fbpx

King Diamond, Loch Vostok

I audiens hos kongen ....

Det var med blandede forventninger jeg tog afsted til koncert med denne heavymetal godfather. En del af mig var spændt – for det var jo trods alt ham, der nærmest er ophvasmand og hovedinspirationskilde til Metallica. En anden del af mig var dybt skeptisk, for jeg havde ærligt talt svært ved at forestille mig, hvordan King Diamonds episk fortællende plader kunne opføres; om det var hele det nye album, ”The Puppet Master”, der skulle fremføres, eller om det var muligt at trække en enkelt sang af ud af sammenhængen og sætte den ind i en ny og anden sammenhæng.

Jeg var egentlig også noget spændt på at se de to opvarmningsbands. Jeg synes at to bands var ét for meget, og for min skyld kunne det første, Loch Vostok, godt have været sparet væk! Det var lige lovlig larmende efter min smag – og passede måske ikke helt til King Diamonds musik. I stedet kunne koncerten godt være startet med det italienske band, Secret Sphere; en ordentlig omgang symfonisk powermetal alá Helloween!

Men det kunne først opleves efter femogfyrre minutters råberi fra de svenskere i Loch Vostok. Da det langt om længe var overstået, skulle vi vente yderligere femten minutter, mens der blev slæbt grej og ændret på scenen, før vi blev klar til Secret Sphere, der heldigvis leverede et brag af et show af omtrendt samme varighed som det foregående band – det her var bare mere lyttervenligt!!

Omsider – klokken 22:10, var vi ved at have nået sagens kerne: King Diamond!! Scenen var nu blevet dobbelt så stor og grænsen mellem kongen og hans undersåtter var tydeligt markeret af et to meter højt hegn. Et hegn der understregede, at vi altså ikke længere befandt os på et spillested i Århus, en gang i 2006, men derimod på en kirkegård i det herrens år 1777 ...

Scenen var sat, og nu kunne forestillingen begynde: Ind på scenen kom nu en mandsperson, klædt i tøj fra Napoleons tid og med den karakteristiske ansigtsmaling: King Diamond gik nu i gang med at messe, med en forvrænget stemme, om en begravelse – altså gik han ikke i gang med at opføre ”The Puppet Master”, men der imod var det ”Funeral” fra albummet ”Abigail”. Derefter fulgte naturligvis nummeret ”Arrival” og jeg mener også vi blev belønnet med ”A Mansion in Darkness” og før der blev foretaget sceneskift.

Efter det korte sceneskift, hvor kirkegårdshegnet blev fjernet, fulgte flere sange af ældre dato, men den ældste sang jeg oplevede, var vist alligevel det gamle Mercyful Fate nummer, ”Come to the Sabbath” fra den legendariske plade ”Dont Break the Oath” fra 1984. Specielt fedt var det, at King Diamond ikke bare stod og sang, nej han levede sig ind i de roller han sang, så det var en slags teater man var tilskuer til. Der var da også en danser på scenen, der havde et par roller i de forskellige fortællinger!

Desværre blev jeg nødt til at afbryde koncerten efter dette nummer, da jeg skulle nå et tog – derfor kunne det første band godt være udeladt, så jeg kunne have nået at få det hele med – men jeg hørte da at resten af koncerten skulle have været lige så sublim, som det jeg oplevede! Publikum var utroligt meget med, selvom (eller måske netop fordi) Train er så forholdsvis lille et sted! Og jeg må sige at publikum var en meget broget forsamling; der var helt unge teenagedrenge, der havde taget deres far med, der var unge på min alder og der var sågar folk over fyrre, mon ikke også der skulle have været nogle stykker, der var jævnaldrende med Kim Bendiks Pedersen, a.k.a. King Diamond – hans majestæt fylder jo halvtreds i år! Men det forhindrede ham dog ikke i at give publikum en fantastisk oplevelse! Jeg var ret imponeret over, at han rent faktisk kan synge sådan som han gøre på pladerne – det er ikke bare noget studiehalløj, det er den ægte vare!

Så til trods for min afbrudte oplevelse af koncerten, var det en rigtig fed oplevelse. Det var jo et levende stykke musikhistorie man var vidne til! Og et meget markant stykke af musikhistorien vel at mærke!

Efter denne audiens hos heavymetal kongen, kan jeg sige med ret stor sikkerhed, at skulle der dukke en turne op, i forbindelse med hans kommende album, vil jeg gøre mit for at blive en af beskuerne til en koncert!

Yderligere information

  • Band/Kunstner/Tour: King Diamond, Loch Vostok
  • Karakter: Karakter: 5.0
  • Koncert dato: Lørdag, 22 April 2006
  • Koncert sted: Train
  • By: Århus

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.