fbpx

Paradise Lost - Voxhall Fremhævet

Paradise Lost - Voxhall

Tre dage senere og 7 koncerter senere var vi nået finalen. Doom Metal er den perfekte genre til at sætte en fin sløjfe for mit vedkommende. Paradise Lost er jo mere eller mindre legendariske indenfor genren, og at de gæstede Århus betød jo, at der uden tvivl var mødepligt på Voxhall, og det at Pallbearer var med som opvarmning, var allerede et kæmpe plus for mit vedkommende. Lad os komme i gang med anmeldelserne.

 

Sinistro

Første band på scenen i aften var portugisiske Sinistro. Jeg har ingen idé om hvem de er, men ved på forhånd at de nok ligger i samme båd som de andre to bands på scenen i aften. Lyden var rigtig god inde i salen og stemningen var også god, både på scenen og ude blandt publikum. Lidt inde i koncerten synes jeg måske, at det lige blev en anelse ensformigt og halvkedeligt. Måske var det bare mig som ikke lige helt kunne se det fede i deres musik, hvilket også gjorde det til en utrolig langtrukken koncert. Publikum rundt omkring virkede til at kunne lide det, men jeg følte sgu aldrig helt at bandet kom helt udover scenekanten. Så det endte sgu med at blive en lidt ligegyldig koncert for mit vedkommende.

Karakter 2 ud af 6

 

Pallbearer

Efter pause var det endelig blevet tid til det suveræne Doom metal band Pallbearer. Jeg har haft stor glæde af bandets musik de sidste tre år, og deres koncert med Yob for tre år siden var også fuldstændig fantastisk. Nu, efter tre års ventetid for mit vedkommende, var det endelig tid til at bandet skulle destruere vores trommehinder og sende os langsomt i graven. Allerede fra starten var det storslået og fantastisk, præcis ligesom på pladen og lyden var fantastisk god. Forsanger Brett Campbell gav os en lektion i melankolsk skønsang, og bandet gjorde det lige godt på deres instrumenter. Den knusende bas sammen med gennemtæskede trommer satte den perfekte stemning i aftenens tungheds tegn, og publikum var fuldstændig opslugt af stemningen. Dagen før havde jeg brokket mig over at folk ikke kunne finde ud af at tie stille når musikken blev spillet, men i aften var der stadig folk som snakkede under de stille stykker i Pallbearers musik, men det var i hvert fald ikke i samme grad som dagen før. Pallbearer leverede en fantastisk koncert, og de fik også slået fast at de uden tvivl er en force som ikke kan blive slået omkuld lige om snart. Fantastisk!

Karakter 6 ud af 6

 

Paradise Lost

Nu var det blevet tid til aftenens hovednavn, og salen var proppet til randen. Jeg må ærligt indrømme, at jeg er mere interesseret i bandets sideprojekter såsom Bloodbath og Vallenfyre i stedet for Paradise Lost, så nu var der endelig en chance for at jeg kunne blive omvendt til en fan. Men det skete dog aldrig helt. Lyden var god inde i salen og folk var tændte, så synes jeg at bandet virkede måske en smule FOR introverte i stedet for at virkelig lade sig fange af musikken. Forsanger Nick Holmes gjorde et godt stykke arbejde med at være god til at balancere imellem skønsang og dødsgrowls, og Gregor Mackintosh spillede smukke melodier og tunge riffs på spaden, men alligevel synes jeg aldrig helt, at det nåede op på det geniale niveau, som jeg havde håbet på. Både med sange fra deres nyeste udspil og tidligere, så det var varieret depressive sange vi fik hørt i løbet af aftenen, men jeg forlod Voxhall en anelse skuffet og ikke som hårdkogt fan, som jeg havde håbet på. Jeg prøver også at tænke tilbage på om der var noget dårligt eller bare om bandet havde en off day, eller var er deres musik bare ikke noget for mig. Ærgerligt, men sådan kan det desværre gå nogle gange.

Karakter 3 ud af 6

Yderligere information

  • Band/Kunstner/Tour: Paradise Lost + support: Pallbearer, Sinistro
  • Karakter: Karakter: 4.0
  • Koncert dato: Lørdag, 07 Oktober 2017
  • Koncert sted: Voxhall
  • By: Århus
  • Genre: Doom Metal

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.