fbpx

Napalm Death - Amager Bio Fremhævet

Napalm Death - Amager Bio

Nu har de sidste par uger været ret trælse for mig, og jeg følte mig meget mopset, irriteret og sur på alt og alle. Den bedste medicin overhovedet var at tage til København på trods af pengekrise, og se grindcore legenderne i Napalm Death. Med en pakke spækket med Grindcore og Crossover så stod det for alvor i aggressivitetens tegn i Amager Bio. Jeg tog den lange tur fra Århus og forventede det vilde, men endte med at blive fuldstændig blæst bagover af hovednavnet og et supportband, som jeg ikke havde regnet med ville blæse mig bagover.

 

Lock Up

Første band på scenen er mere eller mindre en grindcore supergruppe. Medlemmer som Nick Barker og Shane Embury (som skulle spille tre gange denne aften) var klar på at grinde folk i stykker. Lyden inde i salen var ganske god, og der var nogle få mennesker oppe foran scenen som headbangede. Tidligere forsanger Tomas Lindberg er blevet erstattet af tidligere Brutal Truth forsanger Kevin Sharp, og det fungerede bedre synes jeg. Sharp var som sædvanligt iført sin cowboyhat og intet fodtøj på imens han skreg ordene til sangen, og på et tidspunkt stak han hele mikrofonen ind i halsen. Hastigheden var på det højeste plan. og det fungerede ganske fint med de langsomme tempoer engang imellem. Lock Up leverede en ganske fin opvarmning til aftenens grindcore tema, og det var en varm velkomst til Shane Emburys grindcore marathon, han skulle løbe i aften.

Karakter 4 ud af 6

 

Power Trip

Power Trip har også fået utrolig meget hype på det seneste, og det er egentlig noget som jeg ikke har hørt så meget af, eller noget som jeg har fundet interessant. Det var også en kæmpe fejl fra min side af, at jeg ikke har sat mig ned og fået lyttet til deres musik. Allerede fra starten af var standarden sat højt, og bandet var fuld på smadder fra start til slut. Deres forsanger skreg og levede op til alle forventninger som frontman, og det også noget af et vidunder at se bandet spille så utrolig tight sammen. Der var ikke så meget aktivitet ude i publikum, måske lige udover et par folk som headbangede og det var også helt i orden. Lyden inde i salen var også virkelig god og der var intet at brokke sig over der. Udover at jeg ikke selv var aktiv inde i pitten eller noget, så var jeg stadigvæk fuldstændig blæst bagover. Power Trip er en kæmpe fejl at jeg ikke fået tjekket dem ud noget før, og det er en fejl som IKKE bliver gentaget. Hold nu kæft det var fedt!

Karakter 5 ud af 6

 

Brujeria

Jeg må sgu indrømme at Brujeria ikke lige er min type musik. Deres blanding af spansksproget Grindcore med bande elementer over, det er sgu lidt åndsvagt i mine øjne. Salen var rimelig godt fyldt, og publikum virkede klar på den, og bandet begyndte at spille. Jeg synes dog stadig ikke, at det fangede mig ordentligt men alle rundt om mig var fuldstændig klar på det. mosh pits og hænder røg i vejret og alle sammen i kor råbte ”Fuck Donald Trump”, og selvom jeg ikke er fan af musikken, så er jeg sgu fan af deres politiske budskab. Pga af rygproblemer var jeg nødt til at forlade salen i noget tid for at få det sat på plads, hvor jeg lige nåede at se de tre sidste numre hvilket var ikke andet end middelmådigt i mine øjne. Brujeria var okay for mit vedkommende, og det blev sgu heller aldrig til den helt store oplevelse.

Karakter 3 ud af 6

 

Napalm Death

Lyset blev slukket inde i salen og nu var publikum, inklusivt mig selv endelig kampklar. Skaberne af Grindcore var nu endelig klar til at rive rundt i publikum. Bandet var dirigeret af den evigt politiske og evigt kritiske Barney Greenway, som virkede i sit eksperimenterende hjørne i dag, hvor der både blev skreget, growlet og sunget rent. Numre som When All Is Said And Done, Scum, The Kill og den evigt korte You Suffer vidste vi, at vi allerede var kommet det rigtige sted hen. I starten døjede de lidt med lydproblemer, da bassen overdøvede alting og det satte sgu lidt af en dæmper på oplevelsen, men heldigvis blev det rettet op på og de fortsatte deres nedslagtning af publikum. Vi fik også en masse obskure klassikere som Turn The Knife, Chirstening The Blind og If The Truth Be Known. Men alligevel var der også plads til numre som Suffer The Children og The Code Is Red..Long Live The Code, som var mere af de klassiske Napalm Death sange. Vi ramte også et øjeblik i koncerten hvor der blev tid til nogle cover numre, såsom Hirax og den obligatoriske Nazi Punks Fuck Off. Napalm Death valgte i stedet for at spille et ekstra nummer, så ville de bare spille de sidste to numre som de havde og takke af for i aften. En lidt mere larmende og dronet slutning end hvad de plejer at lave, men det scorede også mange point i min bog. Napalm Death er virkelig det fix man har brug for når alting går ad helvede til og du har en masse aggressioner som skal ud. Så på trods af, at jeg ikke havde så super mange penge så fortryder jeg inderligt ikke at jeg tog hele vejen til hovedstaden for at se kongerne af Grindcore genren.

Karakter 6 ud af 6

Yderligere information

  • Band/Kunstner/Tour: Napalm Death + support: Brujeria, Power Trip, Lock Up
  • Karakter: Karakter: 4.5
  • Koncert dato: Tirsdag, 25 April 2017
  • Koncert sted: Amager BIo
  • By: København
  • Genre: Grindcore
  • Samarbejdspartner: Amager Bio

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.