fbpx

Metamedic, Mindmare, Stilhed

Så var det endelig lørdag aften (18. november), og direkte efter arbejde hoppede jeg i bilen for at mødes med et par kollegaer fra RM for at drikke nogle bajere, så vi var klar til aftenes fest; nemlig Hjørrings nye lokale metal helte Metamedic, som holdte releaseparty på deres første demo ”Inside Terror”.

Nå, men tiden kom til, at vi skulle bevæge os ned på Sysseltinget for at fejre demoen og høre gruppen give den gas på scenen. Metamedic havde forsynet sig med support i form af de to Odense bandets Mindmare og Stilhed.

Da vi endelig fik bevæget os op til loftslokalet, som lægger rum til Sysseltinget’s scene, var Mindmare halvt inde i deres set. Med en ny bajer fra baren tog vi plads foran scenen for at nyde de brutale thrashede toner fra gruppen. Selvom stort set alle gæster enten var placeret i baren eller ved de mange borde, og et par ved scenen, formåede gruppen alligevel at give en god koncert.

Andet band, der bød op til dans, var fynske tonser thrasher Stilhed. Publikum var som tidligere stadig i gang med at indtage deres øl diverse steder på spillestedet, og så bandet spille på afstand. Disse fyre var knapt så imponerende som Mindmare; faktisk en smugle kedelige, men måske egner de sig bedst til et publikum, der retter al deres opmærksomhed mod scenen. Men det skete bare ikke i aften, for det var klart, hvem folk ventede på.

Så gik turen til aftenens højdepunkt for de lokale tilhængere: Metamedic gik igen på scenen efter et godt og vel halvt års tid, hvor de i mellemtiden har arbejdet på indspilning af demoen ”Inside Terror” (en anmeldelse vil kunne findes på siden senere), arbejdet på nye sange og tilføjet et nyt medlem, nemlig Lasse Pedersen på sampler og anden vokal. Det var da også hans første aften på scenen.
Det 6 mands stærke band lagde smukt ud med titel sangen ”Inside Terror” og da endelig publikummet hørte introen til sangen, strømmede de nu mange gæster op til scenen for at give den gas sammen med gruppen. Herefter blev der spillet masser af gamle kendinge, som folk så småt kunne skråle med på, som sangene ”Harvest”, ”Sphere”, og ”Unika” osv.
Gruppen, som normalt har en god energi på scenen, var endnu mere oppe at køre i aftenens anledning, og bevægede sig ud i alle kroge af scenen. Også det nye medlem, Lasse, viste, at han hører hjemme på en scenen; når han ikke stod ved sampleren, stod han på randen af scenen og skrålede for fuld skrald sammen med frontfiguren Rune Holm.
Da de endelig spillede sangen ”D.T.S.” (Destroying The Society), hoppede Tore fra Hatred Conspiracy på scenen og greb en mic for at skråle med, hvilket var en rigtig fed detalje. Da setlisten var ovre og publikum ville have et ekstranummer, og i stedet for at spille et af de gamle covernumre, valgte de endnu engang at spille ”D.T.S.”. Dette var absolut ingen skuffet over, da alle medlemmer pludseligt smed trøjerne efter en udfordring fra et medlem af publikum. Det samme gjorde Tore, som igen hoppede på scenen og det samme gjorde en stor del af publikumet, da også et par tøser så vidt jeg husker.. Alt i alt en fed aften, som sluttede i en halvt nøgen moshpit. Flot gjort, gutter; vi håber her på Revolution Music, at I får stor succes med jeres demo og i fremtiden.

Yderligere information

  • Band/Kunstner/Tour: Metamedic, Mindmare, Stilhed
  • Karakter: Karakter: 4.5
  • Koncert dato: Torsdag, 23 November 2006
  • Koncert sted: Sysseltinget
  • By: Hjørring

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.