fbpx

Mayhem, Dragged Into Sunlight, Voodus - Train Fremhævet

Mayhem, Dragged Into Sunlight, Voodus - Train

En af de historier som jeg blev mest fascineret af som ung metal fan på Færøerne, var om de sindssyge nordmænd hvor deres forsanger skød sig selv i hovedet efterfulgt af guitaristen, som tog billeder af hans lig og brugte det som album cover, en masse kirker blev brændt ned og at Euronymous blev dræbt af Varg Vikernes fra Burzum. Mayhem har haft noget af en turbulent karriere, men alligevel udgiver de stadig plader og turnerer verden rundt. Deres debut plade De Mysteriis Dom Sathanas er stadig set som en klassiker indenfor genren. Jeg havde sæt frem til at endelig at høre pladen i sin helhed, så lad os se hvordan det gik.

 

Voduus

Svenske Voduus er nu ikke et navn som jeg har hørt om før, men alligevel tænker man, at det nok skal blive spændende. Fra start af var publikum meget godt med på den, men alligevel virkede det hele ret off. Der var tydelige inspirationer fra deres landsbrødre Watain, men alligevel virkede de lidt som om de prøvede at være Watain. Lydmæssigt var det sgu heller ikke noget at råbe hurra for. Bassen var næsten ikke til stede og tammerne og lilletrommen var mixet utrolig højt. Det satte så også en kæmpe dæmper på oplevelsen. Bandet spillede deres sidste nummer som ramte op på de ti minutter ca, og det var bare ren kedsomhed til sidst, specielt deres lead guitarist som bare stod stille og aldrig gjorde noget,så også ud til at kede sig helt utroligt. Voodus var en ret tam oplevelse og det nok ikke lige noget jeg kommer til at tjekke ud i fremtiden. Der var alligevel en del fra publikum som valgte at svinge med garnet og smide hornene i vejret, men det var sgu ikke lige noget for mig.

Karakter 1½ ud af 6

 

Dragged Into Sunlight

Det kan godt være at Mayhem var hovednavnet, men der er kun en grund til at jeg skriver denne anmeldelse og det er: Dragged Into Sunligt. Det ekstreme metal band fra England blev offentliggjort som support på deres nuværende turné tilbage i februar, og siden da har jeg ikke kunne få armene ned af ekstase. Bandets beskidte sammensmeltning af Grindcore, Dødsmetal,Black Metal, Sludge og Doom har ødelagt mine trommehinder mange gange, og jeg har været kæmpe fan af bandet lige siden første gennemlytning af deres geniale plade Hatred For Mankind. Jeg havde placeret mig midt inde i salen og var klar til at give den smadder, og ud af det blå gik introen i gang og hold nu kæft det var højt. I selskab af en lysestage, som var dekoreret med stearinlys og knogler, gik bandet på scenen. Med ryggen til publikum, scenen fuldstændig tildækket med røg og et stroboskoblys som gik fuldstændig amok hele tiden, var standarden allerede sat højt. Jeg kan ikke huske hvornår jeg sidst har oplevet så et intenst og introvært kaos på en scene før. Forsanger T som næsten hang sig selv op ad mikrofonstativet og skreg sine stemmebånd bogstaveligtalt til blods. På pladerne lyder det til at der er så mange effekter på vokalen, så man får lidt den idé om at han måske ikke lige kan gøre det lige så fedt, men det kunne han! Intet problem der. Bassist A vendte sig til tider om og sang med på nogle af teksterne. Vi fik serveret makabre lækkerier såsom To Hieron, Buried With Leeches og min personlige favorit Volcanic Birth. I det sidstnævnte nummer vendte forsanger T sig om mod publikum og skreg sammen A på det meste af nummeret. Ligeså pudsigt som introen gik i gang, lige så brat sluttede det, og det var næsten umenneskeligt hvor godt det var. Jeg gik udenfor bagefter for at få noget frisk luft, og jeg var næsten rørt til tårer. Dragged Into Sunlight er det band alle har brug for i deres hverdag til at fortælle dem at verden er lort og vi skal bare alle sammen dø. Jeg synes at de danske festivaler burde få booket dem, så vi kan få noget mere Dragged Into Sunlight til Danmark. Fantastisk koncert!

Karakter 6 ud af 6

 

Mayhem

Nu var det endelig blevet tid til hovednavnet, og salen var rimelig godt fyldt. Funeral Fog var nummeret som satte det hele i gang. Hele bandet iført kutter og en masse røg på scenen, så var vi sgu godt kørende. Endelig kom han ud på scenen, og her snakker jeg nemlig om Attila Csihar som stadig er en af de mest karismatiske frontmænd indenfor ekstrem metal. Hele pladen blev jo spillet i sin fulde længde, men alligevel kommer vi ikke udenom at et af højdepunkterne var den evigt Black Metal klassiker Freezing Moon, og det var nemlig super fedt at høre den efter jeg har hørt Mayhem siden jeg var 12-13 år gammel. Lydmæssigt fungerede det hele godt, men alligevel skal trommeslager Hellhammer have lidt kritik da han brugte triggers på alle trommerne og rumklangen måske liiiige var lidt i overkanten til tider. Lysshowet var også en kæmpe stor del af at skabe stemningen under koncerten. Der var en kold og mørk atmosfære i rummet lidt senere hen, da vi fik numre som Cursed In Eternity og Life Eternal. Der var en besked som gik ud til publikum før bandet gik på, at de helst skulle lade være med at filme showet, da det forstyrrede stemningen og atmosfæren, men hvis man nu alligevel valgte at gøre det, så skulle det være uden blitz. Den besked gik ind hos de fleste, men udover et par inklusiv mig selv som tog et par billeder, så var der næsten ingen kameraer i vejret. Buried In Time And Dust og titelnummeret var de sidste to numre, som satte et stort punktum for aftenen. Specielt det sidste nummer var sublimt uden lige. Jeg lavede alle de mest kliché Black Metal bevægelser og blev fuldstændig opslugt af stemningen. Og uden noget ekstra nummer eller tak for at i gad at komme, så varede koncerten kun 45 minutter. Der er måske nogle som følte sig snydt, når Mayhem er så et legendarisk band og så kun spiller i 45 minutter, men jeg synes det havde dræbt stemningen fuldstændig hvis de havde begyndt at spille Deathcrush eller Rape Humanity With Pride lige efter gennemspilningen. Jeg synes at Mayhem gav en fed opvisning i klassisk norsk metal historie, men med et par lydproblemer hist og her og så meget røg på scenen, at du ikke kunne se Hellhammer spille trommer, så var det en lille smule ærgerligt, men heldigvis ikke så meget at jeg ikke nød oplevelsen overhovedet. Mit første møde med Mayhem var virkelig fedt, og det kan forhåbentligt kun blive bedre fremover.

Karakter 5 ud af 6

Yderligere information

  • Band/Kunstner/Tour: Mayhem, Dragged Into Sunlight, Voodus
  • Karakter: Karakter: 5.0
  • Koncert dato: Mandag, 27 Marts 2017
  • Koncert sted: Train
  • By: Århus
  • Genre: Black Metal
  • Samarbejdspartner: Train

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.