fbpx

Northside Festival 2018: Queens Of The Stone Age Fremhævet

Northside Festival 2018: Queens Of The Stone Age

Dette er mit tredje møde med dronningerne af stenalderen, og jeg må sige det som det er: det er bare ikke mit band – ikke live, og i endnu mindre grad på plade, selvom de dog har udmærkede sange rundt omkring. Det er for mig at se rock’n’rollet ørkenrock gjort populært, selvom man kan finde det langt bedre andetsteds; på den måde har de og Rival Sons noget til fælles. Derfor kan det selvfølgelig sagtens være et underholdende show, hvilket det også er en del af tiden.

Værende et af hovednavnene er der i hvert fald fyldt godt ud. Det er nu ikke fordi der er de vilde ting på scenen, faktisk er den ganske spartansk udsmykket – og det skulle snart blive klart hvorfor. For musikken er ét, og det er en ganske effektiv start ikke mindst pga. ”Sick, Sick, Sick”, der som den eneste skæring fra ”Era Vulgaris” finder vej i aften, samt ”No One Knows”. Men herfra går det gevaldigt ned af bakke, da den ene mere eller mindre anonyme sang efter den anden overtager for den tidligere, og tempoet kontinuerligt sænkes. Det er den ældgamle kunst, at kunne konstruere en god sætliste – en som QOTSA altså ikke magter lige i dag.

Men det er her jeg lægger mærke til det: lysshowet. Ligesom med Nine Inch Nails for over fire år siden er lysshowet vanvittigt godt – her i mørket, når røgen er tung og scenen simpelt indrettet, tilføjer det så meget stemning, og modsat sangene bliver lyset kun bedre som tiden går. Det er ikke fordi Josh Homme og co. ikke spiller fint, det gør de uden problemer, men det når aldrig udover scenekanten. Lyset, derimod, kunne jeg se på i flere timer.

Publikum virker kun til dels enige med mig. De forreste er selvfølgelig på og det fortsætter et godt stykke bagud. Lyden er også solid, efterhånden som altid på Northside, og som vi nærmer os afslutningen bliver både tempo og intensitet sat i vejret, og det slutter som det begynder, nemlig effektivt og godt. ”Sjovt nok” er det også primært i begyndelsen og enden at sange fra ”Songs For The Dead” bliver luftet: det er bare bedre sange, slet og ret. Er du fan, så læg gerne ½ point oveni, men ellers lander vi solidt her i ”fint, men kunne have været langt bedre”-land.

Sætliste:
1) – Feet Don’t Fail Me
2) – The Way You Used To Do
3) – Sick, Sick, Sick
4) – No One Knows
5) – The Evil Has Landed
6) – My God Is The Sun
7) – I Sat By The Ocean
8) – Domesticated Animals
9) – Long Slow Goodbye
10) – If I Had A Tail
11) – I Appear Missing
12) – Villains Of Circumstance
13) – Little Sister
14) – Go With The Flow
15) – A Song For The Dead
Kilde: www.setlist.fm

Yderligere information

  • Band/Kunstner/Tour: Queens Of The Stone Age
  • Karakter: Karakter: 3.5
  • Koncert dato: Fredag, 08 Juni 2018
  • Koncert sted: Green Stage, 23:15
  • By: Aarhus
  • Genre: Rock N' Roll

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.