fbpx

Northside Festival 2018: Jimmy Eat World

Northside Festival 2018: Jimmy Eat World

Damn, 10 år. Hvor er de blevet af? Ligesom N.E.R.D. lige forinden oplevede jeg sidste gang emo-rockerne i Jimmy Eat World for over 10 år siden, dengang i Lille Vega. Jeg husker det som godt, men uden flere klare detaljer. Og der skulle da også gå 9 år før de vendte tilbage til vores breddegrader, mere præcist på Tinderbox sidste år. Og nu er de så her. Hvad forventer jeg egentlig?

Det er svært at sige. Ligesom forsamlingen op til nu er den mest blandede jeg har set på Northside, således er jeg også selv blandet; afventende, nysgerrig, men også noget distanceret. Jeg har ikke dyrket bandet i den mindste grad, men lyttede dog op på dem her inden og kunne konkludere, at de ville fokusere på ”Bleed American” og ”Futures”: de to albums der propellerede Jimmy Eat World fra undergrunden til mainstream succes – det kan godt være vi max. er nogle hundrede mand her i dag (og det er gavmildt sat, området omkring Rød Scene er ikke engang halvt fyldt), men i USA er det gigantiske arenaer der er tale om. Det må være spøjst for sådanne bands at komme hertil, og nogle gange kan man undre sig over hvorfor de overhovedet gider.

Sidstnævnte er hurtigt der jeg lander: hvorfor er I her, Jimmy-drengene? Det er ikke ligefrem entusiasme eller spilleglæden der lyser ud af jer. Det tekniske sidder i skabet, lyden ligeledes, men nøj hvor det ellers kører på den grumme rutine, dette foretagende. Det er langt fra dårligt, vi har trods alt at gøre med nogle ekstremt erfarne herrer – men det klikker bare ikke rigtigt. Og det handler altså ikke om sangene: det er de store hits der bliver leveret, kun enkelte udstikkere til de mindste populære albums finder vej til sætlisten, og håndværket er helt i orden. Men der mangler følelser i det, nerve og bare en anelse vildskab. Det er alt, alt for pænt, og i den grad det modsatte af nærværende, selvom der som nævnt kun er ganske få mødt op, og det derfor på alle måder har muligheden for at være intimt – det sker bare ikke.

Måske er det dét faktum, at mange virker til at være dukket op som interesserede i stedet for som fans. Måske gad Jimmy Eat World bare ikke lige denne dag. Under alle omstændigheder får ”The Middle” som den eneste skæring kortvarigt gang i forsamlingen, men dét er så også det, og her tre kvarter senere er det forbi. Middelmådigt i ordets klareste forstand.

Sætliste:
1) – Bleed American
2) – A Praise Chorus
3) – Big Casino
4) – Sure And Certain
5) – Futures
6) – Pain
7) – Work
8) – Love Never
9) – Lucky Denver Mint
10) – Sweetness
11) – The Middle
Kilde: www.setlist.fm

Yderligere information

  • Band/Kunstner/Tour: Jimmy Eat World
  • Karakter: Karakter: 3.0
  • Koncert dato: Fredag, 08 Juni 2018
  • Koncert sted: Red Stage, 19:00
  • By: Aarhus
  • Genre: Emo, Rock

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.