fbpx

Meshuggah - Train Fremhævet

Meshuggah - Train

Sidste koncert i 2016 for mit vedkommende, og hvilken bedre måde at slutte det af på, end at tage ind og se det svenske monster bedre kendt som Meshuggah. Det er nemlig et af de bands, som jeg har set oftest siden jeg flyttede til Danmark, og de har aldrig skuffet på noget tidspunkt. Det har simpelthen været så super tight og ekstremt hårdtslående hver evig eneste gang. Jeg havde længe set frem til denne koncert, og jeg var ikke i tvivl om at det skulle blive fedt. Den sidste sætning i var noget af en underdrivelse af hvad der virkelig skete den aften.

 

High On Fire
Matt Pike er nu et kendt navn i metal verdenen. Først var han guitarist i det legendariske Stoner Rock band Sleep (som også leverede en fantastisk koncert på dette års Roskilde Festival) og efter bandets opløsning tilbage i 1998 blev High On Fire dannet et halvt år efter. Bandet gik på scenen og hold nu helt kæft hvor var det højt. Næsten ubehageligt højt. Men fedt det var det sgu. Matt Pike formår at ruske godt rundt i publikum, og det var bare fedt at se. Der var ikke så meget tid til snak imellem numrene, da nedslagtningen af publikum bare skulle fortsætte. Det virkede måske også lige en tand for ensformigt, følte jeg til visse tidspunkter, men alligevel synes jeg ikke at de var noget som satte en dæmper på min oplevelse. Jeg har heller ikke hørt så meget af bandet på forhånd, men alligevel synes jeg at det var skide fedt at se dem live. Pike havde også det meste af tiden publikum i sin hule hånd, specielt når de spillede et hurtigt nummer, så gik der et split sekund og så var der bare en kæmpe moshpit inde i salen. Jeg synes måske at det blev en anelse for uudholdeligt at stå inde i salen til sidst. Jeg synes at musikken var fed, men på grund af utrolig høj lydstyrke var jeg desværre nødt til at smutte efter 45 minutter. Det virkede også som en utrolig lang koncert, da bandet spillede i en time. Uden tvivl den længste opvarmnings koncert jeg har været til nogensinde. Men udover at det var en alt for høj koncert og ret langtrukken til sidst, så synes jeg sgu at det var en fed opvarmning til Meshuggah. Jeg tror også at jeg vil tjekke noget mere High On Fire ud fremover, og kan anbefale at folk tjekker dem ud hvis de ikke kender dem.

Karakter: 4 ud af 6

 

Meshuggah
Hvis man sammenligner ordet kolossalt med Meshuggah, så er det nok den bedste beskrivelse du overhovedet kan give til bandets live show. Allerede fra nummeret Clockworks, som satte hele festen i gang, var der ingen foran scenen som stod stille. Bandet har så meget kraft i deres lydbillede, at det er svært at tænke på et andet band som spiller med samme intensitet. Vi fik også hørt nummeret Sane fra Chaosphere pladen, som virkelig bare er både et visuelt og lydmæssigt slag i fjæset. Efterfulgt at Perpetual Black Second og Stengah. Det bedste råd jeg kan give til folk som aldrig har set Meshuggah live før er, at det er meget vigtigt at man ikke har epilepsi, fordi deres lysshow er virkelig noget i en liga for sig selv. Forsanger Jens Kidman var ligeså arrig som altid, i forhold til hans bandmedlemmer som virkede relativt stillestående under koncerten. De var mere fokuserede på at spille musikken. Det gjorde egentlig ikke så meget, da Meshuggah ikke er særlig kendte for at være super aktive på scenefronten. Deres lysshow gjorde også deres oplevelse til noget helt særligt, specielt til tider hvor der var helt mørket på scenen og lyset fik det til at ligne at det kun var skyggerne af medlemmerne, man kunne se. Det skabte en super fed effekt. Vi fik også hørt andre fede numre som Do Not Look Down, Lethargica og The Hurt That Finds You First. Pitten var fuldstændig vanvittig, og man var nok lidt paranoid når man stod og headbangede at man ville nikke en tilfældig person en skalle. Det lykkedes mig dog at få en af mine venners kærestes finger stukket i øjet på mig, men heldigvis var det ikke noget alt for slemt. Dancers To Discordant System, som har en super klam intro, satte publikum i en ni minutters lang moshpit og headbang hele vejen igennem nummeret. Kidman takkede folk og sagde at dette ville være det sidste nummer, og hvilken sang har de ikke spillet endnu tænker du? Du har fuldstændig ret. Vi fik endelig Bleed. Lysshowet, intensiteten på scenen og ude blandt publikum fik hele salen til at koge over. Jeg skreg min hals til blods, og min nakke blev fuldstændig destrueret. Efter en lille hvilepause kom bandet tilbage på scenen til lyden af Demiurge, som også bare sad lige i skabet.

Ikke engang fem sekunder efter nummeret var slut, røg den direkte på deres største hit fra 90'erne, nemlig Future Breed Machine. Det var simpelthen den bedste afslutning du overhovedet kunne bede om. Meshuggah gav os tæsk i halvfems minutter, og det var næsten svært at stå op til sidst. En af de ting som jeg siger ofte om Meshuggah er, at selvom man har set dem flere gange før, så glemmer man hele tiden hvor fantastiske de er på plade og live for den sags skyld også. 

Man kan ikke lave andet end at falde ned på knæ og tilbede det svenske monster også kendt som Meshuggah!

Karakter: 6 ud af 6

Yderligere information

  • Band/Kunstner/Tour: Meshuggah + support: High On Fire
  • Karakter: Karakter: 5.0
  • Koncert dato: Lørdag, 10 December 2016
  • Koncert sted: Train
  • By: Århus
  • Genre: Progressive

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.