fbpx

Roskilde Festival 2018: Clutch

Roskilde Festival 2018: Clutch

Det er 10 år siden jeg sidst var på Roskilde – og 10 år siden jeg sidst så Clutch. Det var sjovt nok også på Roskilde Festival, tilbage i 2008 på den hedengangne Odeon-scene. På flere måder passer det jo derfor perfekt, at jeg slog forbi dem her på Avalon som noget af det første om onsdagen – og så det faktum, at det var det mest relevante udover Dark Tranquillity (som jeg missede ligesom de vel 100.000 andre der skulle se Eminem). Det er en sløv hiphop sang der byder velkommen, hvilket passer fint til stemningen – ligeledes gør dét, at man kan lugte hash et minut inde i koncerten.

Så kan man stå og føle sig godt tilpas i det rock’n’rollede univers Clutch befinder sig i – det nærmer sig uomtvisteligt stoner på de nyere plader, men forsangeren groover derudaf med en støvet og sprælsk tilgang til det om det så er gammelt eller nyt. Han er på, som han ser helt normal og hyggelig ud men altså er festens midtpunkt på samme tid – eller nærmere, den fest han forsøger at starte. Det samme drive kan ikke tilskrives om hans kollegaer, der nøjes med den introverte fremgangsmåde. Groovet jovist, men indad, ikke udad.

Det kan også være fordi volumen ikke er højere: det gør det markant sværere at finde sig tilpas i. Lyden i sig selv er som sådan rimelig, men man bliver langtfra rusket igennem, heller ikke selvom man måtte befinde sig næsten helt oppe i front. Der mangler bund, kort og godt. Givet, de forreste rækker har det vist ret lækkert, men det forplanter sig aldrig udover de forreste fem-ti rækker. Det er ikke fordi de forsamlede er uinteresserede, de er bare ikke mærkbart engagerede.

Men det er vel også forventet, når der udelukkende præsenteres sange fra de tre seneste albums helt indtil det sidste kvarters tid. Her løfter det sig til gengæld gevaldigt. Fra middelmådighed til stort, fra beherskede klap og hujen til jubelbrøl – vi får nu ”Spacegrass” og lidt efter ”The Mob Goes Wild”, de to eneste tilnærmelsesvis gamle sange, og ind imellem både et par moshpits, en dance-battle og et amatøragtigt, men dog charmerende, forsøg på at starte en cirkelpit. Så kører vi!... 
Men altså alt for kort.

Sætliste:
1) – X-Ray Visions
2) – Firebirds!
3) – Crucial Velocity
4) – Gimme The Keys
5) – How To Shake Hands
6) – A Quick Death In Texas
7) – Earth Rocker
8) – Sucker For The Witch
9) – Hot Bottom Feeder
10) – The Face
11) – D.C. Sound Attack!
12) – Spacegrass
13) – In Walks Barbarella
14) – Electric Worry
15) – The Mob Goes Wild
Kilde: www.setlist.fm

Yderligere information

  • Band/Kunstner/Tour: Clutch
  • Karakter: Karakter: 3.5
  • Koncert dato: Onsdag, 04 Juli 2018
  • Koncert sted: Avalon, 19:30
  • By: Roskilde
  • Genre: Rock N' Roll, Stoner Rock

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.