fbpx

Never Say Die Tour: Parkway Drive, Unearth, Despised Icon, Protest The Hero, Whitechapel, Carnifex

Carnifex
Revolution Music
Jeg er altid skeptisk overfor det første band fordi lyden til koncerter konsekvent er dårlig i starten, men dette syntes faktisk slet ikke at være et problem denne gang, men det skyldtes nok det rutinerede crew som hele touren var supportet af. Carnifex er efter min smag et genialt band, som burde tjekkes ud af alle dø’-elskere. Drengene var på fra starten, den ene guitarist starter ud til første nummer med at springe ned i en udvidet ”ukendt hoppende powerstance”, jeg flækker af grin, så begynder forsangeren at råbe og så begynder jeg at græde. Fedt at en så lille og spinkel mand kan have en så kraftig og brutal vokal. Fed koncert leveret af et super ungt band, som helt klart skal blive til noget ”større”.

Whitechapel
Revolution Music
Disse drenge var nok et af de bands, jeg havde set mest frem til. Jeg har ikke kendt til dem længe, men deres seneste skive er simpelthen super duper. Der var masser af energi og det kunne tydeligt ses på hele bandet, at det, på trods af mindre erfaring i forhold til nogle af de andre navne den aften, var noget hele bandet kunne lide og helt klart satte lige så stor pris på som drengene i cirkelpitten, som i øvrigt hele aftenen var præget af helt unge drenge med en gennemsnitsalder på omkring de 14-15 år. Højdepunktet var helt klart, da de spillede titelnummeret fra deres seneste album, ”This is Exile”. Fed koncert med god lyd og fed setliste.

Protest The Hero
Revolution Music
De er kendt for at være et fuldstændig sindssygt tight og talentfuldt band og det tør da lige siges, at det er lige, hvad de er. De kan virkelig deres kram på instrumenterne. Det kan jo så diskuteres, om musikken er god… Men nu til koncerten. De var 3. navn på plakaten ud af de i alt 7 bands. Protest The Hero spillede et tight set med en masse fede soloer og fede gimmicks, men det er de jo også kendt for, altså gimmicks’ene. Desværre for mig, som også har lyttet til deres albums før koncerten, kommer jeg nok aldrig til at bryde mig om sangerens stemme og type, men det er jo en vanesag som man ikke kan dømme en koncert ud fra. Koncerten var super, publikum var med, ingen ”synlige” fejl fra deres side. Alt i alt et super godt live band, som helt klart burde tjekkes ud, hvis de skulle komme forbi vores lille land igen. Protest The Hero kan varmt anbefales til musik teknik-freaks. Det bliver sgu aldrig kedeligt.

Despised Icon
Revolution Music
Det var sammen med Parkway Drive dette band, jeg havde set mest frem til denne aften. Dette band skal tjekkes ud hver eneste gang der er chance for det. De spiller virkelig, virkelig tight. Men det sås tydeligt, at ikke kun jeg havde glædet mig. Hele salen var for første gang udnyttet til fulde. Det første nummer, vi fik lov at nyde denne aften, var det videoaktuelle ”Furtive Monologue”, som efter min mening var en genial start, men de kunne vel have taget et hvilket som helst nummer. De to forsangere, som jeg nu ser som et kæmpe plus i det band, rendte konstant rundt på scenen og kastede med håndtegn og var generelt bare brutale - det virkede super fedt. Der skete noget konstant. Hele koncerten levede op til mine forventninger, hvorfor den får topkarakter og løber med titlen som det bedste band denne aften!

Unearth
Revolution Music
Jeg har set dem 3 gange i alt nu og jeg må sige at den eneste store ændring, der er sket, er, at deres nye album er lidt skuffende, og det bliver jo ikke bedre, når man nu skal til at se de nye numre live. Men, men, men heldigvis var denne aften præget af gamle kendinge. Bl.a. et helt gammelt nummer, ”One Step Away”. En ting dette band alligevel skal have ros for er, at de, samtidig med at deres numre bliver mere tekniske, bliver mere og mere tight for hver gang jeg ser dem. De lægger ud med et nummer som ”My Will Be Done” og gør det fuldstændig overbevisende. Også deres koncert var vellykket, faktisk den bedste, jeg har set fra dem; Charme-guitaristen Ken Suzi var nede og snave en lille dansk pige, han fik grebet nogle spytklatter osv. God koncert!

Parkway Drive
Revolution Music
Det yngste band denne aften (aldersmæssigt) var de australske breakdown-magere. Det ses dog tydeligt, at disse drenge ikke er nær så erfarne på instrumenterne som nogle af de andre bands tidligere set denne aften. Der var nogle tekniske fejl med den ene guitarforstærker, men de var stort set ubetydelige. De spillede nogle numre fra det nye album, men udover det spillede de faktisk ene klassikere, og for mig, som er helt tosset med deres ældre stof, er det jo en fryd. På trods af de få fejl var det alt i alt en superfed koncert leveret af unge mennesker. Dog med lidt for mange crowdsurfers. Det var lige i overkanten til sidst, der stod mindst 5 mennesker på scenen ad gangen, og her er det ikke bandet, jeg snakker om.

Arrangementet var generelt rigtig vellykket, jeg fik desværre ikke set Architects, fordi det var spisetid da de spillede, men 6 rigtig gode koncerter med masser af bajere, fed musik, celebrities!, god lyd… dog ALT FOR MANGE BØRN PÅ SCENEN! Det er jo ikke dem, vi kommer for at se.


Revolution Music vil gerne takke Voxhall og Metal Blade.

Yderligere information

  • Band/Kunstner/Tour: Never Say Die Tour: Parkway Drive, Unearth, Despised Icon, Protest The Hero, Whitechapel, Carnifex
  • Karakter: Karakter: 4.5
  • Koncert dato: Torsdag, 27 November 2008
  • Koncert sted: Voxhall
  • By: Århus

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.