fbpx

Metallica - Jyske Bank Boxen, Herning Fremhævet

Metallica - Jyske Bank Boxen, Herning

Jeg befinder mig i aften i Herning, hvor verdens største metal band giver koncert. Metallica udgav i 2016 albummet Hardwired to self-destruct og har turneret kloden tynd. Uden at lyde alt for kliché så har Metallica betydet rigtig meget for mig som ung teenager. Specielt de fire første albums har været på månedlig rotation de sidste 12 år, så man kan sige, at jeg havde mødepligt i aften, og Kvelertak var på som opvarmning så det gjorde det endnu federe, men lad os se hvordan aftnen udviklede sig.

 

Kvelertak

Kvelertak. Den norske stolthed som jeg kalder dem. Bandet har tidligere opvarmet for Metallica, og nu var det Hernings tur til at blive rusket godt igennem. Åpenbaring satte gang i festen og forsanger Erland Hjelvik entrerede scenen med sin uglemaske, og dermed gik braget i gang. Spækket med sange fra deres to første albums var jeg meget tilfreds. Det skal lige siges, at opvarme for Metallica er noget af en opgave. For at citere Henry Rollins da han snakkede om store metalbands og deres fanskare: "1. They're only there to see one band, and 2. You're not in that band" og det opsummerer det rimelig godt. Bandet forsøgte på at få gang i publikum men det lykkedes ikke så godt. På min siddeplads var der et skrivebord foran mig, men det holdte mig ikke fra at headbange og synge med på sange såsom Bruanne Brenn, Ulvetid, og Mjød. Energien var i hvertfald ikke til at finde i salen, men på scenen hoppede bandet frem og tilbage, og det er utrolig ærgerligt at folk ikke var med på den, men heldigvis senere hen i koncerten begyndte folk at tø lidt på og larmede på nummeret Månelyst, der blev dedikeret til hovednavnet. 1985 er det eneste nummer fra det seneste udspil Nattesferd, og det var koncertens eneste lavpunkt, og nummeret blev virkede utrolig langtrukkent til sidst. Kvelertak var aftenens sidste nummer, og der blev flaget med bandets logo hevet frem og nogle medlemmer fra publikum skreg med på bandets navn. Kvelertak leverede en god opvarmnings koncert og gjorde lige præcis det de skulle. Selvom der ikke var nogen energi at finde i publikum så lod
Kvelertak sig ikke røre.

Karakter: 4 ud af 6

 

Metallica

Aftens hovednavn stod nu klar på scenen. Hardwired var nummeret som sparkede festen i gang og alle røg op fra deres sæder (inklusivt mig) og skreg med på omkvædet. Efterfulgt af Atlas,Rise! Så langt så godt. Men til min store overraskelse blev Seek And Destroy allerede spillet som tredje nummer, og her gik der lidt grums i tromme afdelingen, men det blev heldigvis rettet op på. Spilleglæden var i hvertfald til føle i rummet, og lyden var virkelig god. Dog halvvejs igennem Houlier Than Thou begynde bassen at runge noget så utroligt. Jeg blev overrasket endnu engang da vi fik Welcome Home (Sanatarium), der lød fantastisk og fællessangen var så høj at det næsten var høreskadende. Efter en kort pause fik vi et par nyere numre, specielt Now We're Dead var en anelse mærkeligt, da de begynde at spille mellemstykket med et par mærkelige trommer. Det var en anelse kikset og gjorde ikke sangen særlig unik. Confusion fra det seneste udspil var heller ikke lige noget at råbe hurra for. For Whom The Bell Tolls satte gang i festen igen, men overraskelserne var endeløse i aften, da Robert Trujillo og Kirk Hammet valgte at hylde Kim Larsen ved at spille Rabalderstræde, og publikum jublede som gale da vi kom til omkvædet. Halo On Fire var nu det femte nye nummer for i aften, og det virkede en anelse malplaceret i sættet. Men ud af det blå begyndte bandet at spille Last Caress som er oprindeligt skrevet af Misfits, og det løftede energi niveauet igen og det blevet løftet yderligere da Creeping Death kom lige bagefter. Det obligatoriske DIE-DIE-DIE er et højdepunkt i sig selv. Moth Into Flame er endnu et af de nye sange, men heldigvis fungerede det en tand bedre end de førnævnte sange. Under sangen blev små lamper løftet op i vejret, der skulle forstille Ildfluer så visuelt og lydmæssigt var det ret sejt. Første halvdel af koncerten sluttede af med klassikere som Sad But True, One og Master Of Puppets. Specielt den sidstnævnte var mit personlige højdepunkt. Efter noget tid blev det danske publikum utålmodigt og så blev der sparket gang i Spit Out The Bone, der vedligeholdt intensiteten fra første halvdel af koncerten. De sidste to ekstra numre var selvfølgelig Nothing Else Matters og Enter Sandman. Måske en anelse forudsigeligt og en lidt halv kedelig slutning på en ellers fin aften. Metallica leverede ikke den vildeste oplevelse, men de leverede alligevel nogle fede oplevelser. De overkom dårlig lyd og fejl i tromme afdelingen, og det skal de have ros for, men sætlisten var måske en anelse for forudsigelig og lidt for mange nye sange satte en dæmper på min oplevelse. Men som Ulrich sagde da koncerten var ovre: " vi ses snarest!"

Karakter 3½ ud af 6

Yderligere information

  • Band/Kunstner/Tour: Metallica + support: Kvelertak
  • Karakter: Karakter: 3.0
  • Koncert dato: Tirsdag, 27 Marts 2018
  • Koncert sted: Jyske Bank Boxen
  • By: Herning
  • Genre: Thrash Metal
  • Samarbejdspartner: Ticketmaster

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.