fbpx

Mastodon +support - Train

Mastodon +support - Train

I en kold februar måned var køen indtil Train utrolig lang. I aften var Prog/Sludge/Rock-ish giganterne i Mastodon endelig vendt tilbage til Aarhus. Sidste gang var tilbage i 2012, og siden da har de spillet hovedsageligt ovre på Sjælland. Tourpakken inkluderede Kvelertak og Mutoid Man, så der var noget for os alle sammen. Jeg er stor fan af alle tre bands så forventningerne var høje for mit vedkommende.

 

Mutoid Man

Det første band i aften var Mutoid Man. Jeg har kendt til bandet i flere år, men det var først i 2016 i de senere nattetider, at jeg fik øjnene op for hvor geniale de er. Genremæssigt er det næsten umuligt at sætte dem i en fast bås, men jeg plejer bare at beskrive dem som et 80'er Heavy Metal band, der spiller Metallisk Hardcore. Bandet kom smilende på scenen og fuck fingeren blev luftet utrolig mange gange under sættet, hovedsageligt til bandmedlemmerne....af bandmedlemmerne. Sange som Date With The Devil og Kiss Of Death satte gang i nogle nakker i publikum, og den evigt smilende Stephen Brodksy (der også spiller i Cave In, og har spillet i Converge) spillede op og ned ad gribebrættet på sin guitar som om hans liv afhang af det. Når man tager ind og ser Mutoid Man, så er det lidt ligesom at se et meget tørt standup sæt. Bandets humor er så tør, at det er hovedsageligt bandet selv der forstår den, men heldigvis var der ret mange sjove øjeblikke under koncerten. Normalt plejer den fantastiske trommeslager Ben Koller (Converge, All Pigs Must Die, Killer Be Killed) at spille, men efter han ifølge bandet brækkede sin penis var Chris Maggio (Trap Them, Wear Your Wounds) nødt til at tage over på denne tour, og selvom det ikke er Koller, så spillede han fuldstændig fejlfrit. Jeg har dog ikke fulgt så meget med på det nye album, men for mit vedkommende var højdepunkterne 1000 Mile Stare og Bridgeburner. Mutoid Man gjorde et fedt stykke arbejde og satte en høj standard for resten af aftenen.

Karakter: 5 ud af 6

 

Kvelertak

Sidste gang jeg så Kvelertak var i Herning, da de opvarmede for Metallica. Meget er sket siden jeg så dem. 1: I aften var publikum rent faktisk interesserede i bandet, og 2: De har fået en ny forsanger. Specielt den sidstnævnte havde mig en anelse nervøs fordi, at hver gang jeg har set Kvelertak så har Erland Hjelvik været en af de sejeste frontmænd i nyere tid. Den nye forsanger Ivar Nikolaisen har leveret noget back up vokal på deres første album, men jeg havde ikke hørt noget, som han har lavet før han blev sanger i Kvelertak. Til lyden af Åpenbaring kom bandet på scenen, og Nikolaisen var den sidste til at komme på scenen og allerede fra starten af gik pitten i gang, og han skreg folk i fjæset. Det er som om at Kvelertak er blevet mere Punk i attitude, siden udskiftningen af forsangere og sange som Bruanne Brenn, Fossegrim, Blodtørst og Nekroskop resulterede i endnu mere galskab i salen. Der blev crowdsurfet, stagedivet, og wall of deathet igennem hele sættet, og det overrasker mig hver gang jeg ser Kvelertak hvor vilde de kan være på scenen. Evig Vandrer var den eneste sang der publikum lov til at tage den med ro, men selvfølgelig efter noget tid inde i sangen fortsatte galskaben, man kunne mærke at de var ude på at slå os alle sammen ihjel. Mjød, Månelys og Kvelertak (sangen) satte et stort punktum for opvarmningen i aften. Kvelertak viste, at alle dem som tvivler på bandet efter sanger skiftet har intet at bekymre sig for. Jeg ser meget frem til det kommende album!

Karakter: 5½ ud af 6

 

Mastodon

Nu var det endelig blevet tid til aftenens hovednavn: Mastodon. Bandet kom på scenen og du ved at det bliver en vanvittig aften, når bandet starter ud med at spille Iron Tusk efterfulgt af March Of The Fire Ants OG Mother Puncher. Allerede der ved vi at det bliver en fantastisk aften. De fleste sange i aften var fra Leviathan, og det gjorde mig intet, men selvfølgelig skulle der også være plads til nogle nye sange. Steambreather fungerede super godt, og det samme for Precious Stones, der begge to er fra bandets seneste udspil Emperor Of Sand. Jeg nævnte tidligere at Kvelertak var ude på at slå os alle sammen ihjel, Mastodon er sikkert også ude på det samme, men de vil også gerne have dig igennem en sonisk rejse, og dette skete da havde nogle ret syrede og vanvittige visuals kørende i baggrunden. De gange jeg har set Mastodon, har banddet ikke været så snakkesalige imellem sangene, og har været en anelse stillestående. I aften snakkede Troy Sanders mere end bare Tak for i kom, og bandet headbangede på livet løs, så det er da altid rart at se. Sange som Megaladon, Island og I Am Ahab, for ikke at glemme at de også spillede Sleeping Giant. Denne tour var nemlig også ret speciel fordi, at de havde Scott Kelly fra Neurosis med, og siden Leviathan har Kelly samarbejdet med bandet. Og siden jeg er kolossal Neurosis fan så var det her hvor jeg fanboyede ret hårdt. Man kunne virkelig se, at Kelly lever sig ind i musikken, intet smil i mandens ansigt men rå følelsesmæssigt smerte i mandens ansigt, og det kom virkelig til livs da de spillede Crack The Skye, hvor man ventede på at Kelly ville bryde sammen i tårer. Det virkede utrolig oprigtigt og rørende. Det virkede sjælerensende på høj plan, da sættet blev sluttet af med Blood And Thunder, og mere skulle der heller ikke til. Uden tvivl den bedste Mastodon koncert jeg nogensinde har set. Og det er vigtigt at vide, at man skal ikke se Mastodon spille festivaler, eller opvarmning for Metallica. Se dem headline, fordi der er det bedst!

Karakter: 6 ud af 6

Yderligere information

  • Band/Kunstner/Tour: Mastodon European Tour+ support: Kvelertak, Mutoid Man
  • Karakter: Karakter: 5.5
  • Koncert dato: Lørdag, 02 Februar 2019
  • Koncert sted: Train
  • By: Aarhus
  • Genre: Progressive
  • Samarbejdspartner: Train

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.