fbpx

Knocked Loose, Malevolence m.fl. - Vega

Knocked Loose, Malevolence m.fl. - Vega

Der var dømt two-step, og karatemosh i Vega da Hardcore Punk stjernerne i Knocked Loose lagde deres vej forbi København. Jeg blev først introduceret til bandet da jeg lyttede til deres debut album Laugh Tracks , men det var først for alvor da deres seneste album A Different Shade Of Blue udkom jeg blev fan, så det var oplagt for mig at tage en tur forbi Vega i aften.

 

Justice for the damned

Første band på scenen i aften er australske Justice for the damned. Jeg ankommer lige da bandet er gået i gang, og der er allerede et godt fremmøde inde i salen. Bandet spiller ganske udmærket men lyden er virkelig ikke på deres side i aften. Specielt i tromme og bas afdelingen, hvor bassen var utrolig lav og lilletrommen under de hurtige stykker slet ikke var til at finde, og det blev aldrig fikset. Bandet prøver ihærdigt at få gang i publikum men det lykkedes aldrig helt for dem, måske et par oppe foran der er i fuld gang med flyvespark og slag. Justice For The Damned's musik er ikke det mest nyskabende indenfor hardcore og efter et par numre virkede det en anelse for ensformigt og langtrukkent til sidst. En rimelig middelmådig start på aftenen.

Karakter 3 ud af 6

 

Renounced

Efter en kort pause var det blevet tid til Renounced fra Sheffield. Og menneskemængden var vokset en del.I modsætning til JFTD er Rennounced meget mere melodisk, hvor de førnævnte fokuserede lige en tand for meget på ren og skær brutalitet. Lyden var også blevet rettet op og nu var alting tydeligt. Rennounced tonsede igennem og fik sat gang i festen. Jovist var bandet melodiske men der var sandelig også plads smadder. Der var også nogle progressive elementer at finde i bandets musik, så de formåede at holde lytternes fokus, og samtidig gøre deres liveshow interessant. Deres forsanger var tydeligvis rørt over de mennesker der stod helt oppe foran og sang med på sangene, og efter det sidste nummer var spillet krediterede han med kram og ros. Jeg kendte ikke til Rennounced før i aften men det endte med at blive en god oplevelse og det er uden tvivl noget jeg skal holde øje med i fremtiden.

Karakter 4 ud af 6

 

Malevolence

Næste band på scenen i aften var Malevolence fra England. Det var nok det band i løbet af aftenen der lænede sig mere op ad Metal end Hardcore. Der var også en tydelig Crowbar og Pantera inspiration, der samtidig også indeholdt elementer af ekstrem Metal. Jeg må ærligt indrømme at jeg havde hørt bandet på forhånd, og det var virkelig ikke noget der sagde mig det store, så jeg havde ikke de største forventninger. Men alligevel efter kort tid blev jeg revet med, af stemningen. Bandet spillede godt, og energien var ikke til at tage fejl af i rummet. Circlepits, two-steps, karate mosh, der manglede ingenting, men alligevel blev det lidt for meget af det samme efter noget tid. Det har altid været lidt problemet med genre, såsom Thrash og Groove metal at der ikke en genre, der som sådan genopfinder den dybe tallerken. Malevolence tonsede igennem et sæt på 45 minutter og havde varmet publikum godt og grundigt op til aftenens hovednavn. Dog kunne man godt savne lidt variation her og der. 

Karakter 3½ ud af 6

 

Knocked Loose

Nu var det blevet tid til aftenens hovednavn og der var der en tydelig distance imellem dem bagved i salen og det mere dedikerede publikum i midten. Bandet kom ud på scenen, og så eksploderede hele salen. Alle oppe foran var enten i fuld gang med at stagedive eller at skrige deres hals til blods, jeg havde placeret mig nede længere bagved da jeg blev en anelse skræmt bort af galskaben oppe foran. Lyden inde i salen sad totalt i skabet, og med sange som Belleville og  Oblivions Peak kogte galskaben fuldstændig over. Nu var der ikke bare folk der dansede, men nu moshede folk inde i karatepitten, og folk stagedivede ovenpå dem der lige havde stagedivet. Det gik lidt for vildt for sig, da en fra publikum hoppede af scenen. Han blevet ikke grebet af publikum men mødte med hovedet først direkte ned i gulvet, hvor man efterfølgende kunne høre hele salen gispe i bekymring. Han blev efterfølgende båret ud af salen. Jeg læste engang en kommentar på en Knocked Loose video, hvor der stod at man ikke tog ind og så Knocked Loose for at hygge sig, men for at blive slået ihjel. Denne kommentar kunne ikke være mere passende. De tonsede videre igennem sættet med sange som … And Still I Wander South og Deadringer specielt den først nævnte var mit højdepunkt for aftenen. Billy No Mates og Counting Worms satte et stort punktum for en fuldstændig vanvittig aften. Knoked Loose får titlen som det mest voldelige live band jeg har set, og jeg håber da, at alle kom helskindede fra det. Specielt ham der ramte gulvet.

Karakter 5 ud af 6

Yderligere information

  • Band/Kunstner/Tour: Knocked Loose +support
  • Karakter: Karakter: 4.5
  • Koncert dato: Tirsdag, 10 December 2019
  • Koncert sted: Vega
  • By: København
  • Genre: Hardcore
  • Samarbejdspartner: Vega
Mere i denne kategori: « Ghost - Forum Refused - Lille Vega »

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.