fbpx

Manifest 2004

Da jeg møder op denne lørdag eftermiddag er det med blandede følelser og fornemmelser. Jeg ved at det bliver en fed dag, men er også bange for at det skal blive en dårlig dag hvis fremmødet nu ikke bliver stort nok. Men går ind og hilser på de forskellige folk. Hilser også på Shaun Lundsgaard (Vokal, Mope) som har været hoved arrangør af dette projekt. Men jeg går spændt og venter på at det første band skal gå på. Der dukker lidt flere mennesker op, men ikke så mange som jeg har regnet med. Men nu går det første band Deattached på.

Deattached (5 ud af 6):

Dette band spiller en form for Nu-metal/Blid heavy Metal. De Havde god stemning med på scnene og de fyrede den også af. Musikerne var talentfulde og havde styr på hvad de lavede. Forsangerens skrig var uigenkendeligt fedt, men hans sangstemme skal der øves meget kraftigt på. Når han sang kunne man godt se utilfredsheden i flere folk end mig. Men så skreg han lidt mere og så kom smilene frem igen. Fremmødet er på dette tidspunkt minimalt, men dem der er der nyder showet og nyder bandet Deattached.

Hvis Deattached's forsanger lige hiver sig selv lidt op og får trænet sin stemme så kan de virkelig komme til at fyre den af på et senere tidspunkt. Men indtil videre må de nøjes med 5 ud af seks stjerner.

Nu er der pause. Jeg sætter mig udenfor for at se om der ikke kommer flere mennesker. Der kommer lidt flere, men det er ikke det vildeste. Man sidder med en lidt tør fornemmelse i halsen over at frmmødet er så lavt. Men stemningen hos dem der er der kan ikke overses overhovedet. Alle folk kan snakke sammen og de er alle sammen glade for at være der og nyde showet. Og så går The Shaking Sensations på.

The Shaking Sensations (3 ud af 6):

Da de først går ud er der et eller andet der siger mig at dette er støjrock på plan med The Strokes, The Hives osv. og jeg får ret. Men de ligger bare slet ikke på samme plan som dem. For The Strokes og The Hives kan få de fleste mennesker til at hoppe lidt med rundt på deres musik. Men det lykkedes ikke for The Shaking Sensations. Lyden var dårlig, man kunne ikke høre forsangeren og det meste af deres musikalske udskejelser var rigtigt dårlige. Dog gik der nogen gange et lys op for dem og de lavede noget godt musikalsk. Men så glider de over i en rodet blanding af larm og støj bagefter. Støjrock kan gøre godt og det kan gøre skidt. Her blev det gjort skidt.

Pause igen. Alle folk ser lidt små utilfredse ud efter denne koncert. Selv Shaun Lundsgaard ser lidt underlig ud i hovedet. Og nu venter de fleste også bare på Diotima skal på. Og på går de.

Diotima (6 ud af 6):

Da de går på først så ligner de lidt et band der kunne finde på at spille noget meget blidt rock musik. Men så går de i gang og tanker flyver straks hen på Incubus. Med forsangerens blide stemme, dog samtidigt rå skrig og musikernes talentfulde musik, så er det en stor fornøjelse og se dem på en scene. De laver flotte melodiske sange og samtidigt nogen gange onde mellem stykker som man kan bange med på. Alt i alt laver de skide godt musik. Diotima går en meget lysende fremtid i møde. Jeg kan næsten ikke forestille mig andet end succes fra deres side af.

Alle folk snakker i pausen om denne gode koncert og om hvor gode de egentligt var. og alle smiler. Der dukker lidt flere folk op, men det er ikke dt vilde. Men folk ligger ikke længere mærke til om der er mange mennesker til stede. De nyder bare musikken. og så får vi at vide at nu går Langsyne på.

Langsyne (6 ud af 6):

Melodisk rock/meget blidt metal ligger vi i her. Men om det er god musik? MEGET. Musikken er dejlig energisk og frisk, samtidig med at den kan være hård nogen gange. Og forsangerens stemme passer perfekt ind. Dejlig ren og god til at rocke med på musikken. Desuden var dette en af de koncerter dre trak flest mennesker op foran scenen og jumpe med. hvilket var dejligt at se. Kun en lille flok, men nok til at skabe en dejlig stemning. Men alt i alt så var Langsyne rigtigt gode til at fyre den af på en scene og de kan komme langt.

Mope (6 ud af 6):

Da Mope (nuværende 32nd Chamber) kommer på scenen ændrer stemningen sig drastisk. Pludselig er der en masse mennesker der rykker op foran scenen og virker interesserede i musikken. Og da de begynder at spille kan man ikke tage fejl. Man kan godt se hvem folket har ventet på al den tid. For under denne koncert stod en stor del af publikummet helt oppe foran scenen. Og det er inklusiv skribenten selv her. Det er da også svært andet med den energi og glæde over musikken som de udviser.

Curtains Drawn (4 ud af 6):

Efter Mope koncerten var stemningen menneskerne imellem stor og festlig. Så folk forventede noget rigtigt fedt af Curtains Drawn. Jeg personligt havde ikke hørt om dette band før, så jeg vidste ikke hvad jeg gik ind til. Men havde hørt noget om at de var fede nok. Og på en cd tror jeg også deres materiale ville du rigtig godt. Men denne gang jeg så dem på scenen syntes jeg at de ikke leverede varen. De så energiløse ud under det meste af showet og det var en skuffelse.

En anden ting man lagde mærke til var lydens kvalitet da den ikke var bestemt god. Lidt trist da det ikke hjalp på helhedsindtrykket af koncerten og bandet i sig selv.

Men jeg tror på at Curtains Drawn sagtens kan levere varen på en cd og sikkert også kan gøre bedre end denne gang.


Alt i alt syntes jeg at denne dag/aften var blevet brugt fornuftigt og for den sølle pris af 65 kroner, så var det et røverkøb med de bands der var mødt op. Fremmødet af folk var alt for lavt i forhold til denne fremragende mini festival som jeg ville tage til igen hvis den kommer igen. Og kan sagtens anbefales til flere salgs mennesker, da udbudet var rimelig blandet, men man skulle nok i hvert fald kunne tåle en el guitar og lidt tromme larm hvis man ville have noget ud af sådan en dag/aften.

Yderligere information

  • Band/Kunstner/Tour: Manifest 2004
  • Karakter: Karakter: 5.0
  • Koncert dato: Lørdag, 14 August 2004
  • Koncert sted: Kulturellen
  • By: Herning
Mere i denne kategori: « 3 Doors Down, Seether Ignite »

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.