstner/Tour: Scour
  • Karakter: Karakter: 3.0
  • Koncert dato: Lørdag, 07 Juli 2018
  • Koncert sted: Pavilion, 20:15
  • By: Roskilde
  • Genre: Black Metal

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.