fbpx

Northside Festival 2018: A Perfect Circle Fremhævet

Northside Festival 2018: A Perfect Circle

Åh, Maynard James Keenan – du er sgu en særling. Givet, det er ikke på niveau med Puscifer for nogle år siden; der er ingen boksering eller udklædte cirkusartister, men din udklædning, dude. En slags Batman’s Joker klædt i et rødt jakkesæt fra top til tå, og så med det lange og filtrede hår. Det tog 18 år inden de stod her igen, A Perfect Circle, der først lige kommet ud af hi med et nyt album – men hovedmanden bag er næsten synet værd i sig selv. Og at vi er vidne til noget helt specielt, foruden Maynard i sig selv, er tydeligt at mærke blandt publikum. Jeg kan naturligvis ikke undgå at tænke ved mig selv, at det for nogle år siden var Puscifers tur til at blive hevet frem for gemmerne og det så nu er A Perfect Circle – tilsyneladende alt andet end at komme med det efterhånden (over)ventede Tool-album, eh?

Men stemningen er speciel, og mange er valfartet hertil blot (eller primært) for dem, hvilket kan mærkes helt ned til de bagerste rækker hvor jeg vælger at placere mig; at her er noget man bør se. Og med ”Counting Bodies Like Sheep To The Rhythm Of The War Drums” til at åbne ballet ved man bare, at det kommer til at blive godt. Her hjælper Northsides vanligt gode lyd samt i anledningen en høj volumen. Rent sætliste-mæssigt er vi som ventet ude i, at der er en overvægt fra det nye album ”Eat The Elephant” – det fungerer dog overordnet godt, da halvdelen af dem bliver pakket sammen med ældre sager, så det giver en fin balance.

Og der er ingen slinger i valsen: lige en kort hilsen og så ellers derudaf, fuld fart fremad. Og selvom jeg kan stå her, som ikke-kender, er jeg hurtigt solgt. Ikke helt fra begyndelsen, nej, men som tiden går, er det svært ikke at lade sig rive med. Ikke at alt så er perfekt: ”So Long, And Thanks For All The Fish” er i sin natur en hyldestsang til en nu efterhånden beklageligt lang liste af døde musikere fra det globale rock-og metalmiljø – men det gør det ikke til en spændende sang i sig selv. Man kan så dertil undre sig over, at når man nu vælger at spille ovenstående, hvorfor man så OGSÅ har Malcolm Young-hyldesten i form af et cover af AC/DC’s ”Dog Eat Dog” på sætlisten – én hyldestsang er vel nok? Publikum ser også ud til, i de små 3-4 minutter, at miste noget energi, og forståeligt nok: mere interessant er det heller ikke.

Men derudover er det en bundsolid optræden som jeg ikke tror nogen fan kan have været utilfreds over – selvom man nok altid kunne ønske sig flere gamle kendinge (her må folk vente til headlinershowet i december!). Jeg skal i hvert fald hjem og høre noget A Perfect Circle, kan jeg se.

Sætliste:
1) – Counting Bodies Like Sheep To The Rhythm Of The War Drums
2) – Hourglass
3) – The Hollow
4) – Weak And Powerless
5) – Rose
6) – Disillusioned
7) – The Contrarian
8) – Thomas
9) – The Package
10) – So Long, And Thanks For All The Fish
11) – TalkTalk
12) – The Doomed
13) – Dog Eat Dog (AC/DC cover)
14) – The Outsider
Kilde: www.setlist.fm

Yderligere information

  • Band/Kunstner/Tour: A Perfect Circle
  • Karakter: Karakter: 4.5
  • Koncert dato: Fredag, 08 Juni 2018
  • Koncert sted: Green Stage, 20:15
  • By: Aarhus
  • Genre: Rock, Alternativ

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.