fbpx

Mindless Self Indulgence

Mindless Self Indulgence

Et band jeg har hørt meget om, men aldrig brudt mig særligt meget om på CD, giver koncert i aften. Det er i øvrigt samme dag som både White Lies og Frightened Rabbit (hvad sker der i øvrigt med at lægge så mange store koncerter om mandagen?). Igennem en bekendt hørte jeg i sjove vendinger om bandets sidste koncert i Pumpehuset, og blev overbevist om at de var værd at give en chance.

 

 

 

Mindless Self Indulgence
Det er svært at beskrive præcist hvilken genre amerikanske Mindless Self Indulgence (eller MSI) befinder sig i. Synth, punk, industrial, rock, electronica – musikken indeholder noget af det hele. Siden 1997 har bandet været at finde på scenen og har igennem tiden udgivet en del EP’er, et livealbum og 5 studiealbums med titler som f.eks. ”Frankenstein Girls Will Seem Strangely Sexy” fra år 2000 og deres seneste skud på stammen går under navnet ”How I Learned To Stop Giving A Shit And Love Mindless Self Indulgence” der blev udgivet tidligere i år.

 

Da MSI går på er Pumpehusets lille sal ca. 3/4 fyldt, hvilket er rigtig pænt taget dagen og bandets popularitet i betragtning. Det første jeg bemærker, er at lyden er pænt skod, men jeg tror faktisk det er meningen, og i dette specielle tilfælde vil jeg ikke lade det komme bandet til last. Publikummet i aften består af en god del punkere/andre alternative folk, og de er på alle måder anti-mandagstrætte. Igennem koncertens længde på ca. 1 time og tyve minutter er der konstant en eller anden form for aktivitet på gulvet, hvilket giver en fantastisk oplevelse i sig selv, blot fordi publikum føler for musikken.

 

Bandet er også helt klar på at give os alle sammen en oplevelse. De er aktive på hver deres måde; trommeslageren ligner noget der er løgn, men tæsker igennem på tønderne. Den ultra sexede bassist svinger håret, kæler med bassen og smiler frækt til de forreste publikummer (der er flest drenge i hendes nærhed). Guitaristen er mærkelig og sjov. Nogle gange påpeger han enkelte folk ud og ”truer” dem. En anden gang laver han bollebevægelser op af noget metal på scenen. En tredje gang er han nede ved det dominerende pigepublikum og kysse nogle af dem efter deres eget ønske. Men forsangeren... Det er ham der stjæler showet.

 

Når han ikke har travlt med at røre sig selv, påpeger han at enkelte publikummer er stupide eller at de bør få sig et job. Han kaster også vand på os, og er ærligt talt lidt af et arrogant røvhul, men alligevel kan du ikke få nok af ham. Du vil gerne se ham gøre flere dumme og mærkværdige ting, og selvom sexistiske og/eller diskriminerende udsagn på ingen måde bør være sjovt, kan man ikke undgå at grine højlydt over stort set alt hvad der foregår på scenen.

 

På et tidspunkt modtager forsangeren f.eks. et telefonopkald fra Satan igennem en gammel telefon, hvor vi får fortalt at han (Satan) har tænkt sig at destruere Danmark om 5 dage. Derefter synger han en hel sang alene (dog med publikums hjælp, som han i øvrigt beder om at holde kæft), før de resterende bandmedlemmer råbes ind til takten af ordet ”motherfucker”. Et andet tidspunkt i koncerten forsvinder forsangeren fra scenen kun for at dukke op helt bagerst i salen. Herefter går han langsomt rundt iblandt folk og prikker dem i ryggen eller forskrækker dem. Et tredje tidspunkt forlanger han at lyset bliver tændt, for derefter ikke at bruge det til noget som helst – også hopper han med i dansen på de forreste rækker. Hvorfor, kan man kun spørge. Manden må være på stoffer.

 

Alligevel føles det hele ærligt og som anti-rutine. Mit indtryk bekræftes af medanmelderen fra Rockfreaks, som også er her i aften, der fortæller at det sidste show med MSI var helt anderledes. Jeg kunne blive ved med at nævnte eksempler, men MSI skal opleves. Det er stupidt. Det er grotesk. Og så er det urimeligt morsomt. Efter godt og vel 1 time og tyve minutter takker bandet endegyldigt af, og jeg efterlades med en følelse af jeg ikke rigtigt har forstået hvad der foregik. Helt sikkert er det dog at publikum elskede showet fra start til slut, og selvom jeg ikke regner med at lytte til musikken derhjemme, vil jeg helt sikkert dukke op næste gang de er i byen. Jeg kan kun håbe på at det bliver i en weekend, og så måtte lyden også godt optimeres bare en anelse til næste gang. En enkelt strømafbrydelse i starten af koncerten hindrer også en højere karakter, men det er vitterligt småting.

5 ud af 6 stjerner.

Yderligere information

  • Band/Kunstner/Tour: Mindless Self Indulgence
  • Karakter: Karakter: 5.0
  • Koncert dato: Mandag, 25 November 2013
  • Koncert sted: Pumpehuset
  • By: København
  • Genre: Punk, Rock, Alternativ, Kaotisk, Industrial

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.