fbpx

Kellermensch - Voxhall Fremhævet

Kellermensch - Voxhall

Dagen efter Jesus And The Mary Chain vendte jeg igen snuden mod Voxhall. Kellermensch clashede på dette års Roskilde Festival (Full Of Hell), så jeg missede dem desværre. Deres seneste udspil Goliath er blevet spillet ret ofte hjemme i privaten og aftenens udsolgte koncert beviste, at de er sværvægtere indenfor den danske rock scene. Forventningerne var skyhøje, og salen var fuldstændig proppet, og det viste sig, at jeg alligevel endte med at blive ret irriteret i løbet af aftenen.

 

Bellhound Choir

Opvarmningsbandet var akustiske Bellhound Choir. Jeg havde ikke stiftet bekendtskab med bandet før aftens koncert, men det viste sig så at være en lidt anderledes genre i forhold til aftenens hovednavn. Det melankolske og dystre lydunivers var skiftet ud med akustisk singer/songwriter, hvilket også var en rigtig god afveksling. Stemningen var rigtig god inde i salen, og lyden var også vældig god, men for at vende tilbage til den irritation, jeg talte om i starten af min anmeldelse, så lå den irritation i det at folk simpelthen snakkede under hele koncerten, og det er jo rigtig træls for os som er kommet for at høre musikken. Faktisk blev snakken så høj til sidst, at jeg var nødt til at forlade salen, i irritation. Rigtig fin opvarmning til Kellermensch men oplevelsen blev sgu ødelagt, af folk som simpelthen ikke kunne vente med at tale om deres børn, arbejde og nye kreditlån indtil pausen. Ærgerligt.

Karakter 3 ud af 6

 

Kellermensch

Efter noget tid var det endelig blevet tid til aftenens hovednavn. Jeg placerede mig på balkonen og havde et godt overblik over hele salen, og brølet fra publikum kunne i den grad mærkes i kroppen, da bandet meldte deres ankomst på scenen. Atheist In A Foxhole satte en utrolig høj standard og den evigt intense og karismatiske Sebastian Wolff var den ondsindede dirigent som i aften viste os, at det her var sgu ikke for sjov og Kellermensch ikke tager fanger. Et sonisk kvælertag, hvor der ikke var nogen som undslap og Kellermensch var dem som leverede det kvælertag. Lyden inde i salen var fuldstændig spot on, og det var et show i sig selv at vidne hvor godt bandet spillede sammen. Der var meget blandet sange fra hele bandets diskografi, med en masse sange fra deres seneste udspil, men også en masse blandede godter fra hele deres bagkatalog. Den intense stemning, som blev nævnt tidligere, blev endnu mere intens da Wollf smed sin tamburin ned på scenegulvet, hvor den så efterfølgende hoppede ud i publikum. Stemningen inde i salen var på grænsen af bristepunktet, og man kunne i hvert fald mærke at der var en perfekt connection imellem band og publikum. Senere hen fik vi også rigtig fede sange som Mediocre Man, The Day You Walked, Pain Of Salvation og fællessangen kom til live da vi fik serveret Army Ants og publikum var helt ekstatiske. Bandet forlod scenen, og da de kom tilbage fik vi også hørt den evigt fede Bad Sign hvor Wolff valgte at stille sig på hegnet og stod sammen med publikum imens de spillede sangen. Moribound Town var det sidste sang for aftenens koncert, og jeg var fuldstændig målløs da det var færdigt. Kellermensch er uden tvivl den bedste koncert jeg nogensinde har set af et dansk Rock band. Jeg har i hvert fald tænkt mig at vende tilbage til februar, da bandet giver ekstra koncert på Voxhall, og det burde du også.

Karakter 6 ud af 6

Sætliste:
Atheist in a Foxhole
All That I Can Say
How To Get By
Don't Let it Bring You Down
Mediocre Man
Rattle the Bones
Black Dress
Remainder
The Pain of Salvation
The Day You Walked
Lost at Sea
30 Silver Coins
Army Ants
Ekstra:
Bad Sign
Moribund Town

Yderligere information

  • Band/Kunstner/Tour: Kellermensch + Support: Bellhound Choir
  • Karakter: Karakter: 5.0
  • Koncert dato: Fredag, 06 Oktober 2017
  • Koncert sted: Voxhall
  • By: Århus
  • Genre: Rock

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.