fbpx

Marilyn Manson, Myrkur- Scandinavian Congress Center Fremhævet

Marilyn Manson, Myrkur- Scandinavian Congress Center

Vi var inviteret ind i helvedes varme mandag aften. Kongen af shock rock Marilyn Manson var kommet til Aarhus, hvor Myrkur var med som opvarmning. En mærkelig blanding som ingen af os havde set komme, men det endte nu alligevel med at blive en ganske udmærket aften.

 

Myrkur

Okay jeg siger det lige ud: Myrkur er ikke mig overhovedet. Jeg har aldrig fattet hypen, og jeg har aldrig forstået hvorfor folk synes det var fedt. Men jeg tænkte lige før jeg gik ind i salen, at jeg ville holde mig objektivt og lade min negative holdninger ligge på hylden, og så bare observere koncerten. Jeg var meget forbavset over mig selv, da jeg efter noget tid begyndte at rykke frem og tilbage med hovedet og faktisk nyde musikken. Amalie Bruun sammen med sit backing band gik i gang med at spille deres Black Metal for et publikum, der tydeligvis ikke helt forstår hvad det er Myrkur går ud på, men de var søde nok at klappe og skåle imellem numrene. Lyden inde i SCC var ikke god. Det lød utrolig tyndt til tider, og nogle gange var det rigtigt mudret. Det vi fik serveret, var en halv times Black Metal og det virkede måske lidt for kort, men sådan kan det jo gå nogle gange. Ganske udmærket koncert, men lydproblemer satte en dæmper på oplevelsen

Karakter 3½ ud af 6

 

Marilyn Manson

Det er nu lang tid siden, at Marilyn Manson har formået at chokere mig. Det eneste der har chokeret mig med ham, er de forsatte dårlige liveshows hvor han er alt for stiv eller skæv til overhovedet at gøre en indsats, så vi havde lidt bange anelser i aften. Lyset blev dæmpet, og folk de skreg selvfølgelig og Irresponsible Hate Anthem satte gang i festen, og det var noget af en overraskelse at se, at Manson faktisk sang teksten, i stedet for at mumle og det at han faktisk kunne gå lige var også et plus. Lige efter det førnævnte nummer var slut gik vi direkte over i Angel With The Scabbed Wings, og nu var min indre fanboy glad. Manson virkede til at være i rigtig godt humør og hans band spillede fedt sammen. Vi fik blandede bolsjer fra hele Mansons diskografien,  hvor skæringer som Deep Six blev spillet og efterfulgt af klassikeren mOBSCENE og det gode momentum fortsatte indtil vi kom til This The New Shit, der haltede lidt i vokalafdelingen. Efter et par numre blev vi alle sammen stjerner i The Dope Show, hvor han tog et sug af det som virkede til at være en joint, og jeg sagde til mig selv i hovedet: " nu går det galt". Selvom showet haltede, så kom mit personlige højdepunkt hvilket var Sweet Dreams, selvom det lyder kliché, så var det mit højdepunkt. Say10 var lidt af et ligegyldigt indslag for at sige det mildt. Så kom det store podium ud, og vi fik serveret hitsangen Antichrist Superstar, hvor Manson tydeligvis var så beruset at man troede at han skulle falde ned fra podiet. Efterfølgende fik vi The Beautiful People, som satte gang i festen igen, men det kom aldrig op til kogepunktet. Efter ca. 2-3 minutters ventetid kom Manson alene ud på scenen og sang en sang ingen kendte, og så skred han. Jeg kan med sikkerhed sige, at det var i hvert fald en af de værste afslutninger jeg nogensinde har vidnet. Det var også utrolig ironisk, da han brugte et par minutter på at fortælle os at vi var et fantastisk publikum, og så imod slutningen af koncerten ikke engang kan give os et ordentligt ekstra nummer. Fight Song, Torniquet, Coma White? Alle sammen gode eksempler for sange han kunne have spillet, men det blev vi snydt for. Det største chok kom først til sidst. I konklusion kan man sige, at det var en god sætliste men den afslutning trækker meget ned, så et middelmådigt møde med Marilyn Manson.

Karakter 3 ud af 6

Yderligere information

  • Band/Kunstner/Tour: Marilyn Manson + support: Myrkur
  • Karakter: Karakter: 3.0
  • Koncert dato: Tirsdag, 05 Juni 2018
  • Koncert sted: Scandinavian Congress Center
  • By: Aarhus
  • Genre: Industrial
  • Samarbejdspartner: Fonden Voxhall

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.