fbpx

Megadeth - Store Vega Fremhævet

Billeder af HEADBANGERphotography
Billeder af HEADBANGERphotography

Sidste gang Megadeth var forbi vores breddegrader til et klubshow (læs vores anmeldelse her), var den overordnede oplevelse, at de havde endnu en dag på kontoret: det hele var mere eller mindre som det skulle være, men dét der fik hevet oplevelsen opad fra middelmådig til god, var publikums håndfaste insisteren på at holde en fest, også selvom Megadeth ikke selv gad deltage. Dét sammenhold, den løssluppenhed, den gejst: den var en fornøjelse at være i selskab med. Megadeth selv, til gengæld? Ikke så meget.

Og når man så leverer dårligere end sidst, og publikum ikke selv formår at skabe festen... Ja, så får vi aftenens resultat. Læs med her.

Megadeth:
Op til koncerten tegner det ellers umiddelbart godt: sidste års show på Copenhell var udmærket, det nye album ”Dystopia” har for en gangs skyld fået pæne ord med på vejen, og aftenens begivenhed er udsolgt på en onsdag midt i ferieperioden. Og det starter heller ikke skidt! 
”Hangar 18”, efterfulgt af ”Skin O’ My Teeth”, er garant for en eksplosiv start, og der er hurtigt gang i fællessang og luftguitaren.

Den nye skæring ”The Threat Is Real” lægger dog en dæmper på gemytlighederne, og man frygter at der er flere af sådanne øjeblikke i vente... Hvilket der selvfølgelig er. Selvom lyden er holdbar (dog aldrig sublim, som kun Vega kan gøre det), og det visuelle er udmærket, så kan de nye sange ikke få Vega til at koge, foruden enkelte superfans rundt omkring. Den første tredjedel af sættet består primært af ældre skæringer, og så skal der næsten ikke mere til – men hele midterdelen er foruden ”Tornado Of Souls” kun nyt. Og dér kommer de ”små” huller i muren til syne: Megadeth har (endnu) en dag på kontoret – eller, dvs. Dave Mustaine har. De tre andre musikere gør det ganske habilt, og ser ud til at hygge sig (mere aktive er de dog heller ikke).

Denne passivitet ville muligvis være acceptabel på en weekend, eller hvis det primært var ældre skæringer, men da ingen af delene er tilfældet, føles det fladt, uinspireret, og mest af alt kedeligt i størstedelen af tiden. Og ærligt, Dave: hvis du er så træt som du lyder, måske det så var tid til at genoverveje om du ikke skulle trække stikket – eller som minimum holde en pause?

Når man selv på de gamle klassikere har svært ved at tyde hvad manden synger, er der noget i vejen. Når man mest af alt ønsker sig, at selvsamme herre ti minutter forinden skulle have lukket munden i ”A Tout Le Monde” (det lyder forfærdeligt), ja, så er der noget i vejen. Og det var altså begrænset hvad han kunne præstere tidligere... Rutine er acceptabelt, men ugidelighed er ikke – og det er godt nok svært at finde ud af hvad der er tilfældet denne gang.

I sidste ende redder kun de gamle sange seancen fra at lulle én i søvn. De (Hangar 18, Holy Wars, Symphony Of Destruction, Sweating Bullets, osv. osv.) holder stadig, her 20-30 år senere, og kan bære tingene et vist stykke – men langt fra hele vejen. Megadeth selv mangler tydeligt i ligningen.

Sætliste:
1) – Hangar 18
2) – Skin O’ My Teeth
3) – The Threat Is Real
4) – She-Wolf
5) – Trust
6) – Fatal Illusion
7) – Conquer Or Die!
8) – Lying In State
9) – Poisonous Shadows
10) – Tornado Of Souls
11) – Post American World
12) – A Tout Le Monde
13) – Sweating Bullets
14) – Dystopia
15) – Symphony Of Destruction
Encore:
16) – Mechanix
17) – Peace Sells
18) – Holy Wars... The Punishment Due
Kilde: www.setlist.fm

 

 • Megadeth_5
 • Forfatter: Thomas Schlein
 • Megadeth_2
 • Forfatter: Thomas Schlein
 • Megadeth_1
 • Forfatter: Thomas Schlein

Se hele galleriet her

Yderligere information

 • Band/Kunstner/Tour: Megadeth
 • Karakter: Karakter: 2.5
 • Koncert dato: Onsdag, 02 August 2017
 • Koncert sted: Store Vega
 • By: København
 • Genre: Thrash Metal
 • Samarbejdspartner: LiveNation

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.