fbpx

Metz, Crows - Atlas

Metz, Crows - Atlas

Nu var der for alvor gået fanboy i mig denne aften. METZ fra Canada var kommet til Århus, og bandet har været mit favorit ”ikke metal” band de sidste to år. Jeg havde glædet mig til denne koncert i flere måneder, og var ikke andet end fuldstændig klar til at opleve bandet live. Men selvom METZ var hovedgrunden til at jeg tog ned på Atlas i aften, så var der mere end en overraskelse i vente.

 

Crows

Første band på scenen i aften var Crows. Der var ikke så meget information at finde om bandet,da der ca var 100 millioner andre bands som også hedder det samme. Det var gjort meget klart i aften, at publikumtallet ikke lige helt var det største, men det virkede ikke til at påvirke bandet særlig meget. Deres forsanger var specielt meget aktiv på scenen og det fik tanker hen imod Ian Curtis, forsangeren i Joy Division. En af de ting som imponerede mig ved Crows var, det at bandet, selvom de lød som så mange andre bands gør nu om dage, så var deres musik alligevel meget original og et frisk pust til den globale rock scene. Det var en fin koncert, og der var ikke særligt noget at sætte en finger på. Der var måske lige et par problemer i trommeafdelingen med, at pedalen faldt af et par gange men alligevel synes jeg ikke at det gjorde oplevelsen værre. 

Karakter: 4 ud af 6

 

Metz

Aldrig har jeg oplevet et guitarfeed være så højt før. Jeg placerede mig helt forrest sammen med min kammerat og var klar på give den gas. ”Headache” var det første nummer som sparkede festen i gang, og pulsen begyndte virkelig at pumpe, da Hayden Menzies begyndte at spille den super fede trommeintro til nummeret. Bandet virkede tændte og virkede ikke særlig bekymrede over, at der ikke var særligt mange fremmødte til koncerten i aften. Forsanger Alex Edkins lignede en som var flygtet fra den lukkede afdeling imens han skreg sin vej igennem numrene. Sætlisten var meget varieret i aften, som cirka bestod af syv nye numre og seks af de gamle. Mine højdepunkter lå selvfølgelig hos numrene fra den første plade, hvor vi så også fik suveræne numre som ”Knife In Water og Get Off” men alligevel var der også plads til nye numre som ”The Swimmer, Spit You Out og Wait In Line” Metz spiller utrolig højt og hårdt, men som jeg også hørte i et interview med dem, så er deres numre heller ikke så fede hvis de ikke bliver spillet hårdt nok, og det må man mere eller mindre give dem ret i.

Bassist Chris Slorach stod heller ikke stille på noget tidspunkt, da han bare sprang frem og tilbage på scenen. Bandet takkede af for i aften og spillede de to sidste numre som var ”Wasted” og nok deres største hit ”Wet Blanket”, og den sidstnævnte lykkedes det dem at trække den måske fire til fem minutter ekstra ud. Det gjorde intet andet end at sætte denne anmelder i en trance, og gjorde det hele bare endnu mere federe. Min første koncert aften med METZ var intet mindre end fantastisk og dette bliver i hvert fald ikke den sidste. Jeg begyndte at fortryde inderligt at jeg ikke var taget ind og havde set dem noget før, da jeg havde chancen for det, så hvis du læser dette og er til Noise/Garage/Punk Rock så kan jeg stærkt anbefale at du tager ind og ser METZ, lige meget hvor i landet de spiller næste gang. Du vil ikke gå fra spillestedet skuffet.

Karakter: 6 ud af 6

Yderligere information

  • Band/Kunstner/Tour: Metz, Crows
  • Karakter: Karakter: 5.0
  • Koncert dato: Mandag, 19 Oktober 2015
  • Koncert sted: Atlas
  • By: Aarhus
  • Genre: Punk, Rock
  • Samarbejdspartner: FondenVoxhall

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.